Windows 10 - QR kód segédkezik majd a kék halál megfejtésében


Talán ez a fejlesztések egyik azon területe, amivel soha nem szeretnénk találkozni, vagyis a kék képernyő. A legtöbb felhasználó valószínűleg már találkozhatott vele, melynek oka a legtöbb esetben talán nem is feltétlen szoftveres probléma, hanem valamilyen hardverelem meghibásodása.


Az évek során a kék képernyő sokat változott, Windows 8 óta ugyanis már a sok, általános felhasználónak semmit mondó információ helyett, csak egy szomorú fejet kapunk egy rövid leírással karöltve, illetve szintén csak egyetlen valószínűleg nem sokat sejtető hibakódot. Ez a Windows 10 Anniversary (Redstone) frissítésében ismét változik, és mindemellett még kapunk egy QR kódot is.

A QR kódot pedig már szinte bármely mai okos telefonnal alapból le lehet olvasni, vagy plusz alkalmazás segítségével, ami (ebben az esetben) így egy általános támogatási oldalra viszi el a felhasználókat. Bár ez így konkrétan a felmerülő problémára valószínűleg nem is fog megoldást nyújtani, de talán ez is több mint a semmi.

Ugyanakkor azt még nem tudni, hogy ez később változik-e, és a QR kódok majd esetlegesen pontosabb megoldást nyújtó oldalakra továbbítják-e a felhasználókat. Az viszont tény, hogy ilyen helyzetekben a legapróbb segítség is jól jöhet.

Kép forrása: Reddit

Hirdetés

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

#1 lacko96911 éve
Van az áruházban kód olvasó App. Biztosan angol nyelvű oldalra visz a kód, a fordítást kell/ene/ megoldani a telefonnal.Smile
#2 Driv3r1 éve
A magyar verzió valószínűleg erre az oldalra fog elvinni. Tehát fordítani sem kell.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek. Bejelentkezés vagy Regisztráció a szavazáshoz.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (2)100 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Oldalunk sütiket használ a megfelelő működéshez. Az oldalon történő böngészéssel ön elfogadja a sütik használatát.