Megjelent a Fedora 25, debütált a Wayland

Megjelent a Fedora Project legújabb, huszonötödik Linux disztribúciója, a Fedora 25. De nem csak a nagy számozás miatt érdekes ez az új verzió, hanem egy sokkal jelentősebb újdonságot is hordoz magában, ugyanis alapértelmezetten a Linux érában már nagyon régóta várt Wayland ablakkezelőt használja.

Megjelent a Linux 4.7-es kernelverziója

Megjelent a Linux kernel legfrissebb stabil verziója, a Linux 4.7. Az új verzió túl jelentős változásokat nem hozott, ugyanakkor amit igen, azt biztosan nagy örömmel fogadja a kernelre építkező közösség. Ezek java pedig főképp jobb támogatást ígér több új és népszerű hardverelemhez.

Kipróbálható a Linux Mint 18 bétája

Megjelent és már kipróbálható a Linux Mint 18 első béta verziója. A Mint 18 "Sarah" a 17-es verzió után egy újabb hosszú támogatást élvező főverzió lesz majd, amely az Ubuntu 16.04 -re építkezik majd. A rendszer bétájából, akárcsak majd a végleges kiadás esetén, továbbra is a Cinnamon és MATE felületek közül választhatunk.

Már értesít a kártevőről a Mint legújabb frissítése

Egy olyan új frissítést kaptak a Linux Mint felhasználók, amely képes értesíteni arról, ha rendszerük fertőzött. A még szombaton feltört oldalról ugyanis többen olyan módosított telepítőket tölthettek le, amelyek a TSUNAMI elnevezésű kártékony kódot tartalmazták. Ezzel a frissítéssel pedig egyértelművé válik, hogy érintettek vagyunk-e, avagy sem.

Feltörték a Linux Mint oldalát, fertőzött képfájlok voltak letölthetőek

Azoknak a Linux Mint felhasználóknak akik február 20-án, szombaton töltöttek le telepítőképfájlokat a hivatalos weboldalról nagyon fontos közeledőnk van, ugyanis az oldalt feltörték és fertőzött képfájlokat helyeztek el a támadók. Időközben az oldal helyreállt, de akik ekkor töltötték le a telepítőt, mindenképpen töröljék azt.

A hónap végén lejár a Debian 6 támogatása

Körülbelül éppen 5 éve, hogy megjelent a Debian 6-os főverziója, amelynek a támogatása ebben a hónapban a végéhez ér. Így akik még ezt a verziót futtatják akár otthoni számítógépükön, vagy éppen valamely szerverükön, azoknak mindenképpen fontos gondoskodni arról, hogy még idő előtt átálljanak valamely újabb kiadásra.

Elhunyt a Debian alapítója

Elhunyt Ian Murdock, az egyik legnépszerűbb és legszélesebb körben használt Linux disztribúció, a Debian atyja. Halála mindenképpen tragikus, mivel mindössze 42 éves volt, ami még inkább aggasztó az annak körülménye, amely mindeddig tisztázatlan.

NeoKylin - Avagy a kínai Windows XP

A kínai kormány az utóbbi időben erőteljesen dolgozik azon, hogy valahogy lecserélje a Windows XP-t. Már számos saját készítő rendszerrel próbálkozott, azonban ezek közül egyik sem volt képes helyt állni. Talán a NeoKylin-nek sikerülhet az ami a korábbiaknak nem, ugyanis jelenleg ez az egyik ilyen legnépszerűbb alternatíva.

Linux - Megjelent a Debian 8 stabil változata (Jessie)

Elég hosszú idő, közel 25 hónap telt el azóta, hogy a legutóbbi Debian főverzió, a "Wheezy" megjelent. A hosszadalmas fejlesztés nemrégiben véget ért, és megjelent a stabil 8.0-ás verzió. A "Jessie" kódnév alatt fejlesztett rendszer így tartogat is újdonságokat, amely 5 éven át kap majd támogatást.

A Linux Kernel 4.0 újdonságai

A Linux kernelének új verziója nemrégiben megjelent, amely több apróbb újítás mellet egy jelentősebb fejlesztést is hoz magával. Ez pedig lehetővé teszi majd, hogy a kernelhez magához a jövőben úgy érkezzenek frissítések, hogy ne feltétlen legyen szükség a rendszer újraindítása.

Linux - A Valve anyagilag támogatja a Linux rendszereket

A Valve immáron a Linux alapítvány egyik támogatójává vált, mellyel anyagilag is segíti a Linux rendszerek népszerűsítését. Ez nem volt egy előreláthatatlan döntés, hiszen jövőre már jönnek a Linux rendszereket futtató Valve gépek.
Oldalunk sütiket használ a megfelelő működéshez. Az oldalon történő böngészéssel ön elfogadja a sütik használatát.

Online tagok: 9

Zsombi33, datyboy, Adam, bercike34, Mokker, More, Kori, Anubis-Andromeda, linux

  • Vendég:26
  • Szülinapos:4
  • Mai aktív tag:159
  • Összes tag:12,433
  • Legújabb tag:peti71

Szavazás

Hogy tetszik az útóbbi időben megjelenő cikkek változatossága?

Kifejezetten teszik az új stílus! Továbbra is várom a friss és különböző szegmensből érkező híreket!95 %
95% [138 szavazat]

A régebbi cikkek párosítása jobban tetszett! Azzal is tökéletesen elégedett voltam!5 %
5% [8 szavazat]

Szavazatok: 146
Szavazáshoz be kell jelentkezni.
Elindult: 2016.12.25

Archívum

MegaDance