Megjelent a Linux 4.7-es kernelverziója


Szokás szerint egy üzenetben jelentette be Linus Torvalds a legfrissebb stabil verzió elkészültét, amely a 4.7 lett. A Linux atyja már május óta dolgozott a projekten, azonban ahogy ő is említette utazásai miatt kicsit halasztania kellet a kiadást. Az új alverzió ellenére azonban nem hozott túl jelentős változásokat a kernel, viszont bizonyos szempontból azok mégis lényegesek.


Ugyanis több hardver kapott jobb támogatást az új kernelverzióval, ezek közül ő az Intel Kaby Lake GPU-t érintő javításokat, valamint több hálózati illesztők javításait hangsúlyozta ki. De mindemellett nem elhanyagolható az AMD RX480 GPU támogatás, USB/IP fejlesztés, EFI "Capsule" firmware frissítés és egy új biztonsági mód a LoadPin jelenléte sem.

A teljes és jóval részletesebb Linux 4.7-es verziójához tartozó változási lista ezen az oldalon tekinthető meg. Maga a kernel pedig természetesen szabadon letölthető, használható, módosítható és szabadon építkezhetünk rá. Mindezt a hozzáértők egyetlen kattintással, közvetlenül innen is megtehetik:


Forrás: Neowin

Hirdetés

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek. Bejelentkezés vagy Regisztráció a szavazáshoz.
Felülmúlhatatlan! (2)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Oldalunk sütiket használ a megfelelő működéshez. Az oldalon történő böngészéssel ön elfogadja a sütik használatát.