Windows 10 Fall Creators Update build 16199 előzetes


Megjelent a Windows 10 Fall Creators Update 16199-es buildszámú előzetese PC-n a gyors frissítési beállításokat használó Windows Insider tesztelők számára. Az új kiadás pedig hozott néhány apróbb kiemelhető változtatást. Ezzel egy időben a Windows 10 Mobile felhasználók is elérhetik a build 15215-öt azonos beállítások mellet, itt azonban még mindig nincs megemlíthető újdonság.

My People eszköztár

Még a build 16184-ben bemutatkozó személyek eszköztár most pár további fejlesztéssel bővült:


Hangulatjelek: Az eszköztárra rögzített személyek esetében, ha valamelyikük küld egy hangulatjelent egy alkalmazásban (pl. Skype), az a tálca fölött meg fog jelenni. Ez szükség esetén a tálca beállításaiban kikapcsolható.


Értesítés számláló: Akár az alkalmazások esetén, úgy már a tálcára rögzített személyek esetében is megjelenik a még nem megtekintett üzenetek/értesítések száma.


Egyszerűbb megosztás: A rendszer megosztási dialógusa mostantól az alkalmazások mellet a kapcsolatainkat is megjeleníti. Sőt mi több, már fájljainkat is közvetlen ráhúzhatjuk a tálcára rögzített személyekre a megosztáshoz (fogd és ejtsd).

Gépház

Játékos fejlesztések: Pár fejlesztésnek köszönhetően további beállítások lehetségesek a Gépház → Játék, valamint a Játékossávban (Win + G):
 • Csak a játék hangjának sugározása: Már megadható a Gépház → Játék (Gaming) → Játékvideó-rögzítő (Broadcasting) részében, hogy csak az adott játék hangja kerüljön sugározásra, ne pedig az egész rendszeré.
 • Átnevezett Audio rész: A játékossávban Game DVR-re változott a korábbi Audio (hang) menüpont. Minden Gam DVR beállítás is idekerült a gépházból, beleértve az alkalmazásonkénti hang beállításokat.


Rendszerállapot összegzés a névjegynél: Már a Gépház → Rendszer (System) → Névjegy (About) menüjében is összegzésre került a rendszer állapota. Ez azonos a Windows Defender biztonsági központ által is megjelenített 4 főbb kategóriával.


Tippek és videók a gépházban: Már a gépház által egyes oldalakon megjelenített tippek mellé videó bemutatók is kerültek. Jelenleg ezekkel a Könnyű kezelés (Ease of Access) és Frissítés és biztonság (Update & security), menüpontok alatt találkozhatunk. A jövőben ez folyamatosan bővülni fog majd.


Továbbfejlesztett tárterületsegéd: A Windows 10 alkotó frissítésben bemutatkozott tárterületsegéd tudása tovább bővült, így mostantól képes a letöltés könyvtárból is automatikusan törölni a 30 napnál régebbi elemelt.


Értesítések bejövő hívásokról: Mostantól az Android telefonnal rendelkezők is láthatják Windows 10 rendszerükben a bejövő hívásokat. Ehhez csak telepíteni kell készülékünkre a legújabb Cortana alkalmazást, majd a "Settings" → "Sync notifications" részben be kell kapcsolni "cross-device" funkciókat. Természetesen ennek működéséhez az előzetesen is szükséges Cortana megfelelő beállítása, és minkét esetben egy azonos Microsoft fiók használata.

Ismert hibák PC-n

 • Néhány esetben a "Some updates were cancelled. We’ll keep trying in case new updates become available" üzenet jelenhet meg Windows Update-ben amikor ezt az előzetes próbáljuk meg letölteni.
 • A Surface eszközök nem frissíthetőek, ha van SD kártya behelyezve. Ezt a problémát a hamarosan érkező illesztőprogram frissítés megoldja majd.
 • Az Outlook 2016 indítása jóval tovább tarthat a megszokottnál, egy spam üzenetekkel kapcsolatos hiba miatt.
 • A Microsoft Edge olykor nem tud megnyitni a PDF dokumentumokat. A hiba okát már vizsgálják.
 • Néhány alkalmazásban, mint a Facebook, Instagram vagy Messenger, bejelentkezéskor nem lehet beírni a jelszavunk. A megoldás, ha a böngészőn keresztüli bejelentkezést válasszuk. Ha már be vagyunk jelentkezve, a probléma nem okozhat gondot.
 • Néhány játék, mint a Civilization VI lehetséges, hogy nem futtatható ezen az előzetesen.
 • A Windows Mixed Reality alkalmazás nem működik ebben az előzetesben. Ha fejlesztők vagyunk és ezt szeretnénk használni, kerüljük ezen előzetest.
 • A Vin szerkesztő nem működik a Linuxos alrendszerben.
 • A choice parancsok nem futnak le a Parancssori szkriptekben.

Ismert hibák mobilon

 • A Beállítások → Rendszer → Névjegy részen belül hibásan jelenhet meg a másolásvédelem éve (2016 szerepel 2017 helyett).
 • Néhány esetben a WeChat alkalmazás összeomolhat indításkor.

Forrás: Windows Blog (Microsoft)

Hirdetés

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

#1 Zsombi333 hónapja
Kifejezetten kezd tetszeni ! SmileThumbs up
Csak remélem hogy a súgó videók online lesznek , nem pedig a rendszerben fog több gigára bővülgetni ! Grin
Persze gondolom ők sem akarnak csak hd súgó/bemutató állomány miatt , jelentős méret növekedést !
#2 geo593 hónapja
nálam a 64bites verzió nem akar települni. mi lehet a hiba? kérném a segítségeteket. köszönet. letölti és valamit mahinál , és újra indulás után semmi csak a sikertelen felírat.
#3 Lali3 hónapja
@geo59
Igen, a WU-n hiába szedte le a 16199-et, és hiába készítette elő (félnapig), a telepítésre, újraindult (amikor befejezte) és mint ha semmi nem történt volna, vissza lépet az előzetes rendszerbe, én én reggel próbáltam, de nem ment, leszedtem az ISO-t, és nem rég raktam fel, upgradelve (frissítve), 30 perc alatt végzett (bár ez függ, attól is h mennyi programot, és beállítást kell átvigyen) az új rendszerbe a régiből).

@Zsombi33
Nem lesz gigászi méretű, 14 gigával települt, kipucolva 11GB lett, progikkal mindennel együtt.
#4 hutoczky3 hónapja
iso jöhetne nekem is.
#5 djbundy3 hónapja
ISO-k:
Rejtett tartalom:
#6 geo593 hónapja
a mega ISO nálam nem engedett frissíteni csak új installt .
#7 csaba353 hónapja
Sziasztok a Windows Story remixet hol találom ?
#8 Lali3 hónapja
Elvileg a Fényképek APP-ban kéne lennie, de nincsen ott még semmi, sőt a Neonos felülete sincs rajt...
Rejtett tartalom:

Idézet

Story Remix: A Fényképek (Photos) alkalmazásban már lehetőségünk van a Story Remix használatára

winblogs.azureedge.net/win/2017/05/03_search_new.png
#9 knor19823 hónapja
Nekem egyszerűen nem frissül erre, letölti és telepíti a frissítést, újraindul, és lőn, maradt a build ami volt. Ezt eljátszotta már vagy 5x. Volt, hogy teljesen kikapcsoltam a külső víruskeresőt/tűzfalat, hátha az akasztja meg, de semmi eredmény... Meg sem tudom mondani, mióta vagyok már Fast körön, de idáig nem volt az újabb buildre átálással probléma...
@csaba35 , @Lali , nem lehet, hogy nektek sem frissül(t) a legújabbra, ezért nem is találjátok a story remixet?
#10 Lali3 hónapja
@knor1982
Nincs elérhető új frissítés az áruházban, a lehető legfrisebb van fent.
#11 geo593 hónapja
nálam csak 8-szor próbált frissülni. a vége egy teljes tiszta telepítés. így már működik ismét.
#12 Lali3 hónapja
Épp most frissültek.
#13 DarkZer03 hónapja
@Lali Na csak rávettem én is magam, és felraktam tiszta telepítéssel, másodlagos rendszerként, és úgy működik.
#14 Lali3 hónapja
@DarkZer0
Már vagy 2 hete, h újra van előzetes másodlagos rendszerként a gépemen..
Oldalunk sütiket használ a megfelelő működéshez. Az oldalon történő böngészéssel ön elfogadja a sütik használatát.