Windows 10 őszi alkotói előzetesek (Build 16291 & 16294)

Bár még a hét nem ért véget, de már kettő Windows 10 előzetes is megjelent, ráadásul mindkettő a jövő hónapban megjelenő Őszi alkotói kiadás előzetese. Nem is csoda, hiszen október 17 már egyáltalán nincs messze, így szükség van az erőltetett menetre.

A két szóban forgó előzetes a build 16291, amely kedden este, az újabb pedig a 16294, amely pontosan egy napra rá jelent meg. Értelemszerűen a Windows Insider Program tesztelőinek a gyors gyűrűn így már csak a 16294-es buildszámmal rendelkező előzetes érhető el, ennek ellenére természetesen a korábbiba bekerült változásokat is ismertetjük.

Build 16291 változásai

Folytatás PC-n: Cortana segítségével, amennyiben az az iPhone vagy Androidos készülékünkre is fel van telepítve, már folytathatók a mobilon megnyitott cikkek vagy hírek olvasása PC-n. Ez egy új kiegészítő funkció, a korábban bevezetett PC és mobil között szinkronizált értesítők, emlékeztetők és SMS üzenetek mellett.

Általános hibajavítások és fejlesztések:
 • Javítva a hiba, amely miatt egy frissítés telepítését követően, az nem jelenhetett meg a Windows Update frissítési előzményei között, holott az sikeresen települt.
 • Javítva a hiba Edge-ben, amely miatt nem lehetett a precíziós érintőpadokkal görgetni, ha a fejlesztői eszköztár (F12) meg volt nyitva.
 • Javítva a hiba, amely miatt a bejelentkezési képernyőn a PIN kód visszaállítására csak egyszer volt lehetőség.
 • Javítva a hiba, amely miatt az Edge összeomlott, ha egy kedvenceket tartalmazó mappához hozzáadhatunk egy új kedvencet, és azonnal név szerint próbáltunk annak tartalmát rendezni.
 • Javítva a hiba, amely miatt az Outlook 2016-ban a kereső nem tudta indexelni az üzenetek tartalmát.
 • Javítva a hiba, amely miatt a Skype megnyithatatlanná vált, ha az éppen a tálcára volt minimalizálva,
  és egy bejövő hívás értesítésére kattintottunk.


Build 16294 változásai

Általános hibajavítások és fejlesztések:
 • Javítva az a súlyos hiba, amely miatt Surface Pro 3 eszközök egy rendszer indításra képtelen állapotba ragadhattak. Ezen előzetesen ilyen már nem fordulhat elő, amennyiben viszont eszközünk már a korábbi állapotban ragadt, ezen útmutatót követve kell visszaállítani.
 • Javítva egy hiba a német nyelvű előzetesek esetén, melyekben az intéző újra és újra összeomolhatott, amennyiben egy alkalmazás a OneDrive-ról történő letöltési értesítést próbált megjeleníteni.
 • Javítva a hiba, amely miatt az expand.exe nem tudta a japán karaktereket tartalmazó CAB fájlokat kibővíteni.
 • Javítva egy versenyszituációból fakadó hiba, amely miatt az ablakok tartalma átlátszó vagy üres lehetett, a gép zárolásból való feloldását követően.
 • Javítva a hiba, amely miatt az újabb előzetesre/kiadásra történő frissítés 0x800B010C hibával meghiúsulhatott.

Mint ahogy azt már az utóbbi előzeteseknél is említettük, ezeknél a kockázat már minimális, akár a mindennapi használat esetében is, így aki szeretné minden további nélkül kipróbálhatja ezen előzetest. Egyelőre nincs információ arról, hogy esetleg ez lenne-e, vagy lesz-e a végleges kiadás, az viszont érdekes, hogy ezek egyikénél sem volt olyan egyértelmű tagadás, mint a build 16288-nál. Így tehát napok kérdése és kiderül...

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 3

ismerosferfi, Lali, lordvarys

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!