Hardver - Két új nagyfelbontású monitort mutatott be a Samsung

A két monitor a Samsung SD850-es szériába érkezik. Az egyik egy 27 colos megjelenítőt, míg a másik egy 32 colosat kapott. Egy dolog közös a két kijelzőben, mégpedig a felbontásuk. A megannyi jelölés (VGA, SVGA, stb.) mellé most a Samsung monitorai egy új családba lépnek be, a WQHD felbontású monitorok táborát erősítik. Nem is tudom minek ennyiféle jelölés, lassan már ki sem lehet rajtuk igazodni.


A WQHD mozaikszó 2560x1440-es felbontást takar, ami már nagyon közel van a 4K felbontáshoz (4K=3840 x 2160). A kisebbik tesó a S27D850 kódnevet kapta, és PLS LCD panellel rendelkezik. A nagy tesó S32D850 néven lesz kapható és AUO MVA technológiájú kijelzőt kapott. Bár nem mintha ezek a szép nevek túl sokat mondanának az egyszerű felhasználónak. A lényeg annyi, hogy a nagyobb képátlójú modell jobb fényerőt és kontrasztarányt biztosít.

Mindkét LCD monitor LED háttérvilágítás kapott, és csatlakozók terén is azonosan lettek ellátva. Van rajtuk DisplayPort 1.2, HDMI 1.4, DVI-D bemenet, így mindenki megtalálhatja a számítását. Extraként fel lettek szerelve fényérzékelővel, ami az erős napfényben való olvashatóságot próbálja javítani. Ha épp nincs szabad USB port sem a gépben, egy 4 férőhelyes USB 3.0 hub is található a monitorok hátulján és pluszban hang ki és bemenetet is találhatunk rajtuk.

A gyártó elsősorban az üzleti partnerek számára szánja, így bármelyik irányban dönthető, állítható és igény esetén a falra is szerelhető. A kisebbik modellért 599, míg a nagyobbik 699 eurót kell a kasszánál hagynunk.

A cikket készítette: Mikeee (Edited by Kori)

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Magyar88 3 év
Na ilyenem nem lesz sohasem az ára miatt XD
Mellesleg hasznos,érdekes cikk ismét szóval köszönet érte. Smile
PREDATOR 3 év
Köszönjük a cikket Mikeee.Wink
Kori 3 év

Idézet

Na ilyenem nem lesz sohasem az ára miatt

Szerintem, Mikeee biztos tud majd olyan cikkeket is írni számunkra, melyek a középkategóriába tartoznak. Smile
tothjani 3 év
Hát jelenleg egy 22"-os FHD Samsungom van, otthoni célokra elég, már ez is nagyobb mint az első TV-m.
Ezeket a brutális méretű monitorokat meg csak egy tervező irodában tudom elképzelni, ott biztos hogy jó ha egyben és részletesen látja az ember a rajzokat.
Mikeee 3 év
#Kori

ja csak mostanában elég sok mindenem van csak időm nincs Smile
WindowsFan 3 év
Jó lett a cikk, @Mikeee, bár szerintem ezek a monitorok jó, ha 5 év múlva kerülnek elfogadható árkategóriába. Smile
Na, és végül mind a 4-en, mint cikkírók kijöttünk 1-1 hírrel egymás után. Smile
classy57 3 év
No , no a számokkal , a 4k-s kijelző több mint 8 millió képponot jelenit meg , mig a cikkben szereplő "csupán" 3.686400-at Wink
Bocs a trolkodásért , de ez azért igen csak nagy különbség ! Közel háromszoros !!
Mikeee 3 év
Ok főnök, igaz Smile
Gixer 3 év
Tothjani, tervezoirodakban is kenyelmesebb ket kulon 22"-os monitor (en igy hasznalom grafikai munkakra) Egy monitor egyszeruen keves (nekem). Max ket ilyen csodara vagyom egyszerre, egyre semmikepp. Smile

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (8)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!