Surface Book - Nem teljesen az, aminek látszik

A bemutató igazi újdonságát képező számítógép a Surface család egy új tagja a Surface Book volt. Elsőre igazán semmi különlegeset nem mutattak belőle, teljesen úgy kezelték, mint egy szokványos egyszerű laptopot, ami egyben egyébként a cég első saját ilyen egyénileg forgalmazott eszköze lenne. Mindössze egy egyszerű MacBook utánzat volt, ez bizonyos pontig.


Aztán mindenki nagyobb megdöbbenésére, a bemutató videó újbóli bemutatásával leleplezték a turpisságot, valójában a gép szétválasztható és táblagéppé alakítható. Így ha a Surface Pro termékeket eddig lehetett úgy nevezni, hogy a táblagép ami laptop is tud lenni, akkor ez a laptop, ami táblagép is tud lenni. Mondhatni megint kaptunk egy érdekes új kategóriát, a recept megfordításával.

Ennek ellenére azonban hardveresen abszolút csúcskategóriába tartozik a 13 colos gépek között, ennek megfelelően különálló videokártyát is kapott, méghozzá az Nvidia GeForce GPU-ját, illetve az Intel Core i5 vagy i7 CPU sem hiányozhat. De van még legalább 8GB, vagy maximum 16GB RAM is, és persze tárterületben sem lehet hiány, hiszen akár 1 TB-os SSD is választható hozzá. De ami a legjobb, hogy a teljesítmény nem megy a használhatóság rovására, ugyanis 12 órás üzemidőt ígérnek.

Ami a dizájnt illeti a gép háza nagyrészt magnézium ötvözet, a billentyűzet ahogy illik háttérvilágítást kapott. Megtalálható rajta minden mai kell, 2x USB 3.0, kártyaolvasó, jack és Mini DisplayPort is, valamint 5 megapixeles első és 8 megapixeles hátsó kamera, illetve dupla első hangszóró.

A szétválasztást pedig a "Muscle Wire Lock" nevezetű mechanizmus teszi lehetővé. Utóbbival akár fordított helyzetben is visszahelyezhető a képernyő, így a Lenevo Yoga szériájára hajazó pozíciót is képes felenni a gép. Ha már a kijelzőről szó esett, egy 13,5 colos 10 újjal érinthető, 3000x2000 (267 PPI) felbontású PixelSense panelt kapott. A gép súlya pedig mindennel együtt, alig haladja meg az 1500 grammot.

A Surface Book október 7-étől lesz majd elérhető, a legolcsóbb 1499 dollárnál kezdődik majd, ebben az esetben természetesen a billentyűzet nem kiegészítőnek számít. Ahogy a Surface Pro 4, ez is Windows 10-el érkezik, a Windows Hello azonosítás képességeit pedig már szintén biztosítja.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
dlaczko 2 év
Előre látom az almások reakcióit... Minek eeeez? Újra kell telepíteni fél éventeeeee!!!! Ott az ipad az sokkal jooob!!!!!
vermilion 2 év
A Surface Book bemutatása Steve Jobs-ot idézte... tisztára"one more thing"-es az egész cucc.
Gvohir 2 év
Sajnálom, hogy a billentyűzetet így elrontották!
zsukov 2 év
Nekem tetszik, mi a baj a billentyűzettel?

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!