Hivatalos: Április 11-én érkezik a Windows 10 Creators Update


A Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy április 11-étől válik majd elérhetővé a Windows 10 Alkotói frissítése (avagy Creators Update) PC-re. Vagyis ezen a napon válik először hivatalosan is letölthetővé az új rendszer Windows Update-en, valamint várhatóan ekkor kerül kiadásra a frissített Media Creation Tool is, amellyel manuálisan is megkezdhető a frissítés, illetve az új telepítőlemezek is letölthetőek lesznek vele.


Mint ahogy már korábban is, azonban most is több "hullámban" kerülhet kiadásra a rendszer, legalábbis a Windows Update-en történő frissítés esetén. Ez annyit jelent, hogy nem fogja mindenki pont április 11-én megkapni a frissítést. Mindennek egyik oka, hogy ekkora terhelést nem lennének képesek kibírni a Microsoft szerverei sem, valamint néhány ritka esetben a számítógép típusától függően is befolyásolhatják a kibocsájtást. A Windows 10 Mobile felhasználók például biztosan nem ekkor kapják meg, esetükben egyelőre nem is osztott meg a Microsoft semmi konkrétumot. De aggódni nem kell, mobilra is meg fog érkezni.


Ami viszont igazán érdekes, hogy az Xbox One felhasználók számára már most nyilvánosan elérhető az Alkotói frissítés. A PC-s bejelentéssel azonos időpontban a Microsoft által üzemeltetett Xbox Wire oldalon osztották meg mindezt, meglehetősen csöndesen, minden felhajtás és előjel nélkül.

Mint az már köztudott a Windows 10 Alkotói frissítése kész van, ugyan hivatalosan erről nem esik szó, de a jelenlegi Windows Insiderként is elérhető build 15063 lett a régi értelemben RTM-nek nevezhető verzió. Időközben az már a Microsoft szerverein is megfordult, majd hirtelen meg is szüntették a hozzáférést mind a telepítők, mind pedig a frissítési segédeszköz esetében. Ennek ellenére a magyar telepítők már kiszivárogtak, amelyet elérhetővé is tettünk azok számára, akik nagyon türelmetlenek.

Windows 10 Creators Update magyar telepítő
(Home, Pro és Education kiadások):

32 Bit 64 Bit

Hamarosan pedig összefoglaljuk nektek, hogy milyen újdonságokkal találkozhattok a Windows 10 Alkotói frissítésében...

Hirdetés

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

#1 Gabi931 hónapja
Én majd a Media Creation Tool-tól fogom frissíteni a rendszeremet. Grin
#2 paradicsomleves1 hónapja
Én már élvezem az RS2 10-est
#3 kory231 hónapja
Nekem most tölti a 15063.2-est a Lumia 930 Smile
#4 JDboy1 hónapja
Én most haragszom először a W10-re! A képernyő beállításokból eltűnt a - Csak a szövegméret módosítása- Vagy csak nagyon eldugták, de a kereső sem ad találatot. Pedig szerettek emelni az alapbeállításokon full hd kijelzőnél, de itt már csak a %-on tudok változtatni Sad
#5 Csicso8230 napja
Feltettem, na szép és jó, de a vezérlőpultot mégjobban eldugták, még mindig úgy érzem lassan haladnak a konzisztencia felé.
#6 Criosphinx30 napja
Igen kivették a jobb klikkes menüből.... és ráadásul a start menü szélére sem lehet kitenni, így hát csináltam róla egy parancsikon és betettem a Start képernyőre Grin
Egyébként én úgy látom mintha sokkal több Ramot zabálna a rendszer, pedig tök ugyanazok a progikat használom (egyébként semmi háttérben futó szar nincs), rengeteg svchost szál fut(!), lehet beképzelem de mintha néha kicsit lomha is lenne a rendszer Grin
Most megy a Vivaldi 3 lappal, a skype, az AIMP és 2,8 Giga Grin
Azt egyébként nem értem mi a ráknak fut vagyis van bent a memóriában állandóan a Microsoft.Photos.exe 100 Megával(!), eleve nem is használom mert egy rakás szar, 2 év alatt nem tudják megcsinálni hogy ha total commanderből nyitja a képet akkor lapozni is lehessen jobbra balra XD (tök mindegy hogy Rendszergazdaként megy a TC vagy a nélkül)
Ha valaki tudja miként lehet letiltani totálra ezt az alkalmazást az ne tartsa vissza magát, eltávolítani nem lehet, barbár módon meg nem akarom törölni a mappáját Grin
#7 sullerj30 napja
sziasztok, vajon win server 2016-ra is lesz nagy frissítő csomag?
#8 JDboy30 napja
@Criosphinx
Az IObitUninstaller 6-al ellehet távolítani a Windows appokat is. (gondolom vagy valamelyik torrent oldalon) Én ezt használom és eltávolítok vele minden számomra felesleges alkalmazást.
#9 Fan30 napja
@Criosphinx
PowerShell-be írva eltávolíthatóak: https://www.howtogeek.com/224798/how-...tall-them/
#10 skorpio112130 napja
Üdv!

Windows 10 Enterprise verzióhoz lesz frissítő csomag ill.új kiadás?
#11 Criosphinx29 napja
@JDboy
Köszi a tippet, de amúgy pont azzal szedtem le, elég hozzá a Free verzió is a hivatalos oldalról Smile
Ettől függetlenül nem értem minek erőlteti ezeket ránk az MS, igazán rá jöhetne már hogy hulladék a media kezelő Appjaik(groove,Filmek,Képnéző) , ezért legalább a modern felületű programok és szolgáltatásoknál eltávolítható lehetne, de nem.....
Nem azért de elvagyok még bőven a 8G ramommal de engem pl agyilag felbosszant ha valami fut a háttérben, és ezek indokolatlanul hónapról hónapra nőnek, nem értem miért mikor ugyanolyan szar fapados appok, most néztem az asztali skypot már az is 2 processt futtat együtt a kettő ~190MB, pl egy 5-6 megás Aimp meg Fastone image wiever töredékét nem fogyasztja és legalább úgy is működik ahogy kell, igaz filmekre a PowerDVD van ami azért ami elég combos na de filmnézés közbe nem csinálok mást, csak a "Truetreater Motion" funkciója miatt használom mert olyat egyik Player sem tud tudomásom szerint, és rendesen hülyét kapok a mai szar 24 fps -es kamera rángatós filmektől Grin
Ezektől függetlenül pl a settings meg StoreApp meg még 2-3 szar folyamatosan a memóriában csücsül még ha felfüggesztve is, ezek a sok kicsik máris kitesznek 200 megát, én nem tudom ez a GameMode funció hogy működik a háttérben mert még értesítés sincs róla amikor működésbe lép, pedig engedélyezve van, végül ha már 1-2 játékom felzabál 5-6G ramot akkor igenis számit az a 200-300MB amíről írtam.
Ja egyébként a feladatkezelőben a részletek lapon az oszlopoknál érdemes bekapcsolni a Munkakészlet memória oszlopot is ugyanis ez mutatja hogy valójában mennyit foglal le egy alkalmazás a Ramból, amit alapértelmezetten mutat az van mikor csak töredéke a valósnak!
#12 JDboy29 napja
A Power DVD-t használom Én is, bár nem nagyon nézek filmeket a gépen, inkább csak videó klippeket meg ilyesmit, és MP3 lejátszásra is ezt használom. Képnézegetésre inkább a FastStone Image Viewer-t ez a képnézegetésen kívül elég sok műveletet tud. És ha a TC-ből nyitod a fotót akkor is rendesen működik. Egy hibája hogy induláskor picit megfagy, de aztán nincs vele gond.
#13 Criosphinx29 napja
Ne máááááár Grin most direkt vissza tettem a képnéző alkalmazást és nekem nem lapoz jobbra balra mivel a nyilak is alul szürkék, adminként is indítottam a TC-t(9.0a 64 bit) és nem lapoz se gombokkal se egérrel....de ez nekem azóta így van mióta megjelent a Windows 10, csak ezért nem használtam soha, mivel eleve csak TC-t használok fájlkezelésre, logikus Grin Véletlenül nem 32 bitest TC-t használsz?
UI.: Viszont most meg újra telepítés után a Fényképek App nincs a memóriában :O kész röhej ez komolyan amit ezek művelnek, eddig tuti ott mert direkt néztem, a nélkül is ha egyszer sem indítottam el. Nagy bajok vannak még itt.... lehet azt az Áprilisi tréfás hírt jobb ha komolyan vesszük XD amúgy ha jól tudom már most az Insider verzió 15063.11 tehát lesz itt majd update rendesen.
#14 JDboy29 napja
Valamint félre olvastál Smile azt írtam hogy "Képnézegetésre inkább a FastStone Image Viewer-t" használom. Egyébként Én nem használok TC-t csak azért van feltelepítve nekem mert ritkán előfordulnak csoportos fájl műveletek, és ezeknél megkönnyíti a munkát, de egyéb esetben feleslegesnek tartom. Szóval kipróbáltam a FastStone Image Viewer-t TC-ből nyitva csak azért hogy adjak neked egy tippet. Egyébként a W8-8.1.-10 fájlkezelőjében ha kinyitod a fenti szalagmenüt akkor könnyebbé teszi a fájl műveleteket, többek között ezért sem használom a TC-t egyszerűbb műveleteknél. Amiért nekem kell az az hogy több fájlhoz egyszerre tudjak fájlkiterjesztést adni illetve több mappa fájljait egyszerre mozgathassam egy helyre. (De már megint elkalandoztam Smile )
#15 Criosphinx29 napja
Jaaaa én azt hittem a Windows Fényképek appra írod hogy jó nálad... persze a Faststone az jól működik mivel én is azt használom.
Nekem már elengedhetetlen a 2 ablakos fájlkezelő, nem szeretek jobb klikkből copyzni meg kivágni beilleszteni...macerás, meg nem fogok 2 explorert nyitni aztán beállítani a helyzetüket stb.
#16 JDboy29 napja
Persze, Én sem szeretem a jobb klikkelést, ezért használom a fenti szalagmenüt és a jelölőnégyzetek használatát.http://kephost.com/image/clZI
#17 Criosphinx29 napja
ja vágom, megértem aki azt használja évek óta akkor biztos hozzá lehet szokni, én már inkább kihagyom, jobb szeretem drag&drop Fx billentyűk stb.
Na meg exlorerbe azt utálom ha áthúzol ugyanazon partíció más mappájába akkor áthelyezés történik, tudom ismerem a CTRL+húzás funciót de inkább maradok a TC-nél, annál jobb alternatíva meg nem létezik, akárhányat próbáltam Smile
#18 JDboy29 napja
Ez igaz, a megszokott dolgokhoz ragaszkodik az ember főleg ha praktikus is. Egyébként mióta a fentebb írt dolgok miatt elkezdtem használni a TC-t azóta kezdem megkedvelni, ezzel a beállítással egész szimpatikus lett számomra is. Smile
http://kephost.com/image/wHrB
#19 Criosphinx29 napja
na ja személyre kell meg lehet szabni eléggé... és csak egy .ini fájban tárol minden beállítást, tehát csak vissza másolom egy esetleges újratelepítésnél és ennyi Smile
#20 Criosphinx29 napja
oh és most írtam nem rég az Insider verzió buildról és most nézem úgy hogy még ki sincs adva hivatalosan a 1703 és most(vasárnap) jött hozzá frissítés ami 15063.11 -re változott, a frissítés kb azonnal megtörtént fél perc volt az egész. Azt hiszem nem sok mindenkit érint ez a javítás:
"Fixed an issue where Surface Device, Bluetooth fails to re-enumerates during Hibernation/resume.
Fixed an issue with McAfee Enterprise to prevent a system crash when the product device is installed on build 15060 configured with Device Guard."
#21 feco0129 napja
Bár eddig még egy ilyen nagyobb frissítés sem sikerült (mindig voltak kisebb hibák), mégis előbb megpróbáltam a frissítést. Bár eddig frissítésnél csak kisebb (ám zavaró) hibák voltak, amit most sikerült az összehozni az felért egy természeti katasztrófával. Első ránézésre úgy nézett ki hogy minden úgy szuperál ahogy kell (egyébként tényleg így volt). Már kezdtem magam vállon veregetni mikor kiírta hogy kevés a memória majd néhány másodperc múlva fekete képernyő (semmire nem reagált) majd újraindulás. Újraindulás után ismét megy minden mint az óramű de azért csak megnézem már hogy mi a helyzet a feladatkezelőben. Tétlen állapotban 99 százalékos processzorhasználat 91 százalékos hálózathasználat és 32 százalékos memóriahasználat ami kb fél percenként 1 százalékot ugrott felfelé úgyhogy néhány perc múlva megint fekete képernyő újraindulás és kezdődött minden elölről. Tekintve hogy a feladatkezelőből nem tudtam rájönni hogy mi használja ennyire a gépet (semelyik folyamatnál nem volt kiugró érték) megnéztem az erőforrás-figyelőt ahol szintén nem lehetett semmi rendelleneset találni, ennek ellenére az összesített értékek magasak voltak a memóriahasználat pedig szép lassan araszolt felfelé míg újra nem indult és kezdődött minden elölről. Tiszta telepítés után azonban helyreállt a rend és per-pillanat meg vagyok vele elégedve.
Az igazság az hogy ilyen nagyobb frissítés csak egyszer sikerült hibátlanra az sem az én gépem volt. Az unokám gépére raktam föl a 10-est amikor még ingyen lehetett frissíteni, az is úgy ment hogy teljesen szűz 8.1-ről frissítettem 10-esre. Egy belakott, testre szabott operációs rendszert még egyszer sem sikerült ugyanolyan jóra mint a régi. Lehet hogy csak én vagyok egyszerűen béna de szerintem aki fel akarja rakni az ne sajnálja rá az időt, tegye fel tiszta telepítéssel.
#22 tate28 napja
Sziasztok. Nem értem miért ragaszkodtok ennyire a tényhez, hogy sok szabad memória legyen? Mivel van manapság már elég ram, ezért mindent amit gyakran használsz az elő van töltve a memóriába, mindent a gyorsaság kedvéért. Majd ha egy programnak sok memória kell, akkor gyorsan kiüríti a fölösleget. Ez már valamilyen szinten win 7 nél is volt ha jól emlékszem. A képnézegetőnek tényleg nagy hibája hogy mappán belül nem léptet. Egyéb iránt Irfanview forever
#23 furrier7528 napja
Cloud és Starter verzió telepítője honnan szerezhető be...?
#24 Criosphinx28 napja
@tate
Tudom hogy elő van gyorsítótárazva meg tököm tudja, csak ugye nem igazán bízok én abban hogy azt ki is űríti pl egy harmadik féltől származó App vagy Game(de majd figyelemmel kísérem), mint írtam ha már egy játék megeszik 5-6 gigát akkor igenis számít az a pár 100 mega is, nincs 16G ramom csak 8 Grin
#25 JDboy28 napja
Én nem játszom, nálam ez valahogy elmúlt a gyermek korral, meg az Atari clone gépek kihalásával Smile Smile Grin . Ezért soha nem néztem hogy mi mennyit eszik a RAM-ból pedig nekem csak 4 GB van Smile
#26 Csicso8228 napja
Az elég idegesítő, hogy legyalulom ezt a sok xart, kendikras szaga stb, és jönnek vissza , nevetséges, azt sem tartom jónak hogy ilyen baromságok települnek automatikusan de ha letörlöm akkor már ne másszon vissza a gépre.
#27 JDboy27 napja
Ezt Én is ma tapasztaltam, hogy eltávolítás után vissza jönnek ezek a ... de mintha a 1607-nél nem települtek volna vissza.
#28 JDboy27 napja
De engem jobban bosszant hogy eltüntették ezt a beállítási lehetőséget
http://kephost.com/image/wI4J
Van rá alternatíva, de közel sem azonos eredménnyel. Sad
#29 Criosphinx27 napja
Érdekes nekem sosem jöttek maguktól vissza, nem tudom mi lehet az oka, pedig a sima jobb klikk - Eltávolítással törlöm le és nem valami uninstallerrel.
#30 JDboy27 napja
Tegnap telepítettem egy jó öreg HP notebookra a 1703 verziót a fentebb letölthető ISO-ból. A szokott módon elkezdtem az IObit Uninstallerel leszedni minden felesleges appot, és meglepődtem hogy még be sem zártam a programot az eltávolított dolgok elkezdtek visszatelepülni. 1607-nél nem tapasztaltam ilyet.
#31 Csicso8227 napja
Nálam akkor jött vissza amikor kvázi még nem volt feltelepítve, tehát csak függőben volt, de aztán amikor már stabilan fent volt - gép restart majd ezután szedtem le nem ment vissza. netflix, minecraft, sudoku stb. nem tudom minek eröltetik.
#32 Driv3r27 napja
@JDboy Már az 1607-ben is volt pár ilyen utólag települő bundleware, csak jóval kevesebb. Itt sikerült elég nagy túlzásba esnie a Microsoftnak. És valóban amíg ezek egyszer nem települnek sikeresen, a rendszer végtelenségig fogja időről-időre megpróbálni újra letölteni és telepíteni azokat. Tehát sajnos ezt el kell játszani. Bár úgy tudom, hogy van erre egy regedit kulcs, ami képes ezt az önálló telepítősdit letiltani, ugyanakkor ha már egyszer ezután törölted őket, nem fognak visszamászni.
#33 Csicso8227 napja
A korábban említett vezérlőpult eldugását sem értem. Ha minden elérhető a gépházban akkor fölösleges a vezérlőpult DE AMEDDIG EGY CSOMÓ MINDEN CSAK ONNAN ÉRHETŐ EL addig legyen már pikpakk elérhető. Ez a sok "bundle" vagy hogyis nevezted pedig teljesen fölösleges az áruházra kattintva bárki annyit ilyen hülyeséget letölthet amennyit nem szégyell, ezeknek a reklámozására pedig ott van az áruház felülete. Főleg én vagyok egy érdekes madár ugyanis nyitott vagyok az újra, de ezek az UWP-s dolgok tejesen hidegen hagynak tehát kb. win 7 szinten használom a rendszert és az összes ilyet gyalultam. Még a számológép app helyett is tettem fel egy CALCUTE nevű kis progit. Gyakorlatilag egyik UWP-s appot sem hagytam fent, csak amit nem tudtam legyalulni.
#34 AdlerT2526 napja
Nekem egyenlőre nem települtek vissza. Az áruházban letiltottam az alkalmazások automatikus frissítését. Pár napja töröltem a felesleges reklámot, még nem változott.
Amúgy nem tudom ki hogy van vele, nekem a rendszer stabil, játékokat viszi ahogy eddig. Talán picit lassabb bejelentkezésnél és maga az ablakkezelés mintha lusta lenne.
Úgy telepítettem rendszerből, tehát alkalmazások, és fájlok megmaradtak.. még a start menü is, ahová előzőleg kiraktam a vezérlőpultot is. Így nekem azzal, hogy el lett rejtve kicsit, nem volt probléma Smile
Oldalunk sütiket használ a megfelelő működéshez. Az oldalon történő böngészéssel ön elfogadja a sütik használatát.