A Windows 7-től boldogabbak a felhasználók

Még sosem voltak elégedettebbek az amerikai felhasználók PC-ikkel, mint napjainkban, ezt jelzi az amerikai fogyasztói elégedettségi index növekedése, amely a Windows 7 premierjét követően ugrott meg jelentősen!

Svájc is Windows 7-re vált át

Svájcban is bedőlni látszik az a sok éve húzódó projekt, (mint ahogy Ausztriában, Németországban és Oroszországban is) amely az ország közigazgatási rendszereit a Windows helyet Linuxra próbálták meg átállítani. A Linux bevezetésének már három éve be kellet volna fejeződnie, eddig húzták az időt, hogy bejelenthessék: a Linux helyett mégis inkább a Windows 7-re állnak majd át.

Október 11-én jön a Windows Phone 7

Október 11-én mutatják be a Windows Phone 7 végleges verzióját New Yorkban. Pocket Lintnek több forrás megerősítette a dátumot, és azt is, hogy a New York-i bemutatót világszerte lehet majd videón követni.

Újra veszélyben a Windowsok

Már a Microsoft is megerősítette, hogy terjedés közben azonosítottak egy új vírustípust, amely az eddig biztonságosabbnak tartott Windows-rendszereket is képes megfertőzni! Eddig ugyanis a Windows 64-bites változatai kompatibilitási okokból, a 32-bites Windows-okból pedig a hiányzó biztonsági technológia miatt mindeddig védettebbnek számítottak!
Windows 7 SP1 csak jövőre

Windows 7 SP1 csak jövőre

Sajnos a találgatások, hogy a Windows 7 első szervízcsomagja még indén megjelenik nem válik valóra. Ugyanis a Microsoft hivatalosan bejelentette hogy a Windows 7 SP1 csak 2011 első negyedévében fog megjelenni. A Windows 7 SP1 nem fog semmilyen rendkívüli újításokat hozni mindössze az eddig az operációs rendszerhez megjelent frissítéseket tartalmazza, egyetlen újítás a távoli gépek vezérlésében várható (3D támogatás, dinamikus memória támogatás).

Súlyos Windows parancsikon rés

A Windowsok olyan javítatlan biztonsági rést tartalmaznak melyek leginkább hordozható USB médiát (pendrive-ot) használnak trójai programok feltelepítéséhez.

Letölthető a Windows 7 SP1 Beta

Letölthető az első szervízcsomag bétája Windows 7 és Windows Server R2 rendszerekhez. A frissítés egyenlőre csak az eddigi biztonsági frissítéseket és néhány gyorsjavítást tartalmaz, de lehetséges hogy a véglegesbe néhány újítás is bekerül majd.

Windows 7 Enterprise 90 napos próbaverzió

Windows 7 Enterprise verziót 90 napon át teljesen ingyenesen lehet használni, eredetileg tesztelőknek, az átállást tervező vállalatoknak szánják de bárki letöltheti és használhatja. Az Enterprise verzió egyébként ugyanazokat a szolgáltatásokat nyújtja mint az Ultimate.

Kész a PCI Express 3.0

A PCI-SIG bejelentette, hogy véglegesítette a PCI Express 3.0 szabványát, vagyis már nem várható változtatás. A visszafelé kompatibilitás nagy kihívás jelentett a fejlesztőknek, ezért is csúszott egy évet az eredeti tervekhez képest.
Oldalunk sütiket használ a megfelelő működéshez. Az oldalon történő böngészéssel ön elfogadja a sütik használatát.