Szüneteltethetjük majd a frissítéseket a Redstone 2-ben (Build 14997)

Sokan tisztában vannak vele, hogy a Windows 10-hez havi rendszerességgel érkeznek kumulatív csomagok (cumulative update), melyek magukban foglalják a korábban kiadott biztonsági, stabilitási és egyéb az operációs rendszer problémáit orvosolni hivatott javítások összességét.


Ez egyfelől igencsak kedvező dolog, mert elegendő az aktuális csomagot telepítenünk ahhoz, hogy a Windows 10 legfrissebb változatát használjuk. Nincs több száz javítófolt, melyet a Windows Update sorban telepítene, viszont a csomag mérete az idő előre haladtával folyamatosan növekszik. A jelenlegi 64 bites csomag (14393.577) 946 MB méretű, de közel 1100 különálló foltot tartalmaz, mely 6 havi hibafeltárás során keletkezett.

Gondoljunk csak bele! Ha egy korábbi normál (Windows 7) javítás csak tíz csomagot tartalmazna, (fél év alatt) máris 100-110 frissítésnél járnánk. Ha még érvényben lenne az Microsoft múltbeli stratégiája, akkor nemsokkal ezután érkezne is egy "Service Pack", de ehelyett jön a Creators Update. Mert a "Windows as a Service", így szolgáltatásként folyamatosan frissülni fog. Végeredményben van is "SP", meg nincs is.

Ezekben az összegző csomagokban persze cserélhetők a korábbi "package"-ek, de ezek teszteléséhez idő kell. (Még akkor is, ha nem adnának ki újabb CU-t, hanem csak egy pár MB-os gyorsjavítást.) A Microsoft ezért látta jónak, ha a Windows 10 Creators Update személyében újra elhalaszthatók legyenek a frissítések. Probléma esetén a felhasználó csak a "Szünet" gombra bök, és 35 napra kimarad az automatikus frissítések telepítéséből. (Következő Patch Kedd)

Alapértelmezés szerint persze ez az opció nem lesz bekapcsolva, de súlyosabb problémák esetén gyorssegítséget nyújthat. A cég fejlesztői azt viszont továbbra sem tervezik, hogy esetleg maga a Windows Update is kikapcsolható legyen, mivel ez növelné a sebezhető Windowsok számát, másrészt a legtöbb felhasználó nem törődik rendszere frissítésével. A szolgáltatásfrissítések (pl. Version 1511; 1607, vagy "1703".) jelenleg is elhalaszthatók pár hónapig, de erre csak a Windows 10 egyes kiadásaiban van lehetőségünk.

A frissítések "jégre tevése" nem terjed ki a kritikus frissítésekre, így - ha például komoly biztonsági hibákat javítanak - automatikusan telepítésre kerülnek majd. A Windows Defender frissítéseit nem érinti a szünet.

Megosztáshoz használjátok a cikk felső részében található gyors megosztási gombokat! (FaceBook, Twitter, Google+)
Küldj bátran üzenetet a hírrel kapcsolatban! Minden hozzászólás fontos nekünk!

A cikket írta: Kori

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
PREDATOR 9 hó
Szerintem ez jó megoldás lesz.
Zsombi33 9 hó
Én az első kivételével , minden esetben halasztani fogom . Így ha problémákról hallok az első héten , megvárom a következő patch kiadást inkább . Ezzel kikerülhetők a félresikerült frissítések , vagy rájöttek ennek hasznára ők is a stabilitás megőrzéséhez . Vagy már előre tartanak a rengeteg újítás , esetleges nem kívánt toldozásának hatásaitól . De inkább az előbbi , szerintem kezdenek ráérezni hogy is lesz jó ! Smile Ez mindenképp egy jó ötlet !
Csicso82 9 hó
Elvelg eddig is lehetett korlátlan ideig elhalasztani csak azt kellett tenni hogy a netet fizetős hálózatnak kell hívni és a rendszer fizetős neten nem frissíthet. Vagy valami ilyesmi - végülis pc-hez is van olyan usb stick-es net - volt anno - ami ugye elég kárcsúú nettel bírt és ha ezen netezettt az ember nem jött jól ha bármi frissítgette magát.
Kori 9 hó
Igen, erre a Windows külön felhívta a figyelmet. Korlátolt internet-csomagok esetén ez a helyzet,
hiszen van aki csak így tud hálózatot használni.
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 3

HEXXHUN, b_13, gata2

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!