Kipróbálható a Windows 10 Build 15055 PC-n és Mobilon

Ezen a héten sem hagyták a Microsoft fejlesztői új kipróbálni való nélkül a Windows Insider program résztvevőit, mivel megjelent a Windows 10 Creators Update kiadásának 15055-ös buildszámú tesztverziója. Szerencsére ezúttal is együtt érkezett a PC és Mobile kiadás, így mindkét platformon kipróbálható ez az előzetes.

Javítások

Ismét rengeteg hibajavítást hajtottak végre a fejlesztők, PC-n így már a frissítési folyamat is zökkenőmentesebb lehet, például utóbbinál már a Norton antivírus sem okozhatja a frissítés meghiúsulását, amennyiben az a legfrissebb verzió. Ami ismét kiemelhető az az Edge-nél végzett javítások, láthatóan nagyon megbízhatóvá és versenyképessé szeretnék tenni a beépített böngészőt ebben a kiadásban a redmondiak. Ami a mobil kiadást illeti, itt meglehetősen kevés módosítás történt, főképp Cortana-t érintő javításokat végeztek.

Ismert hibák PC-n

 • Amennyiben a Build 15042 előzetesben módosításra került a regisztrációs adatbázis beállítása (IP v6), akkor azt most vissza kell állítani. Útmutató erről itt.
 • Előfordulhat, hogy a Build 15002-re, vagy annál frissebb kiadásokra meghiúsul a frissítés SYSTEM_PTE_MISUSE hibával.
 • Néhány alkalmazás és játék nem indulhat el, a hirdetési azonosító rossz beállítása miatt. Főképp ez azokat a felhasználói fiókokat érintheti, amelyeket a Build 15031-ben hoztak létre. Ha annál régebbi, vagy újabb, a hiba nem öröklődik. A megoldás ha töröljük a következő kulcsot a regisztrációs adatbázisból: HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\AdvertisingInfo
 • Egy hiba miatt, néhány beépített alkalmazás nem indulhat el ebben az előzetesben. Ha ez megtörténne, érdemes megpróbálni visszaállítani azt a Settings > Apps > Apps & features > Store > Advanced Options menüben, ahol az alkalmazást kiválasztva kattintsunk a Reset gombra. Ugyanakkor emiatt a hiba miatt az áruház is képtelen lehet az alkalmazások frissítésére. Ez várhatóan a következő előzetesben már javítva lesz.
 • Egy hiba miatt nem jelenhet meg a Windows Update olyan frissítéseinek értesítése, amelyek újraindítást igényelnek (pl. firmware frissítés). Így érdemes szemmel tartani a Settings > Update & security > Windows Update oldalt.
 • [Játékok] Néhány hardveres konfiguráción a játékos sávban közvetítéskor megjelenő kép zölden villoghat. Ez a hiba a nézőknél nem jelentkezik, tehát sem a képet sem a minőséget nem befolyásolja, csupán csak számunkra van jelen.
 • Az Edge fejlesztői eszköztárában nem megfelelően jelenhetnek meg az iframe elemek.
 • Az Edge F12-vel előhozható fejlesztői eszköztára néha nem kerülhet fókuszba.
 • A Surface Pro 3 eszközökön a frissítés meghiúsulhat, amennyiben az eszközbe van behelyezve SD kártya. A megoldás, hogy kivesszük, frissítjük, majd utána visszahelyezhetjük azt.

Ismert hibák mobilon

 • Egy olyan hiba került felfedezésre, amely miatt egyes háttér-folyamatok nem a háttérben futhatnak, mint a OneDrive fotóalbum szinkronizációja. Így érdemes lehet ellenőrizni, hogy a fotóink rendben szinkronizálódtak-e. A következő előzetesben valamelyikében ez a hiba már orvoslova lesz.
 • Eszközünk váratlanul újraindulhat, amely néhány hívás, üzenet, illetve e-mail előzményeink elvesztését okozhatja. A hiba okának vizsgálata már folyik.
 • Egy hiba miatt, néhány beépített alkalmazás nem indulhat el ebben az előzetesben. Ez esetben sajnos nincs mód a visszaállításra. Így a hiba miatt az áruház is képtelen lehet az alkalmazások frissítésére. Ez várhatóan a következő előzetesben már javítva lesz.
 • Néhány esetben az Edgbe-n való görgetés során az oldal váratlanul újratöltődhet. A hiba okát már vizsgálják.

Mint látható hiba még akad bőven, így ez még biztosan nem a végleges verzió. Az pedig addig biztosan nem is kerülhet ki ezen előzetesek közül, amíg az ismert hibák listája nem lesz üres, vagy éppen már csak olyan elemeket fog tartalmazni, amelyek az előző előzetesekről történő frissítés során "öröklődtek" meg.

Így aki ki szeretné próbálni ezt a verziót továbbra is legyen körültekintő, hogy ne érjék nagy meglepetések. Ha egy stabilabb előzetessel szeretnétek játszadozni, akkor pedig választhatjátok a lassú frissítési beállításokat az gépház Windows Insider Program részében. A tapasztalataitokat, mint mindig, megoszthatjátok egymással a hozzászólásoknál.

Forrás: Microsoft

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
geo59 7 hó
Rejtett tartalom:
WINDOWS 10 REDSTONE 2 [15055.0] (X86-X64) AIO [32IN2] ADGUARD (V17.03.11) [ENG/RUS]
Rejtett tartalom:
https://rg-adguard.net
érdemes körbe lesni
makossuti 7 hó
Ismét ugyan az a zene: Egy milliárdos cég javított 3 hibát és elnevezte azt is újdonságnak. A hiba súlyossága meg "egy pixelt itt lecsípünk, amoda kettőt felrakunk" kategóriájú és/vagy senkinek sem kell feature megjelenése (hányan használunk Kortanát??? Sad , stb... ). Gratulálok Microsoft. Na ezért lett elege sok felhasználónak, és lassan csöpögnek át Linux táborba. Trollkodás nélkül mondom: Próbáljátok felfedezni a Linux világot (én VirtualBox -ban tettem lesőbb). Lassan meglátjátok, nem is olyan nehéz azt használni. Én is lassan indultam, és mindenre lett akár professzionális alternatíva a végén. Megéri váltani. Ott meg a hibajavítás gyorsabb is, és tényleg hibajavítás. Nem reklám meg bug hátán bug.
tate 7 hó
Sziasztok. makkossuti, a világon egyetlen sikeres linux disztró van, ami mögé beállt egy legalább akkora szemétláda cég mint a Microsoft, ez az Android. Ameddig ezer különböző Linux disztró van, addig az átlag júzer ba...hatja, mert többet fog kínlódni mint a Windowsal. Elhiszem, hogy te magadnak egy irtó jó oprendszert összeheggesztesz, de amíg nem ezt használja egy nagy réteg, addig így is úgy is kínlódás. Ha meg te leszel egy Microsoft, vagy Google méretű cég, akkor te leszel az utálat célpontja, és mazsoláspuding fogja bizonygatni, hogy az ő általa használt rendszer mennyivel jobb. De remek, hogy mindig felhozod a témát, mert így kikerülök a szürke Windowsos mindennapokból és írok egy kis eszmefuttatást. Csak így tovább, mert megölne az unalom egyébként.
gthomma 7 hó
A linux ott tart PC -n ahol a WP/WM mobilon. Igen erős kompromisszumokkal lehet csak otthoni mindenes OS -ként használni.
Amíg nem lesz olyan mint a Windows hogy, letöltöd katt, katt, next, next és feltelepül egy program , amíg sok hardvergyártó szarik a linuxra, amíg a játékok 20-30% -al kevesebb fps -el futnak addig nincs esély.
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 2

Lali, HEXXHUN

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!