Fontos eszközt kapnak a Google-től a szülők

Utoljára frissült 10 napja
DarkZer0 Beküldte 10 napja
Nehéz egy általános iskolában egy olyan diákot találni manapság, amelyik ne egy okostelefonnal a kezében közlekedne. A jelenség tagadhatatlan előnyei mellett több problémát is felvet a tinédzserek ilyen jellegű felkészültsége. A szülők csak reménykedhetnek benne, hogy a gyermekeik úgy használják az eszközöket, ahogy kell, de ennél több kontrollt nem nagyon tudnak gyakorolni.

A Google Family Link pontosan ezt a helyzetet szeretné rendezni, aminek a szülők nagyon fognak örülni, a gyerekek azonban valószínűleg sokkal kevésbé. Eddig ugyanis nem volt olyan komplex rendszer, ami a szülőknek bármilyen rálátást adott volna arra, hogy a csemeték mire, milyen gyakorisággal, hogyan használják a valószínűleg családi juttatás során megkapott telefont.

A Family Link egyfajta családi fiókkezelést tesz lehetővé úgy, hogy az alkalmazáson keresztül készül el a gyerek accountja. Ennek az egyik feltétele, hogy a telefonon legalább Android 7.0 (Nougat) fusson, illetve a gyermek 13 évnél ne legyen idősebb. A beállítások elvégzésével a szülő értesítést kap, ha a másik mobilon új alkalmazást szeretne valaki telepíteni, és egyben engedélyezheti, illetve meg is tilthatja azt.

A tortúrának ezzel nincs vége, mert apa és/vagy anya figyelemmel kísérheti, hogy a gyermek mennyi időt tölt el a különböző alkalmazásokkal, így az ezzel kapcsolatos viták azonnal kiiktathatók. A Family Link legkeményebb eszköze a képernyőidő beállításának (azaz korlátozásának) lehetősége, amivel a gyerek egyszerűen letiltható a telefonról, ha valamelyik tiltott idősávban szeretne netezni, vagy csetelni az osztálytársakkal.

A magyar tinédzsereknek jó hír, hogy az alkalmazás jelenleg kizárólag az Egyesült Államokban érhető el, és használható, és ott is tesztelés alatt áll. Azt még nem lehet tudni, hogy a világ többi részébe, pl. hozzánk, mikor ér el a szolgáltatás, de ahogy ez megtörténik (bocs, fiúk, lányok), beszámolunk róla.

Forrás: android.hu
Te tudsz társalgásokat megtekinteni a fórumban.
Te nem tudsz témát indítani a fórumban.
Te nem tudsz hozzászólni ehhez a társalgáshoz.
Te nem tudsz szavazást indítani a fórumban.
Te nem tudsz csatolmányt feltölteni a fórumba.
Te nem tudsz csatolmányt letölteni a fórumból.
Oldalunk sütiket használ a megfelelő működéshez. Az oldalon történő böngészéssel ön elfogadja a sütik használatát.