Júliusi minőségi frissítések a Windows 10 Version 1703-hoz


Kicsit megcsúszva, - bár a Microsoft közleménye szerint mégse, mivel ott még július 31 szerepel, - de a gyakorlatban mégis augusztus elsején érkeztek meg a Windows 10 új összegző javításai. Ezek a megszokott, hónap második felében érkező, csak minőségi javítást tartalmazó csomagok, tehát biztonsági jellegű javításokat nem tartalmaznak.


A Windows 10 alkotói kiadása esetén (version 1703), a KB4032188-as frissítéssel a rendszer buildszáma 15063.502-re változik meg. A frissítés a mobilos felhasználóknak is elérhető, viszont csak a Windows Insider Program keretein belül a Release Preview gyűrűt használva; nyilvánosan nem. Az összegző javításban a Microsoft hivatalos közleménye összesen 26 különböző probléma javítását emelete ki. Ezek közül néhány általunk fontosabbnak tartott:
 • Javítva a hiba, amely miatt a Microsoft Installer (MSI) nem működhetett megfelelően az általános jogú felhasználók (nem rendszergazda) számára.
 • Javítva egy hiba, amely miatt NTFS-ben a ritka (spare) fájlok váratlanul trönkölésre kerültek. A chkdsk is kapott egy frissítést, így már képes érzékelni mely fájlok váltak hibássá.
 • Javítva egy hiba, így már a Win32-es programok is képesek megfelelően működni több Bluetooth LE eszközzel.
 • Javítva egy hiba, amely miatt az eszközillesztők nem kerülhettek betöltésre.
 • Javítva egy hiba, amely miatt több térbeli hang lejátszása meghiúsulhatott.
 • Az USB C típusú csatlakozót használó eszközök esetén növelt megbízhatóság, azok csatlakoztatásakor és leválasztásakor.
 • Javított MP4 kompatibilitás, amely lejátszása korábban problémát okozhatott Edge-ben.
 • Javítva egy hiba Skype-ban, ami miatt az hívásokkor 20 perc után lefagyhatott, amennyiben Hands-Free Profile (HFP) és mSBC codecet használó Bluetooth headset-et használtunk.
 • Javítva egy hiba, amely miatt nem lehetett az áruházban iskolai vagy munkahelyi fiókokat hozzáadni.
 • Javítva egy hiba, amely a nagyító használatával nem lehetett sem az Edge-ben sem a kereső/Cortana felületén kattintani.
 • Javítva egy hiba, amely még a júniusi javítások miatt keletkezett, és ami miatt néhány alkalmazás nem indulhatott el, amennyiben Connected Standby módból ébresztettük fel a gépet.

Amennyiben még az egyel korábbi Windows 10 kiadással, a version 1607-el rendelkezünk, egy hasonló javítást már jóval korábban, július 18-án megkaptuk. Bár ez már egyre inkább csak a Windows Server 2016, valamint az LTSB kiadások, vagy vállalati környezetű (Enterprise) rendszerek esetében valószínű, az általános felhasználók szinte mostanra kivétel nélkül a version 1703-on kellene, hogy tartózkodjanak.

A következő nagy frissítésre így pedig mindössze csak egyetlen hetet kell várniuk a felhasználóknak, hiszen augusztus 8-án, a hónap második keddjén, a Microsoft minden termékéhez jönnek az igazán fontos biztonsági jellegű javítások.

Hirdetés

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

#1 gabesz115 napja
A telepítés Updaten keresztül minden gond nélkül lezajlott, kevesebb mint 10 perc alatt, természetesen ez gépfüggő.
Eddig problémamentes(remélem az is marad) a működése.
#2 Imre7815 napja
-Bocsi az amatőr kérdésért, de azt be lehet valahol állítani, hogy ne frissítse magát "Windows 10 alkotói kiadása esetén (version 1703)"-ra a Windows? Tehát pl maradna 1607. (nekem semmi olyan funkcióra szerintem nincs szükségem, ami a 1703ban van). Gondolom az összes Windows 10 verzió mindig megkap minden biztonsági frissítést, nem csak a legutolsó.
-Egyébként létezik olyan Win10 verzió, ami kifejezettem adatbiztonság szempontjára (pl nehezebben támadható a böngésző, alaprendszer védettebb a vírusokkal szemben....stb) van kihegyezve?
-Itt az Oprenden elsősorban csak a legfrissebb (jelen esetben 1703) verziókhoz lesznek integrált változatok, vagy elérhetőek maradnak (akár a vip-esek számára) az egyéb verziók is?
#3 MagneCard15 napja
@Imre78 Igen 1607 is kap még. Minding az utolsó két nagyobb frissítés a támogatott a win 10-hez.
Minden egyes fő verzióval fejlettebb lesz a win 10 alap vírusvédelme (a defender), az alapböngésző a az edge esetén használható a smartscreen védelem is, de hamarosan érkezik egy olyan szolgáltatás amivel egyfajta sandbox szerű megoldással tudod futtatni az edge-t(az őszi alkotói frissítésben).
#4 Juxtapoz9 napja
sikeres
Oldalunk sütiket használ a megfelelő működéshez. Az oldalon történő böngészéssel ön elfogadja a sütik használatát.