Útmutató - Windows 7/8.1 "Frissítések keresése..." macera megoldása

Amennyiben egy teljesen alap Windows 7, vagy Windows 8.1 telepítővel rakjuk újra számítógépünket könnyen belefuthatunk egy elég kellemetlen hibába. Ilyenkor a Windows Update akár hosszú órákon keresztül képes folyamatosan frissítések után keresni, látszólag eredménytelenül. Szerencsére van megoldás, amely megoldhatja ezen problémát.

Útmutató - Windows 7/8.1/10 magyar nyelv telepítése (magyarítása)

Ebben az útmutatóban lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan lehet a Windows 10, Windows 8.1 és Windows 7 rendszerek esetében telepíteni egyéb nyelveket, például a magyart. Így akár egy külföldről vásárolt gép esetén sem kell feltétlenül egyből újratelepítéssel élni, illetve amennyiben ez utóbbi nem is lehetséges, sem kell a rendszert az alap nyelven használnunk.

Windows - Rendszerkép biztonsági mentése

Amennyiben Windows 7-et vagy újabb verziót futtatunk és szeretnénk biztonsági mentést készíteni rendszerünkről, azt egyszerűen megtehetjük. Így ha netán valami baj történne, akkor nem kell azt tiszta telepítéssel helyrehoznunk, hanem a korábban lementett rendszerünk teljes egészében visszaállítható minden személyes dolgunkkal együtt.

Több eredeti játék nem indulhat el Windowson

Több régebben vásárolt eredeti játék esetén nem várt problémába futhatnak a felhasználók, ami miatt nem fog elindulni játékuk. A problémát egy biztonsági frissítés váltotta ki, amely például a Windows 7 és Windows 8 esetén is már jelen van, de hasonlóképp Windows 10-en is megtapasztalható mindez. Szerencsére van mód ennek megoldására.

Ma 20 éves a Windows 95

Ma, napra pontosan 20 évvel ezelőtt került kiadásra a mai szemmel nézve mindenképpen nagyon meghatározó Windows 95. A rendszer nagyon sok olyan alapot fektetett le a Windows életében, amely még hihetetlen módon 20 évvel később sem változott sokat, még a Windows legfrissebb kiadásában sem.

Windows 10 vs. Windows 8.1 vs. Windows 7 teljesítmény összehasonlítás

Biztos sokan kíváncsiak arra, hogy teljesítményben melyik operációs rendszer képes jelenleg többet nyújtani a három legnépszerűbb és legújabb Windows verzió közül. A Techspot nevű oldal erre a kérdésre keresve a választ készített egy összehasonlítást, melyben több szempont szerint és eszközt bevetve vizsgálódtak.

A Windows RT-ben is visszatér majd a start menü

Hivatalosan is megerősítésre került, hogy a nem teljes, csak modern alkalmazások futtatására korlátozott Windows RT rendszerrel rendelkező felhasználók is megkapják majd a start menüt. Mindezt pedig a rendszerhez érkező új frissítőcsomaggal juttatják majd el a felhasználókhoz, melynek neve Update 3 lesz és valamikor idén szeptemberben válik elérhetővé.

Kritikus biztonsági frissítés jelent meg minden Windows-hoz

Az elmúlt órák folyamán egy új frissítés bukkanhatott fel a Windows Update-en, amely eddig ott nem jelenhetett meg. Ennek oka, hogy egy új soron kívüli igen kritikus hiba került javításra, melynek minden Windows rendszer ki volt téve és támadhatóvá tette azokat. Így aki még nem tette volna meg, keressen frissítések után mielőbb.

Több mint 30 választható frissítés érkezik ma a Windowsokhoz

Ma egy igazán rendhagyó nap lesz a Windows frissítések kiadási szempontjából, hiszen a hónap javító keddje már a múlthéten megtörtént, ma viszont ennek ellenére több új frissítés is érkezhet a Windows rendszerekhez. Ezek azonban nem biztonsági hibákat javítanak és nem is lesznek kötelezően feltelepítendőek.

Windows USB/DVD Download Tool - Windows telepítése pendriveról

Útmutató arról, hogyan telepítheted egyszerűen a Windows 7-et vagy Windows 8-at Pendrive segítségével, az Microsoft által készített Windows USB/DVD Download Tool programmal. Ehhez nem kell más mint egy Pendrive, egy Windows telepítő képfájl és persze maga a program.
Oldalunk sütiket használ a megfelelő működéshez. Az oldalon történő böngészéssel ön elfogadja a sütik használatát.