E3 2014 - Ezt láthattuk a 2014-es E3-konferencián (Összefoglaló)

2014. június 9.-e és 10.-e között lezajlott a 20. Electronic Entertainment Expo. A kiállítást 1995 óta minden nyár elején megrendezik és a helyszíne mindig Los Angeles. Idén már nagyrészt a 8. generációs konzolokról volt szó, de még a 7. generációs gépekre is mutattak be játékokat.

lusipurr.com/wp-content/uploads/2009/06/e3.png


Az egész E3-mat először a Microsoft kezdte, akik magyar idő szerint tegnap 18:30-tól kezdve mutatták be újdonságaikat, majd ezt követte az Electronic Arts rendezvénye 21:00-kor. Az Ubisoft éjfélkor, míg a Sony hajnali 3-kor kezdte konferenciáját, majd egy nagyobb szünet után a Nintendo 18:00-kor.

Nézzük a bemutatókat egyesével:

Microsoft:
images.thisisxbox.com/2013/12/xbox-one-xbox-360.jpg

Az MS-konferencia idén nem a konzolokról, hanem a játékokról szólt, először a Call of Duty: Advance Warfare-ről, aminek a letölthető tartalmai először csak az Xbox One-ra fognak megjelenni. Ezt követte a Forza-franchise. Először még a tavalyi Forza Motorsport 5-ről szólt a konferencia, mégpedig azért, mert mától a Nürburgring nevű pálya ingyen letölthető.

Bejelentették a Forza Horizon 2-őt, ami a Forza 5 motorjára épül, és európai utcákon kell versenyezni, nagyon realisztikus grafika és multiplayer mód lehetőségének társaságában. Szeptember 30-án jelenik meg Xbox One-ra és Xbox 360-ra. Áttértek az Assassin’s Creed: Unity-re. A játékmenet úgy tűnik, hogy nem sokban fog változni, viszont 4 fős kooperatív multi sokat dobhat az élményen.

A játék tartalmával kapcsolatban semmi ok az aggodalomra, az Ubisoft szerint több, mint 100 mellékküldetés lesz a játékban. Nem maradt ki a Sunset Overdrive sem a felhozatalból. Egy izgalmas és kifejezetten érdekes játékkal állunk szemben, amiben minden a pályák hatékony kihasználásán és a megszokottól teljesen eltérő fegyverek képességeinek maximális kiaknázásán múlik. A játék tartalmaz egy nyolcfős kooperatív módot is. Megjelenés: október 28.

Mától letölthető a Dead Rising 3 új exkluzív tartalma csak Xbox One-ra, amiben Capcom-karakterekkel kell zombikat gyilkolni. A Microsoft jelentős mennyiségű időt szentelt a Halo-sorozatnak, s bejelentették azt a kollekciót, mely Master Chief valamennyi kalandját elhozza az Xbox One konzolra. A játékok felújított Full HD grafikát kapnak, ahogy az elvárható, de minden más tekintetben azt kapjuk, amire emlékszünk. A játékban összesen 100 multiplayer pálya, valamint 4000 gamescore vár, illetve egy betekintés abba, hogy mit hoz a jövő a sorozat számára.

A Halo: The Master Chief Collection vásárlói egyrészt megkapják az élőszereplős sorozatot, a Halo: Nightfallt, valamint egy béta kulcsot a Halo 5: Guardians decemberben esedékes teszteléséhez. November 11-én fog megjelenni, a Halo 2 megjelenésének 10. évfordulóján. Tehát rengeteg játék jelenik meg idén is, de aki jövő év elején keresne új játékot, annak se kell kutatni, mert 2015-ben fog megjelenni például a Rise of the Tomb Raider, a Fable Legends, a Tom Clancy’s The Division, a The Witcher 3: Wild Hunt, a Crackdown (ehhez dedikált szervereket is kapunk a már ismert játékmenet mellé) és a Phantom Dust.

Electronic Arts:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d9/Electronic_Arts_logo.svg/180px-Electronic_Arts_logo.svg.png

Az EA-konferencia rögtön egy BioWare-nagyágyúval, a Dragon Age: Inquisition-nel kezdődött, ami a The Witcher 3-nak lesz valószínűleg a nagy ellenfele. Mindkét játékot gyönyörű grafika és élvezetes tartalom jellemzi. Érkezik az új Mass Effect! A játékot nagyobb bejárható terület és lenyűgöző grafika teszi elbűvölővé. A neve még kérdéses, de valószínűsíthető a Mass Effect 4-név. Szintén érkezik a Mirror’s Edge 2 és a Battlefield: Hardline, az új Star Wars: Battlefront-ra viszont sajnos továbbra várni kell.

Szeptember 2-án jön a világ legtöbb példányszámban eladott PC-játékának új generációja, a Sims 4! Okosabb simeket és egy realisztikusabb világot kapunk. Továbbá az EA is beszáll a MOBA-piacra, ugyanis érkezik a Dawngate, ami már egy ideje tesztelők számára is elérhető. Ezek mellett az EA Sports is aktívvá tette magát, ugyanis érkezik az újabb sportjáték-generáció. (NHL 15, PGA Tour 15, Madden NFL 15, FIFA 15)

Ubisoft:

upload.wikimedia.org/wikipedia/en/8/8c/Ubisoft.png


Az Ubisoft konferenciája rögtön a Far Cry 4 gyönyörű intrójával kezdődött, ami nagyon szépre sikeredett. Ez a játék biztos sokak kedvence lesz. A motor első ránézésre nem változott, valószínűleg az új konzolok erősebb képességei miatt. A játék az év végén érkezik. Az Ubisoft ezután lazára vette a dolgot, káromkodtak a színpadon, ami azért nem szép dolog több 10 millió néző előtt. Természetesen jön az új Just Dance újabb zenékkel, közösségi funkciókkal és sok tánccal. Megjelenés: októberben, Xbox One-ra.

Következett a Tom Clancy’s The Division, amiről már az MS-konferencián is volt szó, de az Ubisoft egy rendes trailer-t is bemutatott. A játék hangulatilag, grafikailag és minden más szempontból is rendben van. Megjelenés: 2015. Mindemellett november 11-én jön a The Crew nevű MMO-autósjáték PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re. Természetesen az Ubisoft mutatott videót az Assassin’s Creed: Unity-ról is. Erről is szó volt korábban a Microsoft rendezvényén. Érkezik még a mozgásérzékelő szenzort igénylő Shape Up! nevű játék is, ami csak a Kinect-et tartalmazó Xbox One-ra lesz elérhető.

Érdekes játéknak tűnik az első világháborúnak emléket állító Valiant Hearts: The Great War. Eredetileg Indie-alkotásról van szó, amit átvett az Ubisoft. A játék grafikája képregényes stílusú lesz. Természetes, hogy az Ubisoft megemlíti a Rainbow Six-et. A multiplayer jelenetsor egy túszejtéses akciót mutatott be 5v5-ös felállásban; a grafika nem lett nagy szám, de meglepően életszerű lett a játékmenet. A Rainbow Six: Siege lett az utolsó bemutatott játék a konferencián.

Sony:
fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/p526x296/196461_556917297682630_665406774_n.jpg

Ami a Sony-t illeti, végre késés nélkül kezdték el a konferenciát, erre hosszú évek óta nem volt példa. Az első játék a Destiny volt. A trailere az egyik leghangulatosabbra sikeredett az egész E3-konferencián. A játék szeptember 9-én jelenik meg és a Sony egy Destiny PS4 bundle-lel készül erre az alkalomra, amiben a gép hófehér lesz. Ezután következett a The Older:1886, mely már sokadszorra demózott a Sony.

Jön egy új DLC az inFamous: Second Son-hoz, ami önmagában is futtatható lesz. Tehát az alapjáték nem szükséges a futtatáshoz, de ajándékokat kaphat az aki, a Second Son-t birtokolva szerzi meg a First Light nevű új DLC-t. Megjelenés: augusztus. Jön még a LittleBIGPlanet 3 is. A PS4-es folytatás, szebb és nagyobb lett elődeinél. Emellett 4 fős multiplayer mód elérhető lesz. Megjelenés: november.

Ha az Ubisoft sajtókonferenciáján nem volt elég a Far Cry 4-ből, akkor a biztonság kedvéért a Sony is mutogatta kicsit. Ráadásul a PS4-változatból rendes gameplay-t mutattak. Bár a Far Cry 4 jórészt mezei Far Cry 3 modnak tűnik (a játékmenet teljesen ugyanolyan, mint az elődben), érdekes megoldás, hogy a küldetésekbe behívhatunk egy második játékost, hogy segítsen. Dinamikus kooperatív játékmódot kapunk tehát, és külön kiemelendő, hogy ez akkor is működik, ha a második játékosnak nincs meg a Far Cry 4.

Jön még a Dead Island 2 nevű zombis játék is 2015. tavaszán. A játék 1 hónapos béta tesztet kap PS4-en. És ha már exkluzivitás: a Battlefield: Hardline-nak is lesznek PS4-exklúzív részei. Retro játékosoknak jó hír, hogy a Grim Fandango felújított grafikával megjelenik PlayStation 4-re és PlayStation Vitára is. Ezek után jött a Let it Die nevű játék élőszereplős, brutális videója. Megjelenés: 2015, igaz még a játék lényegét még nem tudni, elsőre a Manhunt juthat róla az eszünkbe.

Fejlődik a PlayStation Network, megjelenik a YouTube. A Share gombbal bármikor fel lehet tölteni gameplay-videót PS4-ről közvetlenül a YouTube-ra. Emellett, átalakul a Twitch és az Ustream is. Érkezik a PlayStation Now is július 31-én igaz, csak béta verzióban, és csakis Észak-Amerika területén. Érdekesség ugyanakkor, hogy pár Sony tévén is működni fog a PlayStation Now, már amennyiben szerzünk egy kontrollert. Emellett a PS Vitán is menni fog a szolgálatatás.

Érkezik még a PlayStation TV is, ami egy teljesen új készülék, mely lehetővé teszi médiatartalmak lejátszását és Now-ot is támogatja. 1000 játék készül rá, persze csak Amerikában lesznek ezek elérhetők. Elérhető lesz PS Vitára a Minecraft, így ez lesz az első kézikonzol, amire ez a játék megjelenik. Jön a Mortal Kombat X (ejtsd: iksz) exkluzívén PS4-re. A grafika jónak ígérkezik. Némi tévés/filmes kitérő után megcsodálhattuk a The Last of Us: Remastered trailerét is. Megjelenés: Július 29.

A Grand Theft Auto V elérhetővé válik PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re. Nem sokban különbözik az Xbox 360-as és a PlayStation 3-as változattól, de a mentéseket áthozhatjuk a PS3–as változatról. A Sony Show-ját az Uncharted 4: A Thief’s End zárta. Megjelenés: 2015.

Nintendo:
alwaysnintendo.com/wp-content/uploads/2013/11/Wii-U-and-3DS.png

A Nintendo nem tartott szokásos E3-prezentációt, helyette egy nagyobb Nintendo Direct-adást láttunk. Az elején bejelentették az új Super Smash Brothers-t, amiben Mii-karakterekkel is tudunk játszani, emellett kihasználhatjuk a japánok Amiibo-nak nevezett új technológiáját is, aminek köszönhetően kis Nintendo-figurák segítségével újabb harcosokat hívhatunk elő az alkotás keretein belül. A Nintendo 3DS-es változat október 3-án, a Wii U-s változat nyáron fog megjelenni.

A játék bejelentése után a Nintendo tovább demózza az Amiibo-t, az alkotás lényegében a Skylanders alapján készülődő kis figurák gyűjtőnevének tekinthető, amelyek közül Mario és Link lesz az első két darab, és rengeteg Wii U játékban segíthet nekünk például a Mario Kart 8-ban és a Super Smash Bros-ban, méghozzá a GamePad NFC-vevője által. Több kisebb volumenű játékot is bemutatott a Nintendo például a Captain Toad-ot, a Yoshi’s Wolly World-öt, a Kirby and the Rainbow Curse-t, a Pokémon Omega Ruby-t és a Pokémon Alpha Sapphire-t.

Érkezik két új Zelda játék is Wii U-ra. A Hyrule Warriors-ről eddig is sok mindent lehetett tudni, de most az is kiderült, hogy több játszható karakter is lesz, például játszhatunk Zeldával is. Karácsonyig mindenhol kapható lesz. A vadonatúj The Legend of Zelda-játékról még nem sokat árult el a Nintendo, amit tudunk, hogy hatalmas, nyílt világú játék lesz, ami sok emlékezetes pillanatot fog okozni a játékosoknak. Megjelenés: 2015.

Érkezik a Wii U-exklúzív Bayonetta 2 is még idén októberben, méghozzá az első résszel együtt. Láthattunk egy friss Xenoblade Chronicles X trailert, ami 2015-ben kerülhet fel a boltok polcaira, kizárólag Wii U-ra, a konzol egyik legígéretesebb szerepjátékaként. A Nintendo bemutatta a Mario Maker című alkotást, ami egy szerkesztőprogram lesz és segítségével megalkothatjuk saját Mario-pályánkat a Super Mario Brothers-ben Megjelenés: 2015.

Újabb meglepetés bejelentés következett, méghozzá a Splatoon képében, ami egy nyolcfős multiplayer akciójáték lesz, és tökéletesen bemutatja, hogy noha mostanság nem túl sikeresek, de még mindig a Nintendo-nak vannak az egyik legkreatívabb fejlesztői. Az alkotás szó szerint újradefiniálja a multiplayer akciók fogalmát, egymás likvidálása helyett ugyanis az lesz a célunk, hogy minél előbb befessük az egész pályát egy festékszóró segítségével. A játékmenetet olyan érdekességek dobják fel, minthogy saját festékszínünkben mi magunk is festékcseppé alakulhatunk, és úszhatunk benne, mozgásunkat pedig akadályozzák majd a szemben álló felek színei.

Az összecsapásokban nagy segítséget nyújt majd a GamePad, amelyen nem csak társainkat, hanem a meccs aktuális állását is azonnal láthatjuk, a hangsúly pedig folyamatosan a kooperáción lesz. Érkezés: 2015. Végül a Nintendo is befejezte az E3 Direct-adását és a 20. Electronic Entertainment Expo véget ért. Egyértelmű nyertest nehéz hirdetni, hiszen mindhárom konzolgyártó nagyon jó prezentációt készített. A Microsoft végre nem csak a konzolról beszélt, a Sony ontotta magából a játékokat és a Nintendo pedig rengeteg innovációt hozott magával. Kérdés már csak az, hogy ki fogja a konzolháborút megnyerni.

Az Xbox One-ra végre jönnek a régi Halo-játékok, a PlayStation 4 most is vezet, és még bőven jönnek rá játékok az exkluzívaktól egészen a multiplatform-tartalmakig. Viszont a PlayStation Vitával valószínűleg már bebukta a Sony a kézikonzol-párbajt. A Nintendo nagyon jól állt eddig is, a Nintendo 3DS-eladásokat eddig sem érte panasz, és a Mario Kart 8, az új Zelda, az új Super Smash Brothers és még rengeteg jó játék fogja népszerűsíteni a Wii U-t, aminek az eladásai eddig sem muzsikáltak túl jól.

Ti melyik konzolt vásárolnátok meg ezek után? Xbox One, PS4, PS Vita, Nintendo 3DS vagy Wii U?

A cikket készítette: WindowsFan (Edited by Kori)

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kori 3 év
Ebben minden benne van, az tuti. Smile Ömlesztve szakad ránk, ha olvassuk.
Ez gamerek esetében egyáltalán nem hátrány, pláne ha játékokról van szó. Smile

Az általam legjobban már játék egyértelműen a Far Cry 4 volt, mely egyértelműen fejlődést mutat (Jó irányba, ahogy néztem. Az sem baj, hogy megtartottak néhány olyan dolgot is, mely az előző változatban rendkívüli jó volt.) a 3-as verzióhoz képest, mely szerintem 2012 év játéka volt. (Videó alapján, persze a grafika szépsége teljes egészében nem állapítható meg, de az is igaz, hogy lesznek még változtatások rajta az év végéig.)

Ezeket lestem még, bár a legutóbbi COD-dal nem voltam megelégedve,
de a Battlefield közepesre sikeredett nálam:
Call of Duty: Advanced Warfare
Assassin's Creed: Unity
Battlefield: Hardline

Ráadásként érkezett a GTA5, bár azt már jó ideje várjuk...

Idézet

Az Ubisoft ezután lazára vette a dolgot, káromkodtak a színpadon, ami azért nem szép dolog több 10 millió néző előtt.

Megtehették, mert egyrészt a játékban sem szokatlan (Aki játszott már a FC3-al az már meg sem lepődik ilyeneken.), másrészt meg ronggyá keresik magukat mostanában. Smile
Adam 3 év
Nekem a CoD és a Battlefield nagyon bejött, (bár eddig is tetszett minden rész) az AC-nél nekem a Coop nem nyerte el a tetszésemet (gyanítom, hogy az esetek többségében majd nem lesz összetartás, hanem mindenki megy a feje után), viszont a single rész nagyon jó volt. Aztán ami baromira tetszett, az a Rainbow Six, csak sajnos egy "multiplayer only", meg a DooM, The Evil Within és persze a GTA 5 PC.
WindowsFan 3 év
Köszi a publikálást! Smile
Amik nekem nagyon bejöttek:
Halo: The Master Chief Collection
The Witcher 3,
Sims 4,
Far Cry 4,
Az a gyönyörűszép fehér PS4,
az, hogy a Grand Theft Auto V végre jön több platformra is,
Mortal Kombat X,
Super Smash Bros. for Wii U,
új Zelda,
Hyrule Warriors,
Splatoon,
Mario Maker.

Idézet

Egyértelmű nyertest nehéz hirdetni, hiszen mindhárom konzolgyártó nagyon jó prezentációt készített.

Véleményem szerint a Nintendo nyert és pont. Végre be fog indulni nekik a Wii U! Smile

Idézet

Ti melyik konzolt vásárolnátok meg ezek után?

Ha engem kérdeztek: Smile
- Wii U
- Nintendo 3DS XL
- vagy a fehér PS4 (Remélem kikerül majd a bundle-ból és elérhető lesz magában is.) vagy Xbox One
Kori 3 év
Az UbiSoft-nál még ezek fogtak meg, így ha megjelennek, akkor kipróbálom őket:
Tom Clancy’s The Division, Rainbow Six: Siege. Smile

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (3)60 %
Nagyon jó (2)40 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 3

Mesant, HEXXHUN, ismerosferfi

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!