Támogathatja majd a Chrome bővítményeket a Spartan

Ma meglehet, hogy találkozhatunk a "Spartan" kódnévvel ellátott böngészővel, de szerencsére már előre is van mit megosztanunk. Ugyanis jelenleg úgy tűnik, hogy a Microsoft új böngészője akár natívan támogatni fogja majd a Chrome-hoz készült kiegészítőket.

Képeken a Microsoft "Spartan" böngészője

Pár ugyan nem túl jó minőségű képen, de feltűnt a Microsoft által fejlesztett új böngésző, a "Spartan", amely az Internet Explorer-t válthatja majd le. Bár a képek minősége miatt nem látható egyben a felület, viszont egy oldal, egy egész jó saját készítésű mintát készített róla.

Az új Trident motor bekapcsolása a Windows 10 előzetesében

Az Internet Explorer 12, vagy a "Spartan"-ként nevezett új böngésző motorjának egy korai változata már megtalálható a legutóbbi (Build 9879) Windows 10 technikai előzetesben is. Amennyiben érdekel, és ki szeretnéd próbálni, itt van egy elég egyszerű trükk, hogyan kapcsolható az be.

Egy teljesen új böngészőn dolgozik a Microsoft

A Microsoft úgy látszik egy új böngészőn kezdett el dolgozni a Windows 10 fejlesztésével párhuzamosan, amely az Internet Explorert váltja majd le a továbbiakban. Ennek ellenére lehetséges, hogy az Internet Explorer továbbra is megtalálható lesz majd valamilyen formában a rendszerben.

Távozik a Microsoft-tól az Internet Explorer fejlesztésének volt vezetője

Dean Hachamovitch az Internet Explorer fejlesztésért volt felelős több éven át a Microsoft-nál, aki most úgy döntött továbbáll és elhagyja a céget. A webböngésző fejlesztésért 2003-től felelős irányító azzal indokolta döntését, hogy más szemszögből szeretné tovább szemlélni a technikai és magán életét.

Internet Explorer - Új felülettel érkezhet idén az Internet Explorer 12

Az Internet Explorer 11-et tavaly tette elérhetővé a Microsoft, melyet a Windows 8.1-be integrálva vehettek kézhez a felhasználók. A cég bázisán azonban már nagyban dolgoznak a következő kiadáson is, mely nemcsak további webes szabványokat támogat majd, de a felhasználói felületben is láthatunk majd változásokat.

Internet Explorer - Nulla napos sebezhetőség az Internet Explorer 8-ban

Egy újabb nulla napos sebezhetőségre derült fény, melyről állítólag a Microsoft is több hónapja tud. Ezúttal azonban csak az Internet Explorer 8-as verziója érintett, az ennél újabb verziók nem. Kérdéses, hogy vajon miért nem került eddig javításra és, hogy ezután egyáltalán ki fogják-e.

Internet Explorer - Súlyos biztonsági résre figyelmeztet a Microsoft

A Microsoft még a hétvége folyamán egy fontos biztonsági közleményt hozott nyilvánossága, ugyanis az Internet Explorer minden verziójában egy igen súlyos biztonsági rést fedeztek fel, mely által támadhatóvá válnak a Windows rendszerek. A rést igyekeznek mihamarabb javítani, akár soron kívüli frissítésben is.

Internet Explorer - "Enterprise mode" érkezik az Internet Explorer 11-be

A tegnapi napon kiszivárgott Windows 8.1 Update 1-es Build a már korábban közölt újdonságokon túl, tartalmaz egy igen fontos új funkciót a vállalatok számára, mellyel a még IE8-ra optimalizált weboldalak is tökéletesen megjeleníthetőek lesznek IE11-ben. Ezt a funkciót "Enterprise mode"-ra keresztelték el.
Oldalunk sütiket használ a megfelelő működéshez. Az oldalon történő böngészéssel ön elfogadja a sütik használatát.