Hivatalos: Csak 13 mobilra jön a Windows 10 Creators Update


A Microsoft a napokban hivatalosan is megerősítette, hogy nem fogja minden már amúgy Windows 10 képes mobiltelefon megkapni a Windows 10 Alkotói frissítését. Vagyis ezzel, már az amúgy sem túl nagy létszámú eszközlista még inkább megcsappan, amely innentől már csak 13 készüléket jelent összesen.


Ez pedig teljes mértékben azonos a korábbi ZDNet által megosztott készüléklistával, amely így még egyszer, a következő:
 • Alcatel IDOL 4S
 • Alcatel OneTouch Fierce XL
 • HP Elite x3
 • Lenovo Softbank 503LV
 • MCJ Madosma Q601
 • Microsoft Lumia 550
 • Microsoft Lumia 640/640XL
 • Microsoft Lumia 650
 • Microsoft Lumia 950/950 XL
 • Trinity NuAns Neo
 • VAIO Phone Biz (VPB051)

Tehát ezeken az eszközökön kívül nem fogja április 25-én más készülék megkapni a Windows 10 Creators Update frissítését. Egyben a folytatásában a listán nem szereplő készülékek a Windows Insider Program újabb előzeteseit sem kapják majd meg, így a például már a Build 15205-öt sem jelenhet meg, az előzetesek után történő kereséskor.

Ugyan bár jelenleg a nem támogatott telefonokra is fel lehet telepíteni az alkotói frissítést a Windows Insider program segítségével, az nem hivatalos támogatást jelent, tehát ebben az esetben valószínűleg már csak korlátozott ideig jönnek frissítések a rendszerhez. Ugyanakkor a jelenlegi stabil és most már ezen eszközök esetén utolsó Windows 10 kiadás, az évfordulós frissítés, még legalább egy évig biztosan fog biztonsági frissítéseket kapni, így a helyzet egyelőre azért nem végzetes.

Forrás: Microsoft

Hirdetés

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

#1 jana8110 napja
Vicc ez az egész
#2 Kanosmorgen10 napja
Hát az... Nekem meg 735-öm van ami semmivel se rosszabb a 640-től.. sőt..
#3 jana8110 napja
Nekem lumia 930
#4 gabeen10 napja
Nekem Lumia 535-re megjött!
#5 gthomma10 napja
A büdös kurva anyádat mikrófos ! Rohadjon le a kezem ha valaha mikrófos telefont veszek a kezembe !!!
#6 gthomma10 napja
gabeen nekem meg 625-re Wink
#7 Driv3r10 napja
Ami furcsa és emiatt még inkább érthető a felháborodás, hogy megint nem indokolták, miért nem támogatják tovább a többi telefont. Az én meglátásom, hogy a listán nem szereplő telefonok nagy része 2 évnél is öregebb, ezért ezzel a lépéssel kezdik meg a támogatásuk megszüntetését. Mint említettem a cikkben ez nem az azonnali halált jelenti, még egy ideig az évfordulós (version 1607) Windows 10 is rendszeresen frissül majd. Kicsit olyan ez mint a Windowsoknál a bővített támogatási periódusba lépés.
#8 apa9999 napja
Sziasztok!! Sajnos Ezt Én Sem Értem Miért Kellett így leszedálni és kivenni a hivatalos Támogatásból a 930,735,635 -öt de valószínűleg a Nokia Névtől akartak megszabadulni de ettől függetlenül idén nem hivatalosan "Windows Insider" - tagként ezekre a készülékre is letölthetőek lesznek a frissítések.... Csak annyi hogy Angol Nyelvre Kell Váltani a készüléket és újra indítani és a "FAST Ring" -re vagy a "SLOW Ring"-re váltani a "Minden beállítás >> Frissítés és Biztonság (All Settings >> Update and Securitiy) Menü Pont alatt mert csak így találja meg a Frissítéseket ..Ha magyarra van állítva a készülék akkor nem de a frissítés után vissza lehet állítani a készüléket simán magyarra.... Ezt időnként el kell játszani ha jön egy új frissítés és azt szeretnénk hogy az települjön.... Én most telepítettem a legújabbat egy Nok. Lumia 735-re ( Build 15205) a Fast Ring-en (Gyors Gyűrűn) keresztül és eddig minden szuper!!! Gyors!! Minden Megy és nem Fagy le!! Ha nem sikerülne valamiért a telepítés akkor javaslok egy " TELEFON ALAPHELYZETBE Állítást" (Minden Beállítás >> Rendszer >> Névjegy -en belül alul ) és utána már mennie kell simán!! De előtte egy mentést csináljatok ebben az esetben mert a telefonról minden el fog veszni de ha a Memória Kártyán vannak az adatok akkor nem kell mert azt belehet állítani közben hogy ahoz ne nyúljon hozzá..... Sima Frissítésnél nincs rá szükség akkor ugyanis minden meg marad!! Fontos hogy a frissítésnél mindig legyen legalább 80%-on a készülék akkujának töltöttsége!!! Ha nem sikerülne az alaphelyzetbe állítás a készülékből akkor le kell tölteni a "Windows Device Recovery Tool" ( http://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=522381 ) programot és azzal 100-100% hogy menni fog... Smile Mindenkinek Ajánlom a "Creator Update" mielöbi letöltését Mobilra , PC-re, NoteBook-Laptop -ra ... Nekem Amúgy Lumia 950-em van a 735 mellett és azon is a legújabb szoftver van telepítve... Minden OK.... Smile
Ja és Új Hír Hogy Nem Hall ki a 'Windows Mobile Oprendszer' csak megújul és Jön majd a 64-bites Verziója (igazából egy át alakított PC-s Windows 10 fog rajta futni... tehát nem lesz gond ezentúl hogy kevés a szoftver) és az új "Surface Phone" Snapdragon 835-ös Processzoral... Nagy átalakításon esik át majd az új rendszer a kezelő felülete is meg fog újulni........ 2017 Ősszel lesz a bejelentés és valószínűleg 2018 első felében fog megjelenni..... Elvileg majd Alcatel IDol 4s-re és HP Elite X3-ra is telepíteni lehet majd.... A többi készülékre sajnos nem mert kevés lesz hozzá a "Hardware".... Minimum : Snapdragon 820 proci és 4Gb memória a követelmény ehez...
#9 tate9 napja
El lett kényeztetve a Windows phone közösség. Két évnél régebbi megjelenésű telefonra nem kell számítani frissítésre. A baj hogy sokáig lehetett kapni készülékeket, nyilván mert nem fogyott. Értem hogy valaki dühös ha fél éve vásárolt telefonja nem kap frissítést, csak épp másfél éves modelt vett meg. Egyébként szeretem mikor soha többet windows mobile hozzászólás, kíváncsi lennék mikor Androidnál vagy iosnél ébred majd rá a hőbörgő, hogy még inkább le sz...ják, mit fog szólni. Jövőbe tekintve nekem is fájni fog mikor kijönnek az x86 emulátoros mobile rendszerrel és a 950 em se fogja támogatni mert a proci hardveresen nem tudja amit kell. De ez van, a fejlődő technika ilyen, csak csórók vagyunk mi magyarok hozzá.
#10 apa9999 napja
Sziasztok! IOS -nál kb. 1,5 - 2éves frissítési támogatottság van persze onnantól mikor kijön az Aktuális Model míg az Androidnál ha kijön egy model az aktuális Fő verzióval onnantól kb. max kap még Egy frissítést vagy max. 2-őt jó esetben... A Microsoft ezzel szemben már 3-4 éves frissítési támogatáson van már túl... Igaz Hogy a Rendszer Nem Tökéletes De Ami kell az meg van rajta és amit a legtöbb ember napi szinten használ szoftver szempontjából.. A többi csak töltelék..... Én Azt Mondom Mint "Windows Fan" hogy mostanra ért be igazán a Rendszer persze fognak még idén csiszolni rajta ezt azt de már így is jó számomra.... Meg Azt Se Felejtsük El Hogy a "Microsoft Több éves hátrányból indult az IOS-al és az Androidal szemben... Nem Véletlenül Hogy a Leg felhasználó barátabb és Leg gyorsabb az IOS rendszer...Persze kompromisszumokkal.. Ezért cserébe viszont majd nem dupla annyit kell fizetni mint egy Windows Phone-ért.........Amúgy mindegyiket kipróbáltam de végül Én Ennél Maradtam... Mert ez jött be a hibáival együtt.... Lehet hogy majd 1-2 év múlva váltok majd egy IOS-ra ha nem fog tecceni a Microsoft következő Generációja de az még odébb van.... Wink
#11 gabeen9 napja
Elnézést mindenkitől ezt benéztem!
#12 gthomma9 napja
apa999
Kedves mikrófos marketing munkatárs, köszönjük a reklám dumát, csak sajnos már senki nem eszi meg ezt a szemetet. Egyébként nem a nyelvet kell átállítani a telefonon hanem a régiót Wink
930-ra USA régióval sem jön semmilyen frissítést. Kettő is van.

"Aktuális Model míg az Androidnál ha kijön egy model az aktuális Fő verzióval onnantól kb. max kap még Egy frissítést vagy max. 2-őt jó esetben"
Galaxy S5 három fő verzió frissítést kapott, és az XDA -ról telepíthető rá a negyedik is Wink
#13 Nod339 napja
Sziasztok! Nekem egy Lumina 640-esem van.Most lesz 2 éves,de nagyon meg vagyok vele elégedve.Se fagyás,se más probléma nem jelentkezett eddig a készüléken.Windows10 átálláskor volt némi aksi kapacitás gond(ahogy olvastam másnak is),de azóta megoldódott ez a probléma.Előtte volt androidos telefonom,de ennyi rendszerfrissítés sosem jött rá.Pedig ott azért voltak fagyási problémák.Megértem azokat akik most háborognak amiatt,hogy az ő készülékük kimarad a frissítésekből,de be kell látnunk,hogy minden gyártó és itt nem csak telefonokra gondolok azt szeretné,hogy legalább 2 évente vegyél új terméket (telefont,TV-t,mosógépet,stb...).Lehet,hogy a következő nagy frissítésből már az én készülékem is kimarad?!De ezt el kell fogadni,hiszen a gyártó szerint lejár az élettartam és vegyél egy újat!
#14 Xmen9 napja
Gondoltam azért arról is ejtenék itt pár szót, hogy olyan fontos és sokat használt alkalmazás használatát tette lehetetlenné a fejlesztő régebbi Lumia telefonokon, mint pl. a Facebook Messenger. Március 29 óta már nem működik. Ez bizony elég nagy érvágás volt. Természetesen én is tudom, hogy az én érintett Lumia 625 telefonom már régi és teljesen kifutó széria, de egy ilyen (szerintem felesleges) lépés meglehetősen kellemetlen. (Ha ezzel valakinek segíteni tudok: A messenger hiányát valamennyire ki lehet küszöbölni a facebook-nak egy kevéssé ismert oldalával, amit az https://mbasic.facebook.com címen lehet elérni. Ez egy egyszerűsített FB oldal és ott a chat is használható.)
Szóval, én úgy döntöttem, hogy most új készüléket vásárolok, mert olvasni híreket arról, hogy ilyen régebbi készülékeken mint az enyém (windows 8.1 Denim szoftverrel) további fontos alkalmazások támogatottsága fog hamarosan megszűnni. Rengeteget gondolkodtam, maradjak e a platform mellett, mert alapvetően nekem nem volt vele semmi bajom, céljaimnak megfelelt. De, végül mégis úgy döntöttem, hogy nincs értelme WP-t vásárolni, mert egyre szűkül a támogatott készülékek köre, egészen egyszerűen kiszorul a köztudatból a WP. Sajnos. És ennek a platformnak a további hanyatlása is borítékolható, mert ilyen marginális piaci részesedés mellett nemigen lehet sok dolgot, alkalmazás frissítést elvárni. Tulajdonképpen az alkalmazásfejlesztőket is meg lehet érteni, hiszen sok munka 1-1 minőségi alkalmazás elkészítése. És nyilván, ha már a munkát bele kell áldozni, akkor inkább népszerűbb platformot fognak ehhez választani. Sad
#15 Attila8 napja
Sziasztok!

Nekem Microsoft Lumia 540 Duál telefonom van.Akkor ezek szerint nem kapok hozzá frissítést 2017.04.25.-én???Shocked
#16 estella 018 napja
apa999.Iphone 5s-re a mai napig jönnek rendszerfrissítések. 2013 as modell.
#17 apa9998 napja
#16 Attila >>> Hivatalosan Biztosan Nem Kapsz most Ápr. 25-én de Ha Letöltöd a "Windows Insider" programot az áruházból és beregisztrálod magadat >> utána beállítod >> Minden Beállítás >> Frissítés és Biztonság >> Windows Insider Program >> legördülő menü itt kiválasztod hogy "Insider Fast" >> majd rá mész erre a menüpontra >> Idő és Nyelv >> Nyelv >> itt hozzá adod English(United States) majd újraindítod a készüléked ekkor angolul tölt majd be.. >> kikeresed a Telefonfrissítés menüpontot és rá mész a Frissítés Keresésére .... (all settings >> update and Securitity >> update ) ... Ha Van a készülékedhez frissítés akkor meg fogja találni ha nincs akkor nem fog találni semmit ... de nem kell Április 25-ig várnod már most megtudod nézni.... Én Azt ajánlom Mindezek előtt hogy Ments le a készülékedről mindent majd állítsd ALAPHELYZETBE (Minden Beállítás >> Rendszer >> Névjegy -en belül alul ) hogy biztosan sikeres legyen a frissítés + Legyen legalább 80%-on az Akku Töltöttsége... Ennyi.. Smile Sok Sikert! Smile
#18 apa9998 napja
#17 estella 01 >> Ok .. Igazad Van.. Smile De ami most ősszel fog megjelenni Fő verziós frissítés azt már nem kapja meg... csak 6, 6 plus, 6 s, 6 s plus, 7, 7 plus + az idén megjelenő új modellek.. Smile Legalábbis ezt írták a Net-en... De ettől még nem probléma hiszen ha jól működik egy rendszer és rajta a szoftverek akkor nem kell azokat állandóan frissíteni... Nem De.. ??... Smile
#19 tate8 napja
A mostani creators update egyébként se hoz sok újdonságot mobilon.
#20 tresure8 napja
Május 2. án bemutathatják a surface phone t. Ezt egy külföldi oldalon olvastam. Úgyhogy nemsokat kell várni az új mobile ra. Már ha ez igaz. Biztos lesz új mobile bemutatva, ha nem május 2 án akkor majd Build en, mert ott is fognak bemutatni hardwareket. Elég érdekes, mert május 2 án is lesz egy hardware esemény, és build konferencián is mutathatnak be új hardware t.
#21 pribez6 napja
Sziasztok,amit az insider programon belül letölthetünk az melyik verzió lesz,az alkotói frissítés vagy már a 15205 redstone 3 előzetes?
#22 tate5 napja
Sziasztok, kiderítettem, 2 napja lassú gyűrűn a creators update jött, gyorson redstone 3, release-en semmi. Azóta változott e azt nem tudom.
#23 kisapa635 napja
Gondolom ez a frissítés is szakaszokban jön mert ma még nem talált semmit, pedig már 26.-a van.
#24 Csicso823 napja
Ezekszerint ez az UWP app dolog is baromság, hiszen azt pont a kersztplatform miatt alkotta a cég nem? DE ha nincs winfon akkor kb. fölösleges?
#25 makossuti3 napja
Na ezért ne vegyen senki Microsoft telefon. Android root -olva még évekig, (évtizedig!) jól megállja a helyét.
#26 cmhaf9222 napja
Valaki súgja már meg nekem hogy települ mert anno a frissítési segéddel került fel a win10 de most azt írja az áruház fel sem telepíthető az app szipmla frissítéssel meg nem jelenik meg. Lumia 640-ről van szó és állítólag támogatott típus.
#27 pribez2 napja
Sziasztok,megmondom őszintén hogy először kicsit fájlaltam hogy nem kapom meg a lumia 735-re hivatalosan az alkotói frissítést,feltettem az insider segítségével a 15063.138-at kíváncsi voltam hogy milyen változások vannak az előző 14393.1066-évfordulós változathoz képest. Szóval nem volt valami nagy élmény,különböző alkalmazásaimban szokatlan dolgokat észleltem,a Facebookra feltelepített egy rendkívül lassú,állandóan kilépő verziót,az "Edge-ből sokszor alig tudtam kilépni,most tovább sorolhatnám a sok kis apró bosszantó hibát,de nem teszem,tegnap fogtam magam és szépen visszaraktam rá a már jól működő előző verziót. Elfogadom hogy a Microsoft levette a kezét ezekről a "Nokia" névre hallgató,több mint két éves telefonokról,kb 2 évet adok azoknak a lumiáknak is akik most megkapták ezt a legújabb frissítést is. Tapasztalhatjuk hogy az alkalmazásaink kora is lejárt,hisz még azok is eltűnnek a rendszerből amik korábban kiválóan működtek.Nem bántam meg hogy annak idején a Nokia lumiát választottam,hisz megismerem benne egy erős,nagyjából erős rendszert futtató telefont. Ez korszak lejárt túl kell lépni rajta,kíváncsi vagyok mit hoz a jövő és a hamarosan megjelenő Nokia család újabb androidos tagjai,szép hétvégét mindenkinek.......
Oldalunk sütiket használ a megfelelő működéshez. Az oldalon történő böngészéssel ön elfogadja a sütik használatát.