A Microsoft augusztusi javító keddjének összefoglalója


Kedd estétől elérhetők a legfrissebb biztonsági foltozások a Microsoft termékeihez. Így új összegző frissítések érkeztek az összes támogatott Windows kiadáshoz, vagyis több Windows 10 verzióhoz, a Windows 8.1-hez és persze a Windows 7 SP1-hez.


A legfrissebb Windows 10 kiadás, a Version 1703 (vagy alkotói frissítés) esetében a KB4034674-es jelölésű javítás érkezett meg, amely a rendszer buildszámát is megváltoztatta, immáron 15063.540-re. Ezen javítás esetén a Microsoft a következőket ismertette:
  • Javítva egy hiba, amely miatt a Mobile Device Manager Enterprise-ban (MDM) beállított házirendek nem élveztek elsőbbséget más kapcsolódó házirendbeállítások felett.
  • Javítva egy hiba, amely miatt a csoportházirend "Helyek zónákhoz való társításának listája" beállítás nem került engedélyezésre a tartomány számítógépein.
  • Javítva a hiba, amely miatt az AppLocker beállítás varázslója fiók hozzáadásakor összeomolhatott.
  • Javítva ehy hiba, a NetBIOS domain név kezelésében, amelynél nem kerülhetett meghatározásra az elsődleges eszköz.
  • Javítva egy hiba a Mobile Device Manager Enterprise komponenseben, amely futási hibát okozhatott.
  • Biztonsági javítások a következőkhöz: Microsoft Edge, Microsoft Windows Kereső komponens, Microsoft Scripting Engine, Microsoft Windows PDF Library, Windows Hyper-V, Windows Server, Windows kernel-mode drivers, Linux alrendszer, Windows shell, Common Log File System Driver, Internet Explorer, és Microsoft JET Database Engine.
A KB4034674-es összegzőjavítás manuálisan innen tölthető le.

Ami a korábbi Windows 10 kiadásokat érinti, a Version 1607 (évfordulós kiadás) a 14393.1593-as buildszámra frissült (manuális letöltés), ami pedig a Version 1511-et (őszi kiadás), ott ezzel a javítással 10586.1045-re változott a rendszerverzió (manuális letöltés). Windows 8.1 és Windows 7 estén is több rendszerkomponens kapott biztonsági javítást, 8.1 és Server 2012 R2 esetében a frissítés manuálisan innen, míg 7-hez és Server 2008 R2-höz innen tölthető le, amennyiben gondunk adódna a Windows Update-en történő frissítéssel.

A biztonságilag érintett szoftverek így a Windowson kívül, az Internet Explorer, a Microsoft Edge, a Microsoft SharePoint és a Microsoft SQL Server voltak, a Microsoft összefoglalója alapján. Ezen kívül szokás szerint Windows Update segítségével frissült az Adobe Flash Player is, az azt alapból tartalmazó rendszereken.

Hirdetés

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást
Oldalunk sütiket használ a megfelelő működéshez. Az oldalon történő böngészéssel ön elfogadja a sütik használatát.