Hamarosan OneDrive korlátozás lép életbe


Várhatóan a talán már a jövőhéten kezdetét veheti egy elég drasztikus térterületbeli visszaszorítás OneDrive-on, amivel nem csak az ingyenes fiókok méretét korlátozzák vissza 15 GB-ról mindössze 5 GB-ra, de a Lumia telefonokkal járó plusz 15 GB-os filmtekercset is elveszik.

Az indok...

A történések még tavalyra mennek vissza, amikor is a Microsoftnál betelt a pohár, mivel többen is helytelenül használták ki a felhő szolgáltatásukat (vélhetően nem elfogadható tartalmak megosztására). Ezek között akadhattak például az Office 365 előfizetéssel kapott végtelen tárterületet használók, de bizonyosan több ingyenes fiók is. Így ekkor úgy döntöttek, hogy idén valamikor a végtelen tárterületet maximum 75 TB-ra, az ingyenes fiókot pedig 5 GB-ra szorítják vissza, és még a filmtekercs bónuszt is elveszik.

Érthető módon ez nem is tetszett minden felhasználónak, és a cég maga is rájött, hogy talán túlreagálta egy kicsit a döntést. Végül pedig legalább adott lehetőséget arra, hogy igény szerint nem csak a 15 GB-os filmtekercs bónuszt, de az eredeti 15 GB-os ingyenes tárterület méretet is megtarthassák a felhasználók.

Jelenlegi tárterület megtartása

Aki pedig ez szeretné, teendője mindössze annyi, hogy ellátogat a Microsoft ezen oldalára és a "Keep your free storage" gombra való kattintással, valamint a fiókba való belépéssel érvényesíti kérését. Értelemszerűen így ha több fiókunk van, azok mindegyikével el kell, vagy el lehet végezni. Amennyiben ha van bármilyen ismerősünk, szerettünk, akit ez hátrányosan érint, érdemes lehet még most tudatni vele ezen információt.

Forrás: Neowin

Hirdetés

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

#1 Mesant1 éve
A Google Drive ilyen intézkedést nem tervez. Gmail-es fiókkal 15 GB tárhelyet ad.
#2 gabesz11 éve
Szerintem bőven elég a 30GB, nem kell rajta rendszerképmentést tárolni. Nagyobb dolgoknak ott vannak az ingyenes tárhelyek, 100GB kapacitással.
#3 Gabi931 éve
Én nagyon nem szoktam használni az OneDrive-t.
Csak a Megát szoktam használni 50Gb az pont elég nekem! Grin
#4 easyman1 éve
Nagyobb dolgoknak ott vannak az ingyenes tárhelyek, 100GB kapacitással? ha megkérdezhetem milyen tárhelyekrol van szo? koszi
#5 MEHESFERENC1 éve
Most ki nem sz@rja le a Microsoftot, de komolyan ? Az adatokat HDD-en kell tárolni, nem össze-vissza minden sz@ron. Nekem van egy 6TB WD Black-em az elég lesz, de még 1 TB-ra is sok fér, nem értem, miért olyan fontos ez ? Telefonba meg lehhet rakni akkora memóriakártyát, amekkorát csak elbír az adott telefon !
#6 gabesz11 éve
easyman: Válaszoltam PM-be.Smile
#7 Driv3r1 éve
KIMJUMONG: A felhő alapú tárhelyeknek sosem az volt az elsődleges céljuk, hogy kiváltsák, vagy helyettesítsék a helyi területet. Bővítésnek még talán jó, de a lényege és legnagyobb előnye az, hogy az ilyen helyen tárolt fájlokat bárhonnan eléred. Legyen az telefon, táblagép, számítógép, legyél otthon, munkahelyen, vagy a világ túlsó felén, a neked fontos fájlok mindig és bárhonnan elérhetőek így.
#8 badamx1 éve
Én használom, elsősorban adattárolásra. Egyszer a HDD elhalálozása miatt elég sok fontos adatom elveszett ezért több mindent online is tárolok. Még egy évig tudom használni.

kepfeltoltes.hu/160130/1344735470K_pkiv_g_s_www.kepfeltoltes.hu_.png
#9 Xmen1 éve
Driv3r , azt szeretném megkérdezni Tőled, tudtok e valami megerősítő információt erről amit az Origo is közölt a napokban:
"Azok, akik öt gigabájtnál több fájlt és dokumentumot töltöttek fel, és tárolnak az ingyenes tárhelyen, egy év Office 365 Personal előfizetést kapnak, ami egy terabájtnyi helyet biztosít. Az érintetteket e-mailben tájékoztatja a Microsoft."
Szerinted érdemes ezzel kalkulálni? Épp az előfizetésen gondolkodtam az utóbbi héten, de gondoltam még egy kicsit várok vele, hátha lesz ebből forma. Tudsz valami konkrétumot ezzel kapcsolatban? Válaszodat előre is köszönöm szépen!
#10 Driv3r1 éve
Xem: A hivatalos blogon is tesznek rá említést, szóval lehet, hogy lesz belőle valami. Hacsak meg nem gondolják magukat, megint...

Update: A dologban annyi buktató lehet, hogy egy év ugyan ingyenes, viszont előre meg kell adni a bankkártya adatokat, és ha ez az idő eltelt, automatikusan hosszabbítja meg magától az előfizetésed. Hacsak persze le nem mondod ezt követően.
#11 Xmen1 éve
Köszi az infot, reméljük hamarosan a részletek is kiderülnek...

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek. Bejelentkezés vagy Regisztráció a szavazáshoz.
Felülmúlhatatlan! (3)42.9 %
Nagyon jó (4)57.1 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Oldalunk sütiket használ a megfelelő működéshez. Az oldalon történő böngészéssel ön elfogadja a sütik használatát.