Windows 10 build 15063.296 és a májusi javítókedd újdonságai


Május 9-én, az esti órákban ismét eljött a hónap második keddje, így a megszokott ütemezés szerint megérkeztek a Microsoft termékeiben biztonsági problémákat is foltozó javítások. Így többek között a Windows 10 alkotói frissítése is kapott egy újabb összegző javítást.


Így a KB4016871-es frissítés telepítésével a PC-n legújabb stabil rendszerverzió build 15063.296-ra, míg mobilon 15063.297-re változott meg. A Microsoft ezúttal is közzétett egy listát azokról a változásokról, amelyeket a legutóbbi publikus javításhoz képest eszközöltek a rendszeren:
  • Javítva egy hiba Surface Hub eszközök esetében, ami miatt az alvásban töltött első két óra eltelte után, nagyjából a negyedik perceben felébredhetett az eszköz.
  • Javítva a hiba, ami miatt az autochk.exe ellenőrzéskor véletlenszerűen kihagyhatott meghajtókat, és így az nem javíthatta ki a hibákat.
  • Javítva a hiba Microsoft Edge-ben, ami miatt az olyan hálózatok esetén, melyek nem támogatják a TCP Fast Open szabványt, a pár weboldal nem volt elérhető. A TCP Fast Open használata az about:flags oldalon újra bekapcsolható.
  • Javítva az Arch Touch egérrel fellépő Bluetooth kapcsolati hiba.
  • Biztonsági javítások a következőkben: Microsoft Edge, Internet Explorer, Microsoft Graphics Component, Windows SMB Server, Windows COM, Microsoft Scripting Engine, Windows kernel, Windows Server, és .NET Framework.

Ami az átfogóbb képet illeti, a Microsoft már nem "bulletin"-ek alapján különíti el a javításokat, így nehéz megmondani összesen hány és milyen jellegű javítás került kiadásra. Annyi biztos, hogy minden támogatott Windows, Microsoft Office, Office szolgáltatás és Web App, .NET keretrendszer, Microsoft Edge valamint Internet Explorer kiadás kapott biztonsági frissítéseket. Továbbá a beépített Adobe Flash Player is frissült a Windows 8.1 és 10 esetében.

Az Office 2010, 2013 és 2016 esetében egy kirívó hiba is orvosolva lett, ami miatt lehetséges volt kártékony kódok elhelyezése a dokumentumokban található képekben. Egy hasonló hiba került javításra magában a Windows Defender, illetve Windows 7 esetében a Microsoft Security Essentials-ban, ahol nagyon speciális esetekben szintén lehetségessé vált kártékony kódok futtatása a védelem megkerülésével. Talán mondanunk sem kell, hogy már csak ezen hibák elhárítása miatt is igazán ajánlott frissíteni.

Hirdetés

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

#1 JDboy3 hónapja
Nekem megjött tegnap a Lumia 550-re a 1703. Eddig annyit vettem észre hogy megváltozott az ébresztő hang, és a Kapcsolatok helyett a People elnevezés lett látható Sad Nálam asztali rendszer esetén is csalódás a 1703, mert egyrészt eltűnt egy opció a képernyő beállításokból, másrészt gyakran van pillanatnyi fagyás a tálcán, a Google Chrome-ban, a torrent kliensben, a Gépházban. Egyes programok homályosan, elmosódottan jelennek meg. Sad A Win10 megjelenése óta most tapasztalok először negatív dolgot. 2 Toshiba, 1 Acer notebook, 1 Asus asztali MiniPC (amiben tulajdonképp notebook alkatrészek vannak), és egy Modecom tablet üzemel nálunk, és mindegyiknél azonosak a hibák. Talán a tabletnél némileg mérsékeltebben.
#2 schattila3 hónapja
"Egyes programok homályosan, elmosódottan jelennek meg. "

Az egyéni méretezési szintet állítsd be 125%-ra, anélkül a utorrent nálam is homály (+ még a Windows-on belül is néhány beállítási ablak).
#3 JDboy3 hónapja
Azt is beállítottam. De nekem akkor is hiányzik a régi beállítási lehetőség ami a vezérlőpultban volt. De ez a homályosság anno a W8.1-nél is volt egy ideig, vagy az első W10-nél már nem is tudom.
#4 Lali3 hónapja
@JDboy
Hiányzott, de már nincs mit tenni, nekem is jól jött a szöveg vastagítója, de gondolom, h az egyesülés a Gépházzal, nem fért bele, mert a vezérlőpultot egyszer teljesen el fogják tüntetni, ki tudja, talán a Kövi W10-nél már megtaláljuk a hiányolt opciókat.
#5 JDboy3 hónapja
Igen pontosan erre gondoltam Én is. Full HD monitorokat használunk minden gépünkön, és ott mérettől függetlenül jól jött a gyári 9-es értékeken változtatni. Személy szerint nekem a 13-11-11-13-11-11 kombinációval tetszett a legjobban.
http://kephost.com/image/wI4J
#6 Lali3 hónapja
Értelek, de elégé nagy területet foglal le, a felbontásból, kb ezzel a nagyítási szinten, 1680x1050-es felbontást ér be..
#7 Driv3r3 hónapja

Idézet

eltűnt egy opció a képernyő beállításokból

Ez már valóban nincs meg, ha ennyire hiányzik talán próbáld meg a Winaero Tweakert, abba talán lehet ilyesmit állítani.

Idézet

...másrészt gyakran van pillanatnyi fagyás a tálcán, a Google Chrome-ban, a torrent kliensben, a Gépházban.

Ilyennel még eddig nem találkoztam, talán lehet hozzá köze a DPI méretezésnek.

Idézet

Egyes programok homályosan, elmosódottan jelennek meg.

A megoldás erre, ha a program parancsikonján/vagy magán az exe-n rákattintasz a tulajdonságokra, és a kompatibilitás fülön bejelölöd a "Magas DPI-méretezési működés felülbírálása" > "Alkalmazás". Ezzel a rendszer nem a komplett felületet, hanem csak a betűméretet fogja nagyítani (új funkció a Creators Update-ben).

Ami nálam eddig negatívum volt azok a pocsék új NVIDIA illesztők, a bár a jelenlegi legújabbat még nem próbáltam, de a 378.92-nél frissebbek esetén állandóan összeomlik az Nvidia Display Container. Ezen kívül azonban nem volt eddig semmi problémám. Sőt az automatikus éjjeli fényt eléggé meg is kedveltem, nem gondoltam volna, hogy az esti órákban tényleg ilyen megnyugtató tud lenni.
#8 JDboy3 hónapja
Köszi Driv3r! A PhotoScape-en és a Desktop OK-n segített ez a beállítás, de az IObit Uninstaller-en már nem.
#9 JDboy3 hónapja
Az a bosszantó hogy a 1607-nél a jelenleg is használatban lévő Full HD monitorokkal 125%-os méretezéssel, és az Egyéni szövegméretezés 13-11-11-13-11-11-es értékek beállítása mellett is minden program úgy jelent meg ahogy annak kellett. És nem volt semmilyen fagyogatás sem. Meg fogom próbálni alapbeállításokkal, de akkor meg az a zavaró hogy a 32"-os monitornál is aránytalanul apróak a szövegek, mert például az asztali ikonok méretén hiába változtatok az alatta lévő szöveg akkor is aprócska marad. A homályosság viszont akkor is fennállt a 1703-nál ha a méretezés az ajánlott alapbeállításokon volt.
Oldalunk sütiket használ a megfelelő működéshez. Az oldalon történő böngészéssel ön elfogadja a sütik használatát.