Windows 7 - Frissítések keresésekor fellépő magas memóriahasználat javítása


Informatikusként 3 gépen tapasztaltam egy fura hibát. Amint elkezdett frissítéseket (Windows Update) keresni a gép, használhatatlanul lelassult és nagyon megugrott a RAM használat. A hibát minden esetben Windows 7-en tapasztaltam. Egy ideig egy parancssorból indítható megoldást próbáltam, de múlt hónapban megérkezett a hivatalos javítás.

Az általam tapasztalt probléma 3 gépnél áll fent. Mindben 2 GB RAM van. Ha elindult a frissítések keresése, nem ritka, hogy 1,8-1,9 GB fölé is felment a memóriahasználat. A Microsoft leírása alapján ez a hiba általában kevés memóriával rendelkező gépen fordul elő legtöbbször. Igaz nekem 64 bites Windows 7 esetén csinálta, de a hibajavítás létezik 32 bites változathoz is.

Amennyiben te is tapasztaltad a hibát, a cikk végén lévő linkre kattintva lehet tölteni a foltozást. Az oldalon lejjebb görgetve a Method 2 résznél válaszd ki az első két lehetőség közül a 32 vagy 64 bitest, majd utána a nyelvet. Attól függően, hogy milyen verziójú a Windows 7-esed. Ha nem tudod, hogy neked milyen van, megnézni a Windows + Pause Break billentyűkombináció lenyomása után tudod.


Ekkor előjön egy ablak, és a Rendszer típusa részen kiírja mit használsz éppen. Az utolsó két letöltési lehetőség a Windows Server 2008-at érinti, az nem az átlag felhasználókra vonatkozik. 2 gépen teszteltem, tényleg jól működik.

A frissítést innen töltheted le!
Címkék: Cikk

Hirdetés

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek. Bejelentkezés vagy Regisztráció a szavazáshoz.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (1)100 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Oldalunk sütiket használ a megfelelő működéshez. Az oldalon történő böngészéssel ön elfogadja a sütik használatát.