Microsoft Edge - Az új böngésző hivatalos neve


Azt már tudtuk, hogy az Internet Explorernek lényegében befellegzett, és a Microsoft e helyett egy új brand-el készül. Ezt eddig mint "Project Spartan" emlegették, amely csak egy kódnév volt, a böngésző végleges elnevezése nem volt ismert, eddig.


Ez pedig végül a "Microsoft Edge" lett, amely egyben utal a böngésző renderelési motorjának a nevére, amelyet szintén nem véletlenül, Edge-nek neveztek el a fejlesztők. Így végül a Spartan kódnév mégsem maradt meg, amelyet szintén sokan esélyesnek tartottak, egyébként ezen lehetőség mellet.


Már a böngésző logóját is megmutatták Twitteren, amely kicsit új, azonban egyben nagyon ismerős is. Ez sem véletlenül van így, hiszen sok felhasználó szokott hozzá, ahhoz a bizonyos E betűhöz, amely egy webböngészőt indít el. Így kellően más, egyben ismerős is lesz mindenkinek.

A Microsoft Edge végleges verziója a Windows 10 alapértelmezett böngészőjeként érkezik majd, nagyon hosszú idő után szakítva az Internet Explorer örökségével. A Spartan-ről a Build-en még többet tudhatunk majd meg, mivel a programban szerepel még egy külön róla szóló bemutató.

Hirdetés

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

#1 Lali2 éve
Tetszetős böngi, ha kész lesz teljesen akkor a Chrome-nak, és a Firefoxnak, fel kell kötni a nacit, ha lépést akar tartani az ms edge böngivel.. Igaz hogy csak alig másfél perces a videó, de nekem nagyon bejön...
#2 Niagara2 éve
Lalika, ismered a mondást: A puding próbája az evés.
Ne a PR szakemberek szűrőjén átment videó alapján alkoss képet. Ha a böngésző megjelenik kipróbáljuk, ízlelgetjük, összehasonlítjuk a többi böngészővel, s utána majd véleményt alkotunk. Wink
#3 gabesz12 éve
Niagara: Jól mondod, egy videó alapján nem lehet véleményt mondani. Csak egyet nem értek, hogy a 10074-ben jelen van az IE, és a Spartan is. Most melyikre vonatkozik az Edge?Shy
#4 mukkelek2 éve
Mondjuk esetleg egy certificate error-nál ha akarom továbbléphetne (belső hálózat). Ötlet?
#5 Lali2 éve
NIagara Szia igazad van, de látásbol tetszik, de majd jövőhéten már énis tudom a Spartan (Edge) böngit tesztelni..
#6 makarikornel2 éve
Sziasztok! Smile

Nekem annyira nem tetszik a név... Shocked
#7 tothjani2 éve
A Chrome és a Firefox a bővítményekkel nagyot tarolt, ha az MS nem követi őket akkor úgy jár mint a Nokia mikor azt mondták, nálunk nem lesz Android kinek kell az.
A jó Net élményhez pedig sajnos ma már nem jó böngésző kell, hanem irdatlan gyors kapcsolat, ami szerencsére egyre több helyen elérhető.
#8 martin052 éve
A Spartan jobban hangzott,
#9 vfts692 éve
Egyetértek Martinnal a Spartan név sokkal jobb volt !
#10 Lali2 éve
Szintén nekem is a Spartan jobban tetszett, de az csak a böngi kódneve Wink , de az ms-nek nincs fantáziája még hogy "Edge" mobil hálózat ből csípték ki ezt a nevet..LOLPfft ..
#11 Juxtapoz2 éve
szerintem direkt lett olyan nevű , ami "E" betűvel kezdődik, hogy megtudják tartani az "E" ikont a böngészőnek
mert sok idős azt keresi, ha netre akar menni, és csak a gyári böngésző van
tehát a lényeg, hogy ismerős legyen az ikon!!
#12 killjoy2 éve
Eddig egy dolog, ami nagyon szokatlan: ha bezárom az utolsó fület, akkor nem záródik be a program, hanem nyit egy új üres fület.
#13 Lali2 éve
Killjoy Lehet hogy ilyen maga a bömgi, sok ilyen vanWink
#14 JonArbuckle19782 éve
Igaza van juxtapoz-nak, ezért lett Edge, hogy az E ikon megmaradjon. Wink
#15 vermilion2 éve
A névválasztás és ikon/logó választással csak annyi a probléma véleményem szerint, hogy az idősekbe és a gyerekekbe is azt nevelik sok helyen, hogy az "e" betűs böngészőt ne használd. Így lehet akármennyire is más vagy jó az adott termék, ha nem használják. Ha annyira meg akarnak szabadulni az IE márkanévtől, miért hasznosítják újra? Egy lépés előre, egy lépés hátra. Persze, tudom. Kritizálni könnyű, de nincs Redmondban egy olyan kreatív marketinges és dizájner, aki egy kicsit is többet gondolkodna a minimálisnál?
#16 killjoy2 éve
Lalika: Tudom, csak eddig az IE-nél az utolsó fül bezárásával bezárhattam a programot is. Ezért írtam, hogy ez az új megoldás szokatlan.
#17 Terranova2 éve
Hát, ez az új is régi. Ennél azért többet várt volna az ember. Ahhoz képest, hogy nagy változást harangoztak be a böngésző-fejlesztésben, nem tettek csodát. Ebből a nagy oroszlánbömbölésből csak egy kis macska nyávogás lett. Nem sikerült kilépni az IE árnyékából, hiszen a szimbólum továbbra is az IE böngészőre emlékeztet.
#18 Greg282 éve
Én mindig Firefox párti voltam,de,ha ez valami újat hoz majd és észre is lehet majd venni akkor majd,ha Win 10-em lesz tuti váltok!
#19 DrFantastiK2 éve
Esetleg arra céloznak, hogy ezentúl max EDGE sebességre számítsál?

-
Pfft
#20 Juxtapoz2 éve
én adni fogok neki egy esélyt az tuti, de csak mint másodlagos böngésző
firefox az alap, de mellette ott lesz kitűzve az Edge ha beválik

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek. Bejelentkezés vagy Regisztráció a szavazáshoz.
Felülmúlhatatlan! (1)33.3 %
Nagyon jó (2)66.7 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Oldalunk sütiket használ a megfelelő működéshez. Az oldalon történő böngészéssel ön elfogadja a sütik használatát.