Nintendo - Megszűnik a Nintendo Wi-Fi Connection


A Nintendo 7. generációs eszközeire elérhető Online multiplayer kliens 2014. május 20-án végleg megszűnik. Így -megfelelő eszköz megléte esetén- erősen ajánlott lejátszani az utolsó meneteket, mert bár a lekapcsolás nem minden országot érint első körben, de lehet, hogy pont az Európai szervereket kapcsolja le elsőként a Nintendo.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/02/Nintendo_Wi-Fi_Connection_logo.svg/500px-Nintendo_Wi-Fi_Connection_logo.svg.png

Az online játéknak így tehát vége, ám lesznek ezután is elérhető online alkalmazások, például az Internet Channel, a Nintendo DSi Browser, a Nintendo DSi Shop, a Wii Shop Channel és a YouTube. A Wii U-t, a Nintendo 3DS-t, a Nintendo DS-t és a Nintendo DS Lite-ot tehát nem érinti a változás egyetlen kivétellel, ugyanis a 3DS Nintendo Video szolgáltatása is megszűnik, utóbbi 2 konzol pedig évek óta nem támogatott.

Most, hogy a Nintendo előző generációs konzoljait újabb funkciótól fosztották meg; idézzük fel a két konzol legjobb pillanatait:

A Wii:

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/14/Wii-console.jpg/768px-Wii-console.jpg

A Nintendo először 2004-ben jelentette be a hírt a konzol készítéséről, majd 2005-ben hozták nyilvánosságra a rendszert. A Nintendo vezérigazgatója 2005. szeptemberében mutatta be a konzol prototípusát. 2006-ban a Wii konzol számos első díjat nyert. Végezetül 2006. december 8-án három jelentős célpiacon is bevezették. Különleges tulajdonsága, hogy egy vezeték nélküli távirányító a játék vezérlője, melyet Wii Remote-nak neveznek. Használatakor ezt az eszközt kézben kell tartani és a játék eseményének megfelelően 3D-s mozgásokat lehet vele végezni.

A másik tulajdonsága a konzolnak, hogy natívan támogatta az összes Nintendo GameCube lemezt, memóriakártyát és kontrollert. Ez érthető lépés volt a Nintendo-tól, hiszen a GameCube (ami a Wii elődje) csak 5 évig volt a cég 1. számú konzolja. Szintén meghatározóak voltak a konzolnál a játékok, hiszen erre a konzolra jelent meg minden idők legsikeresebb konzolos játéka a Wii Sports, de még meghatározó volt még a Mario Kart Wii, a Super Mario Galaxy-sorozat, a Super Smash Bros. Brawl, és a The Legend of Zelda: Twilight Princess.

Abban az esetben, ha inkább retró feelinget szerettünk volna visszahozni, akkor rengeteg régi Nintendo, Sega, NEC és Commodore-játékot tölthettünk le rá a Virtual Console-ról. A Wii-ből 101,6 milliót adott el a Nintendo 2014. márciusának végéig ezzel a Nintendo legsikeresebb konzoljává téve azt.

A Nintendo egy újradizájnolt, lebutított konzolt adott ki Wii mini néven 2012-ben, amiből kiszedték az összes online csatlakozási lehetőséget, az SD-kártya olvasót, a tálcanélküli lemezmeghajtót és az egyik USB-portot.

A Nintendo DSi:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/85/Nintendo-DSi-Bl-Open.jpg/728px-Nintendo-DSi-Bl-Open.jpg

A DSi a 7. generáció késői időszakában jött ki, így végül nem is érte el az előd Nintendo DS Lite eladásait, de felülmúlta az eredeti Nintendo DS-eladásokat. A Nintendo DSi-nak volt egy nagyobb változata, a DSi XL, ami nagyobb elsődleges kijelzővel rendelkezett. A DSi vékonyabb dizájnt, 2 kamerát (1 belül, 1 a konzol külső fedőlapján), jobb fényerő beállíthatóságot, a konzol kikapcsolása nélküli játékcsere lehetőségét, néhány szoftveres újítást (DSi Shop), és SD kártya-olvasót kapott, a Game Boy Advance kazettaolvasó pedig megszűnt.

A Nintendo DSi-ból 28,4 milliót, DSi XL-ből pedig 12,9 milliót adtak el, de ha összes Nintendo DS-eladást nézzük, akkor kijenthetjük, hogy a termékcsaládból 2013. december 31-ig 154 milliót értékesítettek, ez a mennyiség nagyon megközelíti a világelső PlayStation 2 155 milliós eladását, sőt egyesek szerint ezen mérés óta már a DS megelőzte a PS2-t.

A cikket készítette: WindowsFan

Hirdetés

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

#1 vgyula123 éve
Jó velős remek cikk,köszönjük!Smile
#2 gabesz13 éve
Attól függetlenül,hogy nem vagyok nagy játékos,jó volt elolvasni! Szépen megírt cikk,érthető,nincs túlbonyolítva!!! Gratulálok,és várjuk a következőt!!!SmileThumbs up
#3 WindowsFan3 éve

Idézet

Jó velős remek cikk,köszönjük! Smile

Idézet

Attól függetlenül,hogy nem vagyok nagy játékos,jó volt elolvasni! Szépen megírt cikk,érthető,nincs túlbonyolítva!!! Gratulálok,és várjuk a következőt!!! Smile Thumbs up

Köszönöm! Smile
Utólag belegondolva kicsit többet is kihozhattam volna belőle, de tegnap este ennyire futotta. Majd legközelebb... Smile

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek. Bejelentkezés vagy Regisztráció a szavazáshoz.
Felülmúlhatatlan! (1)25 %
Nagyon jó (2)50 %
Jó (1)25 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Oldalunk sütiket használ a megfelelő működéshez. Az oldalon történő böngészéssel ön elfogadja a sütik használatát.