Microsoft Edge - Bővítmények csak jövőre


Ha a Microsoft Edge legnagyobb gyengeségeit nézzük az egyik legnagyobb egyértelműen a kiegészítők hiánya. Ezzel szinte minden egyéb böngésző rendelkezik és elengedhetetlen részüké vált. A kiegészítők támogatásának kihagyását az Edge esetén még az RTM verzió előtt tudatták a fejlesztők és valamikor az év későbbi felére ígérték azt.


Azonban nagyon úgy tűnik, hogy erre a novemberi frissítésben még mindig nem fog sor kerülni. Baljós előjelként szolgált az is, hogy a jelenlegi előzetesekben sincs ennek semmi nyoma, a végleges verzió elkészülte pedig már hetekben belül megtörténhet. A WinBeta forrásai alapján, erre pedig már valóban nem is fog sor kerülni, a Microsoft egy következő frissítési hullámban szándékozik majd ezen funkciót bemutatni.

Erre pedig csak jövőre fog sor kerülni vélhetően a Redstone frissítésben. Ez úgy tűnik azt jelenti, hogy csak nyáron kerül bele, hacsak nem terveznek a cégnél titkon például egy tavaszi frissítést. Mindez persze csak átgondoltabb találgatás, mivel maga a Microsoft sem tudott konkrét válasszal szolgálni ez ügyben.

Annyi bizonyos, hogy a jövőbeli Windows 10 előzetesekben majd már előbb-utóbb szerepelnie kell az Edge bővítményeknek, hogy a Windows Insiderek és a fejlesztők is megkezdhessék munkájukat. Remélhetőleg a hosszabb fejlesztéssel legalább könnyen átírható kiegészítőket kapunk, így a funkció megjelenésekor már lesz választék is bőven. Remélhetőleg minderre minél hamarabb sor fog kerülni.

Hirdetés

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

#1 Kori1 éve
Hát ez van, ők is csúsztathatnak, csak ne úgy, mint a Mozilla tette a Firefox esetében...
#2 bazso1 éve
Legalább reklám blokkolót tehetnének bele mert így szinte használhatatlan. Smile
#3 Kori1 éve
Az Internet Explorer-be sem ártana, mert megölnek minket a reklámok.
Már gondoltam rá, hogy az integrált kiadásokban jelen legyen, de még nem döntöttem...
#4 Pali1 éve
Ha "minimum" AdBlock elkészülne az Edge-be, már azzal használhatóbb volna a böngésző, így meg egyszerűen nem merem használni bármire, csak amikor tényleg muszáj :/ (de amíg nem bővíthető, feleslegesen ne várják el az MS, hogy félkész állapotú böngészőt tegyük alapértelmezetté, próba megvolt, egyelőre hanyagolom).

Önmagában nem rossz az Edge, nagyon gyors és nem túl csúnya (IE-nel legalább is biztosan jobb), de azt az esélyt nem érdemli meg tőlem, hogy ez legyen az alapértelmezett böngészőm.

Rejtett tartalom:
kepfeltoltes.hu/151023/68768_www.kepfeltoltes.hu_.png
#5 dlaczko1 éve
Aki a reklámok miatt sírdogál, az tényleg nem hallott még a Hostsman-ről? Vagy csak simán a Winhelp2002-es hosts fájl-ról amit havonta frissítenek?
#6 knor19821 éve
Kori: "Az Internet Explorer-be sem ártana, mert megölnek minket a reklámok. "
IE-ben követésvédelmi listákat ha telepíted, tökéletes. http://www.iegallery.com/en-us/trackingprotectionlists

Edge-be is megelégednék ennyivel, de ott ez sem elérhető.

dlaczko: "Aki a reklámok miatt sírdogál, az tényleg nem hallott még a Hostsman-ről?"

Mikor kijött a 10 RTM, én próbáltam, de hiába csak kevés listát aktiváltam, szénnéfagyott az egész Windows, többször is. Pedig víruskeresőt/tűzfalat is kilőttem, hátha az kavar be. De nem.
Egyébként jó dolog a hosts fájl, de - bár a reklámok blokkolódnak - a helyük üresen ott marad, ami így még zavaróbb mintha a reklámok lennének ott.

Az Edge-t szerintem még nem szabadott volna kiadni, mert bár több potenciál van benne mint az IE-ben, jelenleg sokkal kevesebb dologra használható mint az elődje, ami azért a 11-es verzióra eléggé kikupálódott, teljesen vállalható lett.
#7 csepi1 éve
Az Edge elég gyors böngésző,de még félkész állapotban van.Nyugodtan várhattak volna a kiadásával. A felhasználok véleménye alapján alakitgatják,és ez igy van rendben.A reklámok nekem se hiányoznak,biztos lesz hozzá megfelelő blokkolo.
#8 Deadman1 éve
Ez Vicc a köbön .Közben meg a MS oldalán ez olvasható
A Microsoft Edge még jobb internetes élményt kínál.

Ez a vadonatúj böngésző az egyszerű megosztáshoz, olvasáshoz, ismeretszerzéshez és az online teendők elvégzéséhez készült.


Tényleg ilyen qrva nehéz lett volna már az alapoknál beleírni egy olyan kódot, hogy támogassa pl a chrome bövítményeket ? vagy ha azt nem akkro az FF bövítményeket? Vagy ha azt sem legalább a TPL listákat ? De ha már erre sem képesek akkor egy olyan kódot, hogy ez a trágyát be lehessen állítani, hogy olvasó módban induljon ?
#9 expa1 éve
Azért ilyen gyors mert nincsenek benne bővítmények Smile De így legalább használhatatlan...
#10 Nameless1 éve
R.I.P

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek. Bejelentkezés vagy Regisztráció a szavazáshoz.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (1)50 %
Jó (1)50 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Oldalunk sütiket használ a megfelelő működéshez. Az oldalon történő böngészéssel ön elfogadja a sütik használatát.

Online tagok: 1

Taylor74

Szavazás

Hogy tetszik az útóbbi időben megjelenő cikkek változatossága?

Kifejezetten teszik az új stílus! Továbbra is várom a friss és különböző szegmensből érkező híreket!94 %
94% [164 szavazat]

A régebbi cikkek párosítása jobban tetszett! Azzal is tökéletesen elégedett voltam!6 %
6% [11 szavazat]

Szavazatok: 175
Szavazáshoz be kell jelentkezni.
Elindult: 2016.12.25

Archívum

MegaDance