A mai nap az utolsó a régebbi IE verzióknak

Ma kerül sor a hónap második keddjére, amely az új frissítések megjelenését jeleni több Microsoft termék számára. A ebben a hónapban viszont több korábbi termék támogatása is megszűnik, vagyis a jövő hónaptól már nem kapnak semmilyen biztonsági javítást. Ez igaz több korábbi Internet Explorer verzióra is, már amennyiben rendszerünkön nem a legfrissebb elérhető verzió fut.


Így Windows 7 esetén megszűnik az Internet Explorer 8, 9 és 10 támogatása is, csak a legfrissebb verzió, vagyis az Internet Explorer 11 fog frissítéseket kapni jövő hónaptól. Windows 8.1 és Windows 10 esetén ilyen probléma nem is lehet, hiszen a legfrissebb és utolsó 11-es verzió található meg bennük alapból.

Az egyetlen kivételt az átlagfelhasználók számára Windows Vista esetén az Internet Explorer 9 jelentheti, ami továbbra is kaphat majd biztonsági frissítéseket. Ennek oka, hogy arra ez a legfrissebb elérhető verzió, azonban ebben az esetben is ez mindössze kicsit több mint egy extra évet jelent, mivel 2017. áprilisában a rendszer bővített támogatása lejár.

Amennyiben viszont például rendszergazdák vagyunk és valamely Windows Server, vagy Windows Embedded verziót felügyelünk, a helyzet már jóval bonyolultabb az eltérő terméktámogatások miatt. Ebben az esetben a Microsoft erre létrehozott támogatási oldala segíthet, ahol megtekinthető, hogy melyik rendszeren mely Internet Explorer verzió megléte szükséges a továbbiakban.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!