Linux - A Valve anyagilag támogatja a Linux rendszereket

A Valve immáron a Linux alapítvány egyik támogatójává vált, mellyel anyagilag is segíti a Linux rendszerek népszerűsítését. Ez nem volt egy előreláthatatlan döntés, hiszen jövőre már jönnek a Linux rendszereket futtató Valve gépek.

Linux - Megjelent és letölthető a Linux 3.12-es kernele

Elkészült a Linux kernelének következő végleges verziója, mely már a 3.12-es verziószámot viseli. Az új kernel megjelenését kisebb vacilláló előzte meg, de végül mégis véglegesítették a kódot, mely természetesen akár le is tölthető.

Steam - Hamarosan bemutatásra kerülhet a Steam OS

A méltán híres Valve Corporation, egy elég meglepő bejelentést tett közzé a Steam játékszolgáltatását érintően, mivel egy Steam OS nevű operációs rendszert fog hamarosan kiadni. Ugyanakkor valószínű, hogy ez csak a kezdet, mivel más meglepetéssel is szolgál majd még.

Debian - Megjelent a végleges Debian 7.0 (Wheezy)

Néhány nappal ezelőtt a Debian projekt örömmel jelentette be a legújabb, 7.0-ás verzió, immár végleges kiadását. A korábbi 6.0-ás Squeeze verziót több, mint 2 év szolgálat után váltja le a most megjelent kiadás.

Linux - Linux kernel 3.8 újdonságai

Linus Torvald néhány napja jelentette be a Linux rendszermag 3.8-as verziójának végleges változatát, amely Unicycling Gorilla kódnéven ismert. Az előzetes várakozásokhoz képest az új kernel néhány napos késéssel készült el, ugyanis egy kisebb patch ellenőrzése még szükségessé vált.

Linux - Elérhetővé vált a biztonságos indítókulcs UEFI-s gépekre

A Linux közösségnek végre sikerült egy olyan biztonságos indítókulcsot létrehoznia a felhasználói számára mellyel lehetővé válik, hogy a Windows 8-al telepített gépeken, UEFI alatt is gond nélkül tudjuk telepíteni kedvenc Linux disztribúciónkat. A közzétett bootloader már együttműködik a Secure Boot technológiával.

Cinnarch - Letölthető a Januári fejlesztői változat

Néhány nappal ezelőtt a Cinnarch fejlesztői bemutatták a januári fejlesztői kiadásukat. Az új verzió egyik legfontosabb előnye az, hogy a csomagok letöltési ideje jelentősen csökkent, ill. a magyar nyelvű felhasználók örömére, a CLI telepítőt teljes mértékben magyarra fordították.
Oldalunk sütiket használ a megfelelő működéshez. Az oldalon történő böngészéssel ön elfogadja a sütik használatát.