Sziasztok Kori fajta verziót szeretném Rufussal kreálni Pendrive-ra de azt írja nagyobb fájlokat is tartalmaz ami nagyobb mint 4GB szóval NTFS-re akarja formáztatni.

Kérdésem én csinálok valamit rosszul vagy csak gyári MSDN-es telepítővel tudok csinálni GPT-s boot pendrivot?
Egy boot vezerlo program hiba miatt a windows hiba uzenettel befejezte a mukodeset. Ujra akartam telepiteni, de nem sikerult,a kovetkezo uzenetet irta ki
A windows nem telepitheto erre a lemezre. A kijelolt lemez MBR particios tablat tartalmaz. Az Efi-alapu rendszerekben a Windows csak a GPT-lemezekre telepitheto. Sajnos sem torolni sem ujra particionalni nem lehetett. A vinyo egyebkent meg lett osztva. A C 200 gb es D 800gb. A D meghajto minden anyagot tartalmaz. Egy WINPE lemezrol tudom hasznalni a windows-t, mi angol nyelvu, ezert nem tudok ekzeteket hasznalni. A C-t innen meg tudtam formazni. Most mit tehetek. Tudna valki segieni
Gép bekapcsolásakor minden alkalommal a következő üzenet jelenik meg:
i.imgur.com/TCCZrDg.jpg

Csak F1 el enged át, utána meg F8 minden alkalommal. (a vinyó viszont müxik rendesen,)

Amit kipróbáltam eddig, bios gyári beállítások vissza állítása , az nem oldotta meg.
Boot sorrend cseréje sem oldotta meg. Roppantul idegesítő dolog, minden inditáskor f1- re be biosba onnan meg f8 és boot választás.
Valami ötlet esetleg?
Üdv. Van egy KINGSTON SHFS37A120G (120 GB, SATA-III) ssd-m egy héten egyszer kikapcsolom, éjszakára. Visszakapcsoláskor, mindig romlik 1%-ot, a kondíciója. Ha rövidebb időre kapcsolom ki akkor nem. A Kerish Doctor 2017 okozhatja, a hibát, vagy táp hiba lehet. Vagy nemtudom. De idegesít. Fél éves az ssd. Trim bekapcsolva. SATA-molex 5 pines csatlakozás.
Sziasztok ! Vetem egy haveromtól egy 500gb s S-ATA II hdd-t, de van egy probléma hdd sentinelbe minden 100/100 de ez a hiba jött: A képen látható.Valaki esetleg tudná mi a probléma? S-ATA 1 be nem ismeri fel de S-ATA 2,3,4 be igen, de ugyan azt irja sata kábelt is cseréltem!
Mi lehet a gond ?

i.imgur.com/eJW5LoG.png
Helló! Szerintetek melyik a jobb ? SSD vagy H.D.D?
SSD hamarabb romlik mint H.D.D? Melyiket éri meg, megveni ? Grin
Üdv!
Van egy 32 GB-os Sony pendrive NTFS-re formázva. Anno kb 15 MB/s volt az írási sebesség, de egy ideje elkezdett vacakolni és már igencsak dühítő a viselkedése. Teljesen egyenletlen, és jóval kisebb sebességgel megy az írása mint eredetileg.
http://kephost.com/image/vtzC
Az olvasásával viszont nincs gond.
http://kephost.com/image/vtzu
Próbáltam parancssorral törölni a teljes partícióját, tisztítani, majd újra létrehozni, de nem segített.
Lehet e még valamivel próbálkozni vagy ez már ilyen és kész!?
Tisztelt Segítők!

Készhez kaptam egy olyan micro sd(8GB) ami nem használható ugyanis Windows 10 egyből leakarja formázni csak, vannak rajta fotók.
Gépem nulla Gb- ót lát, ja és CHKDSK sem futható, mert azt mondja, hogy nyers (raw).
Kérdezem, hogy minden képformázás aztán Data recovery vagy tudtok jobb megoldást?

Őszinte Tisztelettel: Millord
Helló! Ha merevlemezen 2 Windows van nem lesz lassú a gép vagy a H.D.D?
HDD
500 MB partíció nem látszik , a win lemezkép létrehozásánál , se az aeomi systhem backup résznél .
Ezért egy ideje aeomi partítion backup részét használom , és a lemezkezelésnél is látszik ahogy kell névtelenül !

i.imgur.com/rv3EyTR.png

Arra gondoltam hogy valami partícionálóval ronthattam el , hogy a rendszer mentések nem látják !
Ezért usb be W10 pen telepítés , megszüntettem az 500mb-set és formáztam egybe a megmaradt C-t .
Elinitottam tovább a telepítő szépen létrehozta külön az 500mb és a C !
Ezeket leformáztam pendrive ki , és az aoemi indító kulccsal betallóztam mindkét partíció mentését .
És visszaengedtem mentésből a belakott rendszerem , arra gondolva hogy most a W10 hozott létre új partíciókat látszania kell innentől !!!

A rendszer szépen indult is minden tökély , de az 500 MB partíció nem látszik , a win lemezkép létrehozásánál , se az aeomi systhem backup résznél . Hogy lehetséges ez , mit tudok tenni "gondolom" újratelepítés megoldaná
de ez ha lehetne kihagynám , ezért ezt is hanyagoljuk a megoldásoknál . Mivel aoemi partíció mentéssel még tudom menteni visszatölteni , és stabil belakott a rendszer !

Hogy tehetném láthatóvá a win és az aoemi rendszer mentések számára ??? Van esetleg registri bejegyzése aminek az értéke megváltozott , vagy ha eltűnt létre hozható valami útvonalon ? Már más nem jut az eszembe !
Előre szólok mielőtt valaki erre jutna , ha betűjelet adok neki az ez a gépnél látszik ( ahol felesleges ) de az említett mentési helyzeteknél még akkor sem csak a C !

Nem tartom végzetesnek a hibát , csak roppant dühítőnek . Hogy külső prgit kell használnom a mentésre , és még az se a természetes módján ! Smile
i.imgur.com/RFRv1Bj.png

Tudom hasonló kérdést már írtam , de ez más mert a telepítő médiával vadonatúj C , és 500MB partíció készült . Nem SSD de még az alignálás is megvolt !
A W10 usd által . Ezért sem értem ! Sad

Legalul a kissé szintén kacifántos megoldás , de még az újra telepítés se elég ha , a telepítővel nem töröljük a C és az 500mb partíciókat és hozzuk létre újra ! De azért köszönet mindenkinek a gondolatmenetekért ! Tudom mert simán már telepítettem a rendszert ezek nélkül és akkor az új is hibás lett !
Helló!Az a gond akadt hogy most akartam zenét hallgatni AIMP4-ből...és nem tudom nem csináltam semmit, és eltűnt a Helyi Lemez(E) és rajta vannak zene, film, driver, kép és most el tűnt... Sad Valaki tudna segíteni hogy lehet vissza állítani? Windows 8.1 van, hogy ne kelljen megint Windowst raknom... 1hónapja raktam fel.
Sziasztok !
Igen sokat olvasgattam már a fenti programokról, nagyjából értem is a használatát előnyét, hátrányát.
Mégis nem egy esetben problémát okozott a törlése. A merevlemez D meghajtójára szoktam menteni
Ha le akarom törölni/pl.Revo uninstallal/ nem is mutatja a programot, de ugyanígy nem mutatja a vezérlőpult programok kezelője sem. Ez talán érthető is mivel nem installált. Ha a letöltés helyén próbálkozom a mappa törlésével egy csomó mappa vagy fálj benne marad. Jobb klikkel nem adja ki, hogy törlés Revo uninstallal.
Szóval nem vagyok nyugodt, hogy nem-e maradt fenn egy csomó szemét. Kérdésem, hogy a törlésnek nincsen valami egyszerű módja? Írjátok, hogy használjak pendrive-t. Egyenlőre nem akarok.
Elnézést a hülyeségemért.
Üdv!
Adott egy 8GB-os noname pendrive. Rámásoltam egy filmet, ahogy illik leválasztottam és kivettem a gépből. Ezt követően mikor behelyeztem a TV USB portjába nem akart csatlakozni. Ismét vissza raktam a gépbe de semmi. A fájlkezelőben nem látszik, a lemezkezelőben látszik de nem lehet vele kezdeni szinte semmit. Parancssorban látja de 0 kapacitással. Külső particionáló programok, és windows telepítők szintén nem látják.
Lehet ezzel még kezdeni valamit, vagy kuka?
Köszi előre is!

http://kephost.com/image/vBIx
Sziasztok! Egy kis segítség kellene nekem. Volt nekem egy elég régi Samsung winyóm, ami elkezdett az új alaplapommal furcsán klattyanni többször egymás után. Direkt írtam klattyanást, és nem kattanást. MSI H170 GAMING M3-as alaplapról van szó C7-es legfrissebb Biossal. HD Sentinel szerint 100%-os a winyó. Biztos ami biztos mentettem mindent, majd vásároltam egy vadi új Toshiba DT01ACA100 1TB-os winyót. Nagyon halk, nem melegszik, viszont úgy percenként ez is csinál 1 ilyen fejklattyanás szerű hangot. Halkan hallható, de mivel nagyon csendes a gépem, jól hallható. Kipróbáltam másik Sata kábellel, másik tápkábellel is a dolgot, azzal is ilyen. Win10 x64 rendszer van fent a legfrissebb eszközillesztőkkel. Az lenne a kérdésem, hogy valaki tapasztalt már hasonlót, ez valami önteszt lenne, vagy energiatakarékossági dolog? Próbáltam fórumokat olvasni, de nem találtam hasonló dolgot. Várom az ötleteiteket. Üdv: Tamás.
win10 nem tudja leállítani a scsi- (uas) háttér eszközt
Samsung M3 Portable
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy el tudnám cserélni a 2-db Western Digital Caviar Blue 500GB 16MB 7200rpm SATA3 WD5000AAKX
Egy nagyobb procira mint amit most használok.
A lényeg hogy nekem az oprendszer SSD-n van csak a programok lennének telepítve és a zenéim lennének tárolva ilyen vinyókon. Western Digital Scorpio Blue 250GB 5400RPM SATA Laptop Hard Drive WD2500BPVT WD2500BPVT-22ZEST0
Mert csak ilyenekre tudom kicserélni őket mert ebből van 5db-is.
Szerintetek megfelelnek erre a célre vagy nem?
Igaz halkabbak és nem is melegesznek csak félek a sebesség csökkenéstől?!
Köszönöm a válaszokat előre is!
Sziasztok.
Üdv!
Olvasom az SSD-re több partíció kérdést, és ott azt, hogy a partíció mérete 4-el osztható legyen.
A kérdésem a következő: /Feltételezem a méret az, amit a partícionáló program ad meg, és nem az, amit pl. a Total Commander/
Nálam van egy 120 GB-os SSD. Ezen van, sorrendben:
Rendszer számára fenntartott: 350.99MB/system
A "C"-n a Windows, mérete: 50,529.220
*-os: 450 MB /Primary
"D" mérete: 59.685.888
A két kissebbet a Windows csinálta.
Amit olvastam Gabesz1-től, az nálam nem OK.
Melyiket mekkorára kellene átméreteznem?
Köszi.
Üdv!

Elnézést, ha rossz kategóriába írom kérdéseim evvel a dologgal kapcsán, de ezt gondoltam a legmegfelelőbbnek, (hardver, periféria) .

Személyes kérdésem a következő, mit vásároljak ?
Érdekelnek ezek a kis kütyük amivel a Tv-met okosíthatom, ennek a megvalósítását két módon tudom elérni vagy vásárolok olyan Tv-t amiben már benne van ez a kis doboz (android rendszeres), vagy külső Stick-et, amiből két alap "verzió" van, a Windows-os, és az Androidos.

Windows-os verzióban, MODE COM FreePC és ehhez hasonló hardver felépítésű ajánlatokat láttam.
Androidos verzióban, pedig ilyent, MXQ Pro 4K.
Viszont ez nem elég ha valamelyik meg van, mert valamiről, valamivel kell irányítani is, egy Bluetooth-s bill egér kombóval, vagy távirányító segítségével. Aztán ha mégsem online akarjuk nézni a filmet, akkor egy külső merevlemez, vagy ssd, vagy pendriver. Ezek tudatában a feltett kérdés bonyolódni látszik, mivel hiába praktikus a kis eszköz, még különböző dolgokat bele kell dugni, átalakítóval, az nélkül, esetleg adapterre is szükség lesz és a letisztult Tv készülék körül "kábel halom" lesz, egyszerűbbnek tűnik egy laptop vásárlása inkább, ha ezek a külső dolgok zavarnának, már pedig ha Te is ilyen helyzetben lennél elgondolkoznál rajt.
Ha az áraikat nézem, akkor az olcsóbbat venném, ahogy te is, de itt most jelen esetben nem az ár a kérdés.
Ha a tudást vizsgálnám, akkor lehetne előnyt, hátrányt sorolni, de ebbe nem akarok bele menni, mert kifogások mindig is lesznek, hogy ez azért, az azért.
Szubjektív vélemény érdekelne első sorban, de jöhet más is.
Sziasztok.

Kevés tapasztalatom van még az SSD használatáról, ezért infót kérnék a hozzáértőbb felhasználóktól.
A gépembe van egy 120GB SSD és kettő 500GB HDD.
Az SSD van az OS Win10Prox64. A két HDD adattárolásra illetve biztonsági mentésre használom.
Most jön a lényeg. Nem tetszik hogy rengeteg hely kihasználatlanul van az SSD.
Arra gondoltam, kettéosztom az SSD és a második partícióra rakom a játékokat.
Az OS-ra nem szoktam rátelepíteni 5-10GB méretű játékot, de szeretném használni az SSD sebességét.
Tehát az szeretném tudni, a több partíciós rendszermeghajtó nem nyírja ki gyorsan az SSD.

Köszi.
A probléma a következő: HDD nem formázható, külső mobil rack-ban sem. Mindig marad rajta, kb. 100 MB így a telepítés mindig hibás, ha egyáltalán lehetséges. Másik PC-be átrakva, formázható és törölhető is. Van-e valami megoldás, hogy ne keljen átrakni másik PC-be. Tulajdonságnál két betű jel van, formázni nem engedi a 100 MB-os részt. Köszönet a segítségért.
Oldalunk sütiket használ a megfelelő működéshez. Az oldalon történő böngészéssel ön elfogadja a sütik használatát.

Online tagok: 4

apa67, Petya09, ifotep, Anubis-Andromeda

  • Vendég:18
  • Szülinapos:6
  • Mai aktív tag:292
  • Összes tag:12,433
  • Legújabb tag:peti71

Szavazás

Hogy tetszik az útóbbi időben megjelenő cikkek változatossága?

Kifejezetten teszik az új stílus! Továbbra is várom a friss és különböző szegmensből érkező híreket!95 %
95% [138 szavazat]

A régebbi cikkek párosítása jobban tetszett! Azzal is tökéletesen elégedett voltam!5 %
5% [8 szavazat]

Szavazatok: 146
Szavazáshoz be kell jelentkezni.
Elindult: 2016.12.25

Archívum

MegaDance