Microsoft - Csúszik a februári javító kedd (Frissítve)

A Microsoft hivatalosan közölte, hogy csúszik a februári javító kedd időpontja, tehát ma nem érkeznek meg a szokásos javítások termékeikhez. A késés okáról már érkezett hivatalos magyarázat, de egyenlőre arról nem, hogy mikor fogják pótolni a kiadást. Frissítve: A Microsoft megerősítette, hogy csak márciusban jön a következő javításadag.

Microsoft - Surface Studio és Surface Book i7

A Microsoft két új termékkel bővítette a Surface kínálatát, melyek egyike lényegében ismét egy új kategóriát teremtett. Az egyikük a tavaly megjelent Surface Book felturbózott i7-es változata, de ami ennél sokkal nagyobb szenzációnak számít az Surface Studio, amellyel megint valami mást teremtettek.

Hamarosan nem fog működni a Skype Windows Phone 8-on

Hamarosan, még idén le fog járni a Skype alkalmazás támogatása a Windows Phone 8, illetve Windows RT eszközök számára. Minderre októberben kerül majd sor, azonban ekkor még nem fog teljesen használhatatlanná válni az alkalmazás. Viszont 2017. elejére várhatóan teljesen működésképtelen lesz ezeken az eszközökön.

Új vezetőt kap a Windows Insider Program

A Windows Insider Program vezetője és egyben nyilvános arca, Gabe Aul távozik ezen szerepköréből, és helyét más veszi át. A illető pedig egy hölgy, Dona Sarkar, akinek munkáit és elképzeléseit egyébként már jó-pár korábbi Windowsban is viszont láthattunk. Így mostantól jobb lesz felé fordulni az új előzetesekkel kapcsolatos információkért.

Kövesd élőben a 2016-os Build-et

Hamarosan kezdetét veszi a Build 2016-os rendezvénye, melyen akár több érdekes újdonsággal is tálazhatnak elsősorban leginkább a fejlesztők. Ahogyan már évről évre, úgy idén itt is élőben követhető a három napos közvetítés. A fontosabb eseményekről igyekszünk majd külön beszámolni.

Build 2016 - Valami érdekességgel készül a Microsoft?

Hamarosan, március 30-án kezdetét veszi az évről évre megrendezésre kerülő Build konferencia, amely elsősorban a fejlesztőket érintő újdonságokról szól. Azonban úgy tűnik idén valami nagyobb szabású dolgot is le fognak leplezni, ami a Windows 10-et is érintheti, és jó értelemben "ki fogunk tőle akadni".

Hivatalosan is bejelentésre került a Microsoft Lumia 650

Bármilyen nagyobb rendezvény vagy bemutató nélkül került bejelentésre a Windows 10-es telefonok egyik legújabb tagja a Microsoft Lumia 650. Az új modell ugyanakkor nagy előrelépést nem mutat elődjéhez képest, hiszen nagyon hasonló hardveres specifikációval érkezik.

Hamarosan OneDrive korlátozás lép életbe

Hamarosan elég jelentős OneDrive korlátozások történnek a tárterület terén, ugyanis a jelenlegi 15 GB-os ingyenes tárterület mérete mindösszesen 5 GB-ra csökken majd. Ráadásul megvonják majd a 15 GB-os filmtekercs bónuszt is, már amennyiben nem igényeljük mégis azok megtartását.

Microsoft Build 2016 - 5 perc alatt minden jegy elkelt

Mint minden évben idén is megrendezésre kerül majd a Microsoft Build konferencia, amelyet elsősorban a fejlesztők számára rendeznek meg. Úgy tűnik idén is hatalmas az érdeklődés a konferencia után, mivel az összes jegy kevesebb mint 5 perc alatt elkelt.

A mai nap az utolsó a régebbi IE verzióknak

A mai nappal fog véget érni a korábbi Internet Explorer verziók támogatása, ugyanis amennyiben rendszerünkön valamely korábbi verzió fut mint a legfrissebb elérhető, az nem fog frissítéseket kapni. Ez az átlagfelhasználóknak dióhéjban annyit jelent, hogy a jövőben már csak a legfrissebb 11-es verzió, illetve természetesen a Microsoft Edge marad támogatott.

Surface Book - Nem teljesen az, aminek látszik

A Microsoft bemutatóján egy abszolút meglepetés eszközként szolgált a Surface Book, amely egy teljesen más kategóriát képez mint a szokványos Surfacek. Jóval nagyobb 13,5 colos kijelzőt, rendkívüli teljesítményt és elég hosszas munkát biztosító 12 órás üzemidőt biztosít. De látszólag csak egy egyszerű laptopnak tűnik.
Oldalunk sütiket használ a megfelelő működéshez. Az oldalon történő böngészéssel ön elfogadja a sütik használatát.