Android 7.1 - Pixel és Pixel XL néven jönnek a Google új telefonjai

Az Android 7.0 megjelenésekor érdekes dolog történt, hiszen nem került bemutatásra új Google eszköz. Erre pedig a Nexus termékcsalád létezése, vagyis 2010 óta nem volt példa. Most kiderült, hogy mi állhat mindennek hátterében, ugyanis a egy teljesen új termékcsalád bemutatásán dolgozhatnak a részvénytársaságnál, melyek már nem a Nexus márkanevet viselik majd.

Google Nexus 6P

Azoknak akik esetleg nem ismernék a Nexus termékeket, ami megeshet, hiszen sajnos hazánkban legfeljebb viszonteladóktól vásárolható meg, jöjjön egy rövidke ismertető. A Nexus készülékek a Google saját maga által tervezett és fejlesztett felső kategóriás eszközök, melyeket valamilyen partnerség keretein belül egy másik céggel gyártatnak le (pl. HTC, LG, Huawei). Mivel pedig a Google tulajdonában áll az Android is, így értelemszerűen ezek mind azt is futtatják, ráadásul mindig a legfrissebb verziót, amely a kiadáskor majdhogynem azonnal elérhetővé válik a legtöbbre. Legutóbbi ilyen telefonjuk a Nexus 5X és 6P volt, amely tavaly a Marshmallow-al jelent meg, de mostanra már Nougat-ot futtatnak.

A Nougat-al tehát nem jöttek új telefonok, viszont állítólag ez hamarosan változhat. Méghozzá az Android következő alverziójával, az Android 7.1-gyel két új telefon is bejelentésre kerülhet, melyek pedig a Pixel és a Pixel XL nevet viselhetik majd. Ez a név lehet, hogy nem teljesen idegen, hiszen tavaly a Google, Pixel C néven már adott ki egy táblagépet a Marshmallow megjelenésekor.

A Pixel és Pixel XL lehetséges megjelenése (Android Police)

Értelemszerűen a Pixel a normál, míg a Pixel XL annak nagyobb kivitelű testvére, specifikációra pedig nagyon hasonlóak lehetnek majd, QHD képernyő, Quad-core 2.0 GHz-es CPU, 4GB RAM, 12 MP hátsó és 8 MP-es első kamera, illetve 32/128 GB-os belső tárhely. Így lényegében valóban mindössze a kijelző méret tér majd el (illetve az akku), a kisebb 5, a nagyobb pedig körülbelül fél collal lesz nagyobb.

Az Android 7.1 és az új Pixel készülékek leleplezésére pedig nem kell sokat várni, mivel állítólag kevesebb mint egy hónap múlva, október 4-én sor kerülhet rá egy rendezvényen. Ezentúl az sem kizárt, hogy a telefonokon kívül egyéb új eszközöket is bemutassanak, mint például a népszerű Nexus 7 táblagép is könnyedén kaphat egy utódot. Mindaddig pedig még biztosan fog több hasznos információ kiszivárogni a pontosabb részletekről.

Forrás: Neowin | Kép: Android Police

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 3

vodi, bojkovska, bandi1969

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!