Januártól már csak az Edge és az IE 11 lesz támogatott


2016. januárjától minden korábbi verziós Internet Explorertől megvonja a támogatást a Microsoft, leszámítva a legutóbbi és egyben utolsó 11-es verziót. Így tehát az Internet Explorer 10 és azt megelőző verziók nem fognak semmilyen biztonsági javítást kapni, amely kiszolgáltatottá teszik majd azokat a jövőben felfedezésre kerülő sebezhetőségekkel szemben.


Ugyanakkor legalább az Internet Explorer 11 nem csak biztonsági javításokat kap majd, hanem apróbb fejlesztések megjelenését is ígérik. Ennek ellenére természetesen a jövőben továbbra is a Microsft Edge-en lesz a hangsúly, és főképp annak továbbfejlesztésén fog a fejlesztői gárda dolgozni a cégnél.

A régi verziók kivonása igazán nagy drámát amúgy sem jelent, hiszen a Windows 7, Windows 8.1 és Windows 10 esetén adott a 11-es verzió, vagy az arra történő frissítés. A jelenleg támogatott Windows kiadások közül egyedül a Vistát érinti ez hátrányosan, ahol már a 9-es verziónál nem is lesz újabb. Ez utóbbi esetén azonban ez túl sok felhasználót nem fog befolyásolni.

Hirdetés

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

#1 jd8200361 éve
Szerintem az Edge-en még van mit csiszolni, ha még a minimalizált grafikától eltekintünk is. Talán ötvözniük kellene más népszerű böngészők tulajdonságait. Én eddig az Explorer-t és a Chrome-ot használtam, de most áttértem a Firefox-ra mert ők most próbálják összehozni a fentebb említett két böngésző pozitívumait. Én még idegenkedek a Microsoft fióktól, ezért hiányolom az Edge saját szinkronizálási lehetőségét, a megjelenés személyre szabhatóságát, a kilépéskori automatikus előzmény törlést, és még jó pár dolgot amihez hozzászokott az ember más böngészőkben.
#2 nyakas1 éve
"Én még idegenkedek a Microsoft fióktól, ezért hiányolom az Edge saját szinkronizálási lehetőségét"

Épp a Microsoft fiók segítségével tud szinkronizálni Grin
#3 jd8200361 éve
Tudom, de pont erről beszélek hogy nem akarok a teljes rendszeremmel bejelentkezni ahhoz hogy a böngészőt tudjam szinkronizálni. Ahogy a Chrome, és a Firefox is lehetőséget nyújt erre. De ha még ezt meg is teszi az ember, akkor is sok más tekintetben az Edge még annyit sem tud mint az Explorer. Szóval ezért kezdtem úgy az előzőekben hogy van még mit csiszolni az Edge-en
#4 JonArbuckle19781 éve
Én már csak azt várom hogy az Edge megjöjjön Windows 8.1-re is. De végül is mindegy, úgyis Firefoxot használok, az az egyik legjobb böngésző (nekem).
#5 jd8200361 éve
JonArbuckle1978

Feldobsz egy W10-et és nem kell várnod Smile
#6 Pali1 éve
Hát az IE verziókért (11-est kivételében) abszolút nem fogok könnyet ejteni, Win10-en is csak a helyet foglal, használni sosem használom (már) Grin
Az EDGE még nagyon gyerekcipőben jár, de ha legalább bővítmények telepíthetőek lennének, már azzal sokkal használhatóbb volna az (valamikor egyszer). Természetesen szükség esetén nagyon jó az EDGE is, ha Firefoxon a sok bővítmény miatt nem tölt be egy-két oldalt (az IE11 hát.... csak addig jó, amíg sokan Win7-et és Win8-at használják, azután már fene tudja, az is menni fog a süllyesztőbe).
#7 hjende1 éve
Mit erőlteti a Microsoft ezt a webböngésző gyártást? Kudarc! Nullák! Mindegy hogy IE vagy Edge vagy kukorica... Maradjanak már az OS tervezésnél, és ott alkossanak nagyot (ha tudnak egyáltalán Smile ) ! Böngésző gyártást hagyják a nagyfiúkra-profikra. Majd Google és Mozilla foundation megcsinálja, ennyi.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek. Bejelentkezés vagy Regisztráció a szavazáshoz.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (2)100 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Oldalunk sütiket használ a megfelelő működéshez. Az oldalon történő böngészéssel ön elfogadja a sütik használatát.