Windows 10 Creators Update build 15058 előzetes PC-re

Talán ez lehet az utolsó Windows 10 Creators Update előzetes verzió, mivel ideális esetben a hétvégéig akár már el is készülhet a végleges verzió, amit aztán a jövőhéten meg is kapnak a tesztelők. De ne rohanjunk ennyire előre, hiszen most itt van a build 15058 PC-re, amelyre a Windows Insider Program tagjai frissíthetnek is a gyors beállításokat használva.


Javítások

Ezúttal is számos hibajavítás történt, amit főképp ki lehet emelni, az az előző előzetesben nem frissülő beépített alkalmazások problémájának orvosolása. Továbbá ismét javítva lett az a probléma is, amely miatt az UWP alkalmazások címsorában azok csomagneve jelent meg. Szokás szerint akad itt még számos Microaoft Edge-et érintő, de már jóval apróbb horderejű javítás, illetve a gépház Wi-Fi oldala is megbízhatóbb lett és bizonyos esetekben a Miracast kivetítés minősége is jobb lehet.

Ismert hibák

  • Előfordulhat, hogy a Build 15002-re, vagy annál frissebb kiadásokra meghiúsul a frissítés SYSTEM_PTE_MISUSE hibával.
  • Néhány alkalmazás és játék nem indulhat el, a hirdetési azonosító rossz beállítása miatt. Főképp ez azokat a felhasználói fiókokat érintheti, amelyeket a Build 15031-ben hoztak létre. Ha annál régebbi, vagy újabb, a hiba nem öröklődik. A megoldás ha töröljük a következő kulcsot a regisztrációs adatbázisból: HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\AdvertisingInfo
  • Egy hiba miatt nem jelenhet meg a Windows Update olyan főképp firmware frissítéseinek értesítései (pl. Surface eszközöknél), amelyek újraindítást igényelnek. Ezek telepítésekor érdemes szemmel tartani a Settings > Update & security > Windows Update oldalt.
  • [Játékok] Néhány hardveres konfiguráción a játékos sávban közvetítéskor megjelenő kép zölden villoghat. Ez a hiba a nézőknél nem jelentkezik, tehát sem a képet sem a minőséget nem befolyásolja, csupán csak számunkra van jelen.
  • Az Edge fejlesztői eszköztárában olykor nem megfelelően jelenhetnek meg a cross-origin iframe elemek.
  • A Surface Pro 3 eszközökön a frissítés meghiúsulhat, amennyiben az eszközbe van behelyezve SD kártya. A megoldás, hogy kivesszük, frissítjük, majd utána visszahelyezhetjük azt.

Mint az látható a listán már kevés olyan hiba szerepel amelyet nem a korábbi előzetesekről megöröklött probléma okozna. Ugyanakkor s Surface Pro 3-at érintő probléma jellemezően olyasmi lehet, amely nem férhet bele egy RTM kiadásba. A többi fennmaradó hiba viszont például egy későbbi összegző frissítés segítségével könnyedén javítható lenne.

Mint mindig ezúttal is várjuk az előzetessel kapcsolatos tapasztalataitokat a hozzászólásokban, mivel pedig már tényleg a célegyenesben van a fejlesztés mondani sem kell, hogy nem érdemes túl hosszútávra tervezni ezen előzetessel. Hiszen könnyen lehet, hogy a következő már az a verzió lesz, amelyet nyilvánosan áprilisban mindenki megkap majd.

Forrás: Microsoft

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Driver 7 hó

Idézet

Törölni mást a véleménye miatt? Erős túlzás, akarom mondani erős Microsoft ideológia.

@makossuti Ez rendben is lenne, ha nem írnád oda minden cikkhez ugyan azt a "véleményt". Mint láthatod ez pedig már nem csak engem zavar, pedig én aztán hagyok szólásszabadságot mindenkinek. Ha valóban komolyan "megváltó" szándékod van, egy olyan oldalon vagy ahol még cikkeket is lehet beküldeni, tehát például semmi akadálya annak, hogy valamilyen irománnyal járulj hozzá a célodhoz. De ehelyett te jelenleg inkább valamiért szimplán odabiccentesz egy kommentet a számodra nem szimpatikus témákhoz és annyival el van intézve. Szóval elnézést ezért, de én meg az álszent ideológiát nem bírom...

Mivel teljesen OFF topik és személyeskedő irányba terelődött a téma, minden megelőző hozzászólás törölve lett.
dlaczko 7 hó
Hova kuldhetem a sort Driver?
hutoczky 7 hó
Sziasztok mostani legújabb update ből tudna valaki isot csinálni nekem amit fel telepithetnék?
Mert a mostani sajnos nekem hibás lett és nem tudok vele mit kezdeni .
nem müködik a wu és insider nél 0x0 error. build. 15042
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 2

b_13, gata2

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!