Már a héten elkészülhet a Windows 10 Creators Update

Már nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy elkészüljön a Windows 10 következő kiadásának végleges verziója, amelyet mint "Creators Update" ismerhetünk, magyarul valószínűleg "Alkotói frissítés" lesz majd a hivatalos megnevezés, de a Microsoft "Version 1703" ként is szokta megkülönböztetni. Olyannyira, hogy már akár ezen a héten megkezdődhet az aláírási folyamat, amely során összeállítják az RTM, azaz gyártásra kész változatokat.


Ez azt jelenti, hogy a jövőhét során a Windows Insider Program részvevői már ezen RTM jelöltek egyikét kaphatják majd meg. Amennyiben pedig a Microsoft számára végül az a verzió minden tekintetben megfelel és átmegy a teszteken, akkor áprilisban ugyanazt nyilvánosan Windows Update-en is megkapják majd a Windows 10 felhasználók. Egészen pontosan a jelenlegi feltételezések szerint ez az áprilisi javító kedd, vagyis április 11-e lesz majd, ugyanakkor hivatalos megerősítés efelől eddig nem érkezett a Microsofttól.

A Windows 10 Alkotói frissítése akárcsak az Évfordulós frissítés szintén több hullámban válik majd elérhetővé a felhasználók számára, tehát nem fogja mindenki azonnal a kiadás napján megkapni. Például az szinte biztos is, hogy a Windows 10 Mobile, illetve Xbox One felhasználóknál valamennyivel el fog csúszni az első elérhetőség dátuma, hasonlóan mint az Évfordulós frissítés megjelenésekor.

Ami a Windows Insidereket illeti, nekik lényegében semmi dolguk nem lesz a megjelenéskor, hiszen ők már jóval a kiadás előtt az új rendszert fogják futtatni. A megjelenéskor, illetve azt követően, akárcsak az Évfordulós frissítés valamint az azt megelőző társai, a rendszer majd összegző frissítések formájában fog havi szinten további javításokat kapni, amelyet a buildszám segítségével lehet nyomon követni (pl. Évfordulós kiadás jelenleg: 14393.953).

Ami pedig a távolabbi jövőt illeti, természetesen az Alkotói frissítés kiadásával sem ér véget teljesen a Windows 10 fejlesztése. Idén várhatóan az év végéhez közeledvén lesz még egy újabb Windows 10 főkiadás, amely a "Redstone 3" kódnevet viseli. Ennek nagyon korai előzetesei pedig már akár áprilisban, közvetlenül a kiadást követően megérkezhetnek a Windows Insiderek számára. Tehát mint eddig is, a fejlesztés lényegében sosem áll meg igazán, mindössze vannak stabil megállók.

Forrás: Windows Central

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!