A WannaCry ransomware, és amit tudni kell róla

Az elmúlt éjjel egy világszerte indított támadásban több számítógépet fertőzött meg a "WannaCry" kártevő. Ez a kártevő pedig rendkívül rendhagyó és veszélyes, mivel egy korábbi Windows sebezhetőséget használ ki. Ezért is szeretnénk a kártevő elleni védekezésről, valamint a mögöttes háttértörténetről beszélni, amelyben egy olyan sokat emlegetett név is áll, mint az NSA.

PowerShell scriptekkel terjesztik a Malware kódokat a támadók

A Microsoft tervei alapján, a jővő tavasszal érkező Creators Update-ben a PowerShell váltja majd a megszokott Windows parancssort. A Symantec viszont arra figyelmeztet, hogy az eszközt már a rosszindulatú kódok írói is kiszemelték maguknak malware-ek terjesztésére.

Összeomolhat a Skype pár egyszerű karaktertől (már elérhető a javítás)

A Skype asztali, Android-os és iOS verzióit használók kellemetlen problémába futhatnak, melynek következtében az üzenetküldőjük váratlanul összeomolhat. A hiba nagyon hasonlít az elmúlt napokban az Apple operációs rendszereit érintő problémára, azaz egy karaktersor elküldésével képesek kiütni az egész szoftvert.

Számítógép - Vírusok és az ellenük való védekezés

Amikor a számítógép vírusokról esik szó mindenki a hibák tömkelegére gondol. Sok esetben joggal gondolnak, de nem mindig a vírusok a felelősek. A programok is tartalmaznak hibákat és a felhasználók is sok fölösleges adatot tárolnak gépükön ráadásul elmulaszthatják a karbantartást is.

Java - 51 különböző biztonsági hibát javít a legfrissebb Java

Az Oracle a tegnapi napon tette elérhetővé a Java legfrissebb verzióját, mely kiadás telepítése rendkívül fontos a szoftvert futtatók számára. A Java 7 Update 45-ös változat nem kevesebb, mint 51 különböző biztonsági hibát javít, melyek magában a futtatói környezetben voltak megtalálhatóak.

Java - Kritikus sebezhetőségeket javít a legfrissebb verzió

Az Oracle héten kiadott Java SE 7u25-ös frissítésében nem kevesebb, mint 40 sebezhetőséget javított, ezek közül 11 volt, amely a Common Vulnerability Scoring System (CVSS) minősítésében a legmagasabb 10-es pontszámot kapta, ezáltal kiemelten kritikusnak számít.

Flash Player - Kritikus gyorsjavítás az Adobe Flash Playerhez

Csütörtökön az Adobe kiadta a Flash Player sürgősségi gyorsjavítását, mely nem volt előre betervezve, de a felhasználók megvédése érdekében azonnali beavatkozásra volt szükség. A szoftver egy olyan nemrég felfedezett sebezhetőséget tartalmazott, melyen keresztül a támadók rosszindulatú kódokat juttathattak a felhasználók számítógépeire.

Java - A Microsoft figyelmeztet a hamis Java frissítési riasztásokra

Rengeteget lehet manapság hallani az Oracle szoftverével, a Java-val kapcsolatban. Ezek a hírek azonban nem valami pozitívak, hiszen a szoftvert valósággal megrohamozták a hackerek, akik minden sebezhetőséget kihasználnak. A Microsoft most arra figyelmeztet, hogy a támadók már a Java frissítését ajánló riasztásokat is kihasználják.

Még mindig rengeteg gépet fertőz meg az Ukash vírus

Az Ukash vírus elég régóta sikerrel szedi áldozatait a gyakorlatlan felhasználók körében. Aki ugyanis a böngészőjében megjelenő figyelmeztetést figyelmetlenül olvassa el, azonnal pánikba esik és gondolkodás nélkül fizet, annak további jelentős összeget vesznek ki a zsebéből.

Kaspersky Rescue CD USB pendrive-ra

Készítsünk egy használaton kívüli USB pendrive-ra egy stabil biztonságot nyújtó, mindenféle kártevő tisztítására és eltávolítására szolgáló tartalék eszközt. A célra egy minimálisan 512 MB-os, vagy annál nagyobb pendrive megfelel.
Oldalunk sütiket használ a megfelelő működéshez. Az oldalon történő böngészéssel ön elfogadja a sütik használatát.