Sziasztok!

Tegnap este csak böngésztem a neten, és egyszer csak arra lettem figyelmes hogy az egész kijelzőmön kicsi vibráló pontocskák jelentek meg, először azt hittem na most ment tönkre a monitorom, de aztán miután kicseréltem egy másikra, ugyanaz az a jelenség fogadott, na itt akkor próbáltam egy kábel (VGA kábel van) cserét is, és valahogy nem lepett meg az eredmény, semmi nem változott… a Gépem Dell Optiplex 3010 szeretem mert kompakt és halk , munkára használom leginkább, most van a 4. hete hogy vettem, semmi baja nem volt eddig… a videókártyája integrált az máris bekrepált volna?! Javítható, mi lehet a pontos problémája, hogy csak így ez történt?


Aztán kaptam tippet, hogy lehet a rammal van a gond, és azt tanácsolta haver, hogy tegyem be külön-külön, ha több memória modulom van, vagy csak egy akkor cseréljem ki, 2x4GB van benne, így külön-külön beleraktam, de a kijelzőn semmi változás nem történt, úgyanolyan volt, és így már nem sok ötletem van mit kezdjek vele… (Vegyek videókártyát, érteni nem nagyon értek hozzá, így nem tudom milyet, ha ez lenne a végső megoldás csak...)

Így néz ki, képernyőkép:
Rejtett tartalom:
i.imgur.com/i4q2LQd.png
Szia Mindenki!

Néhány napja van egy olyan gondom a telefonnal, hogy hívás/fogadás közben (normál hívás/fogadás nem headset-el)
semmit nem lehet csinálni csak telefonálni.
Lealszik a képernyő nem reagál a gombokra (csak a hívás után de akkor mindent amit nyomtam végrehajt -kamera-hangerő állítás stb.)
Nincs menü. Nincs vissza. Nincs semmi.
Ha headset-et használok minden ok.
Alapra visszaállítás kizárt.
Köszi az ötleteket
Sziasztok ! Az lenne a kérdésem hogy, WIFI-ről megy az Internet, de ha rá rakom a NET Kábelt nem megy... Azt írja hogy nincs a kábel be dugva, pedig be van ... Miért csinálja ezt ? Driver Booster-el frissítettem mindent de nem sikerült. Valaki tudja a megoldást ?
Előre is kösszi!
i.imgur.com/5DrJf6p.png
Sziasztok.

Probléma a következő. 10 alkalomból 5x meg esik az hogy amikor bejön a rendszer és bekerülök a bejelentkezés felületre nem működik az egerem. Ha kattintok egyet villannak rajta a fények majd kialszik. Ilyenkor egyáltalán nem működik. Ki kell húznom hátul a gépből majd visszadugni hogy újra működjön, aztán már nincs baj vele. Probléma akkor kezdődött mikor hosszabbítóba kellett bele dugnom és úgy a gépbe mert kábel elvezető csatornából sajnos pont nem ér el a gépig.

Rendszer Win10 x64 friss eredeti.
Egér TT eSports Black Gaming Mouse.

Előre is köszönöm a segítséget.
Sziasztok!

A laptop gyártó cégek valóban feltesznek minden hardverrel kapcsolatos adatot a honlapjukra? Sajnos az engem érdeklő adatokat nekem nem sikerült megtalálnom az ASUS oldalán. Kérlek szépen, hogy segítsetek nekem abban, hogy hogyan találhatnám meg a gyártás folyamán eredetileg beépített merevlemezem adatait!

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv:

Miskype
Mi a véleményetek egyik és másik márkáról ? Kinek milyen tapasztalata van ezekkel ?
Jelenleg egy 1 TB WD Blue használok 7200 RPM, SATA 3, és eddig csak WD HDD-jeim voltak, a legelső egy 1GB, igen egy Gigabyte-os HDD ! Viszont kacsingatok egy Seagate-hez, csak nem tudom, hogy megbízható-e.
Kérlek mondjátok el nyugodtan a véleményeteket, függetlenül attól, hogy pozitív vagy negatív !
A figyelmeteket előre is meg szeretném köszönni !
Véletlenül dinamikus lemezzé konvertáltam egy 1TB-os HDD-t. FacepalmVan rajta közel 500GB adat, és egy jól belakott Oprendszer. Hogy lehetne alaplemezzé tenni, adatveszteség nélkül?
A válaszokat előre is köszönöm.
Sziasztok.

Hetek, hónapok óta küzdök ezzel a problémával , és igazából nem tudok rájönni a miértjére. Van úgy, mint pl. ma is, hogy bekapcsolom a gépet, és anélkül, hogy elindítottam volna bármilyen alkalmazást, egyből 90% a RAM fogyasztása.
Ezt követően újra indítom a gépet, ugyanazok a dolgok töltődnek be, de a RAM csak 30-40% között zabál, majd órák alatt szép lassan elkezd emelkedni a fogyasztása, (akkor is, ha magára hagyom a gépet, és nem csinálok rajta semmit), majd eléri a 90% körüli zabálást. Mindezt úgy, hogy közben folyamatosan fut a háttérben egy memória takarító alkalmazás a WiseCare-től, ami be van állítva, hogy 60% felett már takarítson...
Ilyenkor aztán jönnek fel az ablakok, hogy túl sok a memória fogyasztás, kapcsoljak ki alkalmazásokat, vagy egyszerűen csak összeomlik minden.
Volt olyan is, hogy ki léptett a rendszer, és újra be kell lépnem, vagy elsötétül a képernyő. Jobb esetben visszajön minden, és kiírja, hogy a képernyő illesztő programja nem válaszolt, de olyan is volt már, hogy fekete maradt, és erőltetve kellett újra indítanom a rendszert... Sad

Van valakinek ötlete, illetve tudtok e valamilyen megoldást?
Nem tudom találkozott-e már valaki ilyen jelenségekkel?

Előre is köszi a válaszokat...
Sziasztok!

Tudatában vagyok annak, hogy ez a fórum nem fogyasztóvédelmi szervezet, ezért mindenkitől elnézést kérek, hogy ezzel a témával zavarlak Titeket!

Szakmailag hozzáértő emberek tárgyilagos véleményére lennék kíváncsi: Egy évvel ezelőtt vásároltam egy ASUS ROG G551VW-FY179D laptopot. Az évforduló napján az alábbi üzenetet látom a rendszertálcán az akumulátornál: 06 perc múlva lesz teljesen feltöltve.
A számítógép újraindítása után:
95% áll rendelkezésre (csatlakoztatva, töltődik. Ez eltartott egy jó hétig, majd az akkumulátorom folyamatos töltése végett, valamint a merevlemezem furcsa, karistoló hangja miatt, úgy gondoltam, hogy a hibákat jelzem a márkaszervíznek.

Miután a laptopomat a szervíz visszaküldte, azzal a szomorú ténnyel szembesültem, hogy ahelyett, hogy megoldották volna a problémámat, inkább még tovább romlott a helyzet. A rendszertálcán az akkumulátornál néhány napig ugyanaz az üzenet jelenik meg, majd látszólag feltöltődik és egy a számomra hihetetlen üzenet jelenik meg miután kihúzom az akkumulátor töltőjét a hálózatból: 10 óra 0 perc (95%) van hátra. Ez az üzenet mindaddig látható, amíg le nem merül az akkumulátor kb. 3-4 órán keresztül. Sajnos a merevlemez állapotában sincs semmilyen változás, mindössze annyi történt, hogy minden partíciót letöröltek, viszont találtam a szervíizbe szállítás előtti időkből adat maradványokat, amelyeknél azt írja ki a program, hogy az adatok nem találhatóak meg a merevlemezen. Szerény véleményem szerint a merevlemezt sem cserélték ki, a márkaszerviznek van kizárólag módja és lehetősége számomra ismeretlen szoftverrel vagy műszaki megoldással alaphelyzetre állítani az adattárolót.

Szerviz megjegyzés:" hdd cserélve, WTP Teszt PASS. Akkumulátor megfelelően működik. Hibajelenség nem tapasztalható. Szoftveres korlátozás miatt nem töltődik 100% -ra az akku, ezáltál meghosszabodik az élettartam és jóval kisebb ütemben csökken a cellák tároló kapacitása."

Szerintetek tényleg meghosszabbodik az akkumulátor élettartama a folyamatos töltés alatt? Van ismerősöm, aki egy évig nem húzta ki a hálózatból az akkutöltőjét, miután beleszaladt egy áramszünetbe, azonnal leállt a gépe, még annyi ideje sem maradt, hogy az adatait elmentse.

Kérlek szépen, hogy írjátok meg a véleményeteket, mert sajnos én nem vagyok egy számítógépes guru, de azért annyira hülye sem, mint ahogyan ezt az ASUS márkaszervizben (FixDirect Kft) egyesek feltételezik rólam!

Mindenkitől még egyszer elnézést kérek, hogy problémámmal terheltelek Titeket!

Szívélyes üdvözlettel:

Miskype
egy GIGABYTE F2A88X - D3HP alaplapról van szó melyen egy REALTEK hangvezérlés működik ha igaz. ha felteszem a driverjét meghülyül. időnként kiírja , hogy jackdúgó kihúzását érzékeli majd szinte utána azt , hogy jackdúgó csatlakoztatását érzékeli. evvel mit tudnék tenni , hogy megszűnjön. a segítséget előre is köszönöm.
Sziasztok,

Nagy hibát követtem el.
HP ProBook 6570B - BIOS-ban bekapcsoltam a Drivelock funkciót.
Ez aktiválja a diszken az ATA Password-öt, ami letiltja az adat kommunikációt.

A jelszót tudom, de aBIOS nem kéri bekapcsoláskor.
Törölni nem tudom és deaktiválni sem lehet a BIOS-ban.
Gyakorlatilag megszünt a hozzáférés...

Próbálkoztam HDPARM-al, saját illetve másik gépben is, de nem tudja unlock-olni.

Valakinek használható ötlete, tapasztalata?

Köszönöm.
Csaba
Köszöntök mindenkit. Kérdésem lenne. FTS Esprimo e700 PC, 4x1GB - 1333 MHz ram van a gépben,
cserélhetném-e 1x4gb 1600 MHz-es RAM-ra? Alaplap: d3061. Köszönöm szépen.

(OPREND - Szerkesztett / Moderált tartalom)
A régi gépen csinált update után csak fekete képernyőm van,
de az iobit driver programja meg jelenik a jobb felső sarokba.

(OPREND - Szerkesztett / Moderált tartalom)
Üdv.
Van egy Asus RT-N12+ típusú wifi routerem, és ha pár pillanatra áramszünet van (erre felén majdnem mindennapos az áramszünet) akkor amikor újraindul több gépnek/telefonnak osztja ki ugyan azt az IP címet. Az Eset vírusirtó és a Windows is reklamál hogy ip cím ütközés van a hálózatban. 5-10 percig megállás nélkül jönnek az eset felugró ablakai (addig nem is megy a net) majd egy kis idő után minden helyreáll és rendesen elindul a net.

Az zavarhat be az asus routernek hogy kábellal rá van kötve még egy TP link router is (a TP-n ki van kapcsolva a DHCP)?
Esetleg az megoldaná a problémát, hogy az itthoni gépek/laptop/telefonok statikus ip-t kapnának?
Üdv Mesterek!

A fiam gépében jelenleg 1 Radeon HD 5770 videókártya leledzik.
spec:
Rejtett tartalom:
Alaplap:
CPU típusa DualCore Intel Core i3-2120, 3300 MHz (33 x 100)
Alaplap neve Asus P8H61-M LX3 Plus R2.0
Alaplapi lapkakészlet Intel Cougar Point H61, Intel Sandy Bridge
Rendszermemória 8144 MB (DDR3 SDRAM)
DIMM1: Patriot Memory PSD34G133381 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (10-9-9-24 @ 666 MHz) (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz) (5-5-5-14 @ 380 MHz)
DIMM3: Patriot Memory PSD34G133381 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (10-9-9-24 @ 666 MHz) (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz) (5-5-5-14 @ 380 MHz)
BIOS típusa AMI (05/11/2012)

Megjelenítés:
Videokártya AMD Radeon HD 5700 Series (1 GB)
Videokártya AMD Radeon HD 5700 Series (1 GB)
3D gyorsító ATI Radeon HD 5770 (Juniper)
Képernyő Samsung SyncMaster S22E390 [22" LCD] (26011515864402)

Kellene bele egy komolyabb amivel tudna játszani gördülékenyen. Max 50 000 van rá.

Mit ajánlanátok jószívvel?

Előre is köszönöm a tanácsokat. Smile
Sziasztok.
Elég gyenge laptopról van szó, jelenleg Windows 7 van rajta. Gyorsan be is kapcsol gond nélkül, de ha netezni szeretnék rajta mindent nagyon lassan töltenek be a böngészők (Chrome, Opera, Explorer), lefagynak. Ha pl. youtube-ról szeretnék zenét hallgatni akkor egy pillanat alatt betölti a klippet a végéig, de mégis valamiért akadozik.

Ugyan ez volt a gondom akkor is amikor XP volt rajta. Ha valami Linux verziót raknák rá lenne valami esély hogy akadás mentesen menjenek a videók, és lehessen rajta netezni?

Konfig:
Processzor: Intel Atom CPU N280 @1.66GHz 1.33GHz
Ram: 2GB
Videókártya: Mobile Intel 945 Express lapkészletcsalád
Hang: High Definition Audio hangeszköz
Tárhely: 150GB HDD
Üdv mindenkinek adot 1asztaligép és 1 média lejátszo acryan playon hd mini azt szeretném hogy a pc be két hálokártyáttenni az egyiket internet használatra amásikon a nédialejátszot szeretném elérni egyszerre hogylehet megoldani. A segitséget elöre is köszönöm.
Helló. Az lenne a kérdésem hogy ebbe a laptopba lehet rakni eroseb procit ? Aspire 3690 ha lehet milyet/meddig rakhatok bele láttam vidit hogy lehet raknu dual core t bele és láttam olcsók a procik gondoltam rakok bele jobbat legyen gyorsab. Lehetséges ?
lumia 640lte,eddig töltés jó volt,a gyári töltővel.Most csak a tab.töltőjével lehet tölteni,ami 4a.s az akku uj,lehetséges ?? akku hiba ?? A z eredeti töltő nem tölt,de másik töltő sem,a töltők jók,csak a tab.töltője tölti..Köszönet..
Sziasztok!Segitséget szeretnék kérni:Win10 Pro x64 van feltéve.hibajelenség:nem ismeri fel a pendrivet,telelefont,mit lehet tenni!A segítséget előre is köszönöm!
Oldalunk sütiket használ a megfelelő működéshez. Az oldalon történő böngészéssel ön elfogadja a sütik használatát.