Linux - Megjelent és letölthető a Linux 3.12-es kernele

Elkészült a Linux kernelének következő végleges verziója, mely már a 3.12-es verziószámot viseli. Az új kernel megjelenését kisebb vacilláló előzte meg, de végül mégis véglegesítették a kódot, mely természetesen akár le is tölthető.

Steam - Hamarosan bemutatásra kerülhet a Steam OS

A méltán híres Valve Corporation, egy elég meglepő bejelentést tett közzé a Steam játékszolgáltatását érintően, mivel egy Steam OS nevű operációs rendszert fog hamarosan kiadni. Ugyanakkor valószínű, hogy ez csak a kezdet, mivel más meglepetéssel is szolgál majd még.

Debian - Megjelent a végleges Debian 7.0 (Wheezy)

Néhány nappal ezelőtt a Debian projekt örömmel jelentette be a legújabb, 7.0-ás verzió, immár végleges kiadását. A korábbi 6.0-ás Squeeze verziót több, mint 2 év szolgálat után váltja le a most megjelent kiadás.

Linux - Linux kernel 3.8 újdonságai

Linus Torvald néhány napja jelentette be a Linux rendszermag 3.8-as verziójának végleges változatát, amely Unicycling Gorilla kódnéven ismert. Az előzetes várakozásokhoz képest az új kernel néhány napos késéssel készült el, ugyanis egy kisebb patch ellenőrzése még szükségessé vált.

Linux - Elérhetővé vált a biztonságos indítókulcs UEFI-s gépekre

A Linux közösségnek végre sikerült egy olyan biztonságos indítókulcsot létrehoznia a felhasználói számára mellyel lehetővé válik, hogy a Windows 8-al telepített gépeken, UEFI alatt is gond nélkül tudjuk telepíteni kedvenc Linux disztribúciónkat. A közzétett bootloader már együttműködik a Secure Boot technológiával.

Cinnarch - Letölthető a Januári fejlesztői változat

Néhány nappal ezelőtt a Cinnarch fejlesztői bemutatták a januári fejlesztői kiadásukat. Az új verzió egyik legfontosabb előnye az, hogy a csomagok letöltési ideje jelentősen csökkent, ill. a magyar nyelvű felhasználók örömére, a CLI telepítőt teljes mértékben magyarra fordították.

Linux - Szinte lehetetlen Surface-re Linuxot telepíteni

Miután tavaly a Microsoft hivatalosan is megvásárolhatóvá tette a Surface RT táblagépeket, a Linux szakértők egész sora próbálta meg megtalálni a módját annak, hogy a Microsoft táblagépére megpróbálják valamilyen módon telepíteni kedvenc operációs rendszerüket. A Surface azonban ellenáll minden ilyen nemű próbálkozásnak.

Linux - Megjelent a Linux Mint 14 Nadia végleges kiadása

Clement Lefebvre a Linux Mint projekt atyja, a mai nap jelentette be, hogy a Linux Mint 14 végleges verziója letölthetővé vált. A 14-es verzió a "keresztségben" a Nadia nevet kapta -minden verzió egy női nevet kap, ABC szerint ugorva egyet-. Az új verzió az Ubuntu 12.10-es alapjaira épül.
Oldalunk sütiket használ a megfelelő működéshez. Az oldalon történő böngészéssel ön elfogadja a sütik használatát.

Legújabb letöltések

Online tagok: 1

rajmond87

  • Vendég:19
  • Szülinapos:2
  • Mai aktív tag:113
  • Összes tag:12,416
  • Legújabb tag:96Adika

Szavazás

Hogy tetszik az útóbbi időben megjelenő cikkek változatossága?

Kifejezetten teszik az új stílus! Továbbra is várom a friss és különböző szegmensből érkező híreket!94 %
94% [132 szavazat]

A régebbi cikkek párosítása jobban tetszett! Azzal is tökéletesen elégedett voltam!6 %
6% [8 szavazat]

Szavazatok: 140
Szavazáshoz be kell jelentkezni.
Elindult: 2016.12.25

Archívum

MegaDance