Linux - Megjelent a Debian 8 stabil változata (Jessie)

Elég hosszú idő, közel 25 hónap telt el azóta, hogy a legutóbbi Debian főverzió, a "Wheezy" megjelent. A hosszadalmas fejlesztés nemrégiben véget ért, és megjelent a stabil 8.0-ás verzió. A "Jessie" kódnév alatt fejlesztett rendszer így tartogat is újdonságokat, amely 5 éven át kap majd támogatást.

A Linux Kernel 4.0 újdonságai

A Linux kernelének új verziója nemrégiben megjelent, amely több apróbb újítás mellet egy jelentősebb fejlesztést is hoz magával. Ez pedig lehetővé teszi majd, hogy a kernelhez magához a jövőben úgy érkezzenek frissítések, hogy ne feltétlen legyen szükség a rendszer újraindítása.

Linux - A Valve anyagilag támogatja a Linux rendszereket

A Valve immáron a Linux alapítvány egyik támogatójává vált, mellyel anyagilag is segíti a Linux rendszerek népszerűsítését. Ez nem volt egy előreláthatatlan döntés, hiszen jövőre már jönnek a Linux rendszereket futtató Valve gépek.

Linux - Megjelent és letölthető a Linux 3.12-es kernele

Elkészült a Linux kernelének következő végleges verziója, mely már a 3.12-es verziószámot viseli. Az új kernel megjelenését kisebb vacilláló előzte meg, de végül mégis véglegesítették a kódot, mely természetesen akár le is tölthető.

Steam - Hamarosan bemutatásra kerülhet a Steam OS

A méltán híres Valve Corporation, egy elég meglepő bejelentést tett közzé a Steam játékszolgáltatását érintően, mivel egy Steam OS nevű operációs rendszert fog hamarosan kiadni. Ugyanakkor valószínű, hogy ez csak a kezdet, mivel más meglepetéssel is szolgál majd még.

Debian - Megjelent a végleges Debian 7.0 (Wheezy)

Néhány nappal ezelőtt a Debian projekt örömmel jelentette be a legújabb, 7.0-ás verzió, immár végleges kiadását. A korábbi 6.0-ás Squeeze verziót több, mint 2 év szolgálat után váltja le a most megjelent kiadás.

Linux - Linux kernel 3.8 újdonságai

Linus Torvald néhány napja jelentette be a Linux rendszermag 3.8-as verziójának végleges változatát, amely Unicycling Gorilla kódnéven ismert. Az előzetes várakozásokhoz képest az új kernel néhány napos késéssel készült el, ugyanis egy kisebb patch ellenőrzése még szükségessé vált.
Oldalunk sütiket használ a megfelelő működéshez. Az oldalon történő böngészéssel ön elfogadja a sütik használatát.