2017-ben felhagy a Windows XP/Vista támogatásával a Mozilla

A Microsoft már több mint két éve semmilyen módon nem nyújt támogatást a 2001-ben megjelenő operációs rendszeréhez. A Mozilla azonban a Extended Support lejártát követően is folytatta a Windows XP-re történő Firefox-verziók kiadását. 2017-ben ez megváltozik...

Leáll a Firefox OS fejlesztésével a Mozilla

Körülbelül 3 év után búcsút int saját nyílt forráskódú rendszerének a Mozilla, ugyanis bejelentették a Firefox OS fejlesztésének a végét. De ez nem csak a mobil operációs rendszer halálát jelenti, hanem az ilyen rendszerrel felszerelt eszközökét is, mivel így valószínűleg azok forgalmazása is hamarosan leáll majd.

Firefox 42 - Végre megérkezett a 64 bites verzió

Megjelent a Firefox 42-es verziója, amellyel normál esetben valószínűleg nem is igazán foglalkoznánk, de ezúttal egy kivételes esetről van szó. Ugyanis végre a Mozilla pótolta nagy lemaradását és a stabil kiadások között is felbukkant a 64 bites verzió. Ezen kívül pedig egyéb újdonságokat is hoztak a fejlesztők, amit szintén érdemes lehet tudni.

Nagy változásokat tervez a Mozilla a Firefoxban

A Mozilla nagy változásokat tervez böngészőjében, amely nem csak annak működését, de a kiegészítőket is érintené. Az egyik változás egy régi lemaradást hozna be, vagyis, hogy a böngésző képes legyen több folyamatként futni, mely a stabilitáson javíthatna. Illetve a kiegészítők szempontjából, az Edge-ben is hamarosan érkező elképzeléseket szeretnék majd követni.

Hamarosan érkezhet a Firefox 64 bites verziója

Jó hír a 64 bites platform kedvelői és a Mozilla Firefox felhasználók számára, hogy úgy tűnik végre hamarosan érkezhet a nyílt forráskódú böngésző 64 bites kiadása. Bár erre sajnos valószínűleg csak következő évben kerülhet sor, de most már legalább komolyan fog dolgozni rajta a Mozilla.

Firefox - Megjelent az új felülettel rendelkező Firefox 29

Végre megjelent a Firefox 29, ami hosszú idő után látható újítást is hoz, ugyanis debütál az átszabott, Australis néven fejlesztett új felület. Az új külső sokkal könnyebb és több testre szabhatóságot is biztosít, ami immáron alapvető elrendezésében nagyon hasonlít a Google böngészőjéhez.

Firefox - Teljesen új felülettel fog érkezni a Firefox 29 (Australis)

A Mozilla hosszú idő után végre újra rászánta magát arra, hogy böngészőjének vadonatúj felületet adjon, mely ennek hatására jelentős mértékben átalakul. A cég már elérhetővé tette az új dizájnnal érkező Firefoxot, melyet a Nightly csatornán keresztül mindenki letölthet és próbára tehet.

Firefox - Kinyírja az Adobe Flash Playert a Firefox 27-ben a Mozilla

A Mozilla hatalmas döntést hozott, mivel a Firefox 27-től kezdve a felhasználóknak már nem lesz szükségük az Adobe Flash Playerre ahhoz, hogy a Flash tartalmakat tökéletesen megjelenítsék. A cég a nyílt forráskódú, "Shumway" nevezetű Flash Playert integrálja majd böngészőjébe.

Firefox - 2014-re halasztották a Modern felületű Firefox kiadását

A múlt hónap végén közöltük olvasóinkkal, hogy a tervezett időpontban elérhetővé vált a Modern felületű Firefox tesztelésre szánt, Aurora kiadása. A Mozilla eredetileg Decemberben adta volna ki a végleges változatot, azonban bejelentették, hogy ez csak 2014 elejére lesz várható.

Firefox - Elérhető a Modern felületű Firefox 26 Aurora változata

A Mozilla a múlthéten elérhetővé tette a Firefox 26 Aurora változatát, mely magában foglalja a Metro felületű böngészője, Windows 8 operációs rendszerre készített kiadását is. Így tehát a tesztelő kedvű felhasználók, - a hónapokkal ezelőtt kiadott Nightly változat után - már az Aurora változatot is kipróbálhatják.

Firefox - Hivatalosan is elérhető a Firefox 24 végleges kiadása

A Mozilla tegnap hivatalosan is elérhetővé tette a Firefox 24 végleges változatát, mely már letölthető a cég honlapjáról a támogatott rendszerek alá. Az új verzió egyébként hoz néhány újdonságot, melyek közül talán a legfontosabb, hogy a felhasználók mostantól egyszerűbben tudják blokkolni a bővítményeket.
Oldalunk sütiket használ a megfelelő működéshez. Az oldalon történő böngészéssel ön elfogadja a sütik használatát.

Legújabb letöltések

DFX Audio Enhancer 12.023
2 nappal ezelőtt 2
Kodi 17.0 Krypton RC3
2 nappal ezelőtt 2
FrostWire for Win 6.4.3
4 nappal ezelőtt 1
Opera Neon 1.0.2459.0
4 nappal ezelőtt 8

Online tagok: 5

plaguecomputer, zaba, TZMedia, mondeo6, makarikornel

Szavazás

Hogy tetszik az útóbbi időben megjelenő cikkek változatossága?

Kifejezetten teszik az új stílus! Továbbra is várom a friss és különböző szegmensből érkező híreket!93 %
93% [99 szavazat]

A régebbi cikkek párosítása jobban tetszett! Azzal is tökéletesen elégedett voltam!7 %
7% [8 szavazat]

Szavazatok: 107
Szavazáshoz be kell jelentkezni.
Elindult: 2016.12.25

Archívum

MegaDance