Ryzen 7 Turbo vagy fix - felülmúlja az Intel Core i7 vetélytársakatBejelentésre kerültek az AMD legújabb szériás processzorai, az AMD Ryzen, amelyek hivatalosan 2017. március 2-án kerülnek majd forgalomba. Ebből is a tervezett a legnagyobb, a Ryzen 7-es széria kerül a boltok polcaira legelőször, melyet a középkategóriás Ryzen 5 és a legkisebb Ryzen 3 az év későbbi felében követ. Az előjelek pedig nagyon pozitívak ezekkel a processzorokkal kapcsolatban.


A Ryzen 7 1800X CPU egy szálon vizsgált teljesítménye 4%-kal magasabb mint az Intel Broadwell-E vetélytársé. Talán a legfontosabb viszonyítási alap, a PassMark egyszálú teljesítmény teszt. Ez a lényeges területek egyike ahol a Ryzen példátlan javulást ígér, az előző generációs Bulldozer családdal szemben. Az órajelet (1600X) itt sikerült teljesíteni mintegy 4%-kal nagyobb teljesítmény mértékkel, mint az Intel Broadwell-E méréseinél.


Mindent összevetve a Ryzen történetben ez már rendkívül pozitív. Nem számít, milyen mérést nézzünk, legyen abszolút teljesítményérték, energiatakarékosság vagy funkciók. De talán a Ryzen az egyik legimpozánsabb termékeket hozta létre az AMD-nél, amit valaha kifejlesztett.

Forrás: wccftech.com
Címkék: AMDRyzen

Hirdetés

Oldalunk sütiket használ a megfelelő működéshez. Az oldalon történő böngészéssel ön elfogadja a sütik használatát.