[Frissítve] Új Windows 10 Alkotói frissítés előzetes PC-re (build 15060 & 15061)


Ezen a héten is dupláz a hajrában a Microsoft, az alig 2 napja megjelent build 15058 után rögtön itt a két építéssel frissebb 15060. Nem is csoda, hiszen a héten el akarnak készülni a Windows 10 Alkotói frissítésével (Creators Update). Mint legutóbb ezúttal is csak PC-n érhető el az új előzetes a Windows Insider Program tesztelői számára, mint általában mindig a gyors Insider beállításokat használva.

Javítások

Ezúttal is több hibát javítottak a fejlesztők, például magát a Gépház alkalmazást is érintette pár apróbb hiba, illetve a Microsoft Edge utolsó fennmaradó hibái is javítva lettek, amelyek főképp annak fejlesztői eszközeit érintették. Ami pedig a Surface eszközöket illeti, az a hiba is javítva lett, amely miatt ha SD kártya volt a gépben, az nem volt frissíthető az Alkotói frissítésre, vagy újabb előzetes verzióra.

Ismert hibák

  • Nem lehet új nyelvi csomagokat letölteni ezen az előzetesen. A meglévő korábban már telepített csomagok viszont továbbra is megmaradnak.
  • Amennyiben nem sikerül erre az előzetesre történő frissítés újraindítást követően 8024a112-es hibával, indítsuk manuálisan újra a gépet. Ilyenkor ha a gépünk egy időre látszólag nem reagál csak kapcsoljuk ki azt, majd kapcsoljuk vissza, és a frissítési folyamat végrehajtódik is.
  • Néhány esetben a "Some updates were cancelled. We’ll keep trying in case new updates become available" üzenet jelenhet meg Windows Update-ben amikor ezt az előzetes próbáljuk meg letölteni. Ha ez lenne a helyzet törüljük a következő regisztrációs kulcsot: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdateAuto Update\RequestedAppCategories\8b24b027-1dee-babb-9a95-3517dfb9c552
  • Néhány alkalmazás és játék nem indulhat el, a hirdetési azonosító rossz beállítása miatt. Főképp ez azokat a felhasználói fiókokat érintheti, amelyeket a Build 15031-ben hoztak létre. Ha annál régebbi, vagy újabb, a hiba nem öröklődik. A megoldás ha töröljük a következő kulcsot a regisztrációs adatbázisból: HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\AdvertisingInfo
  • Egy hiba miatt nem jelenhet meg a Windows Update olyan főképp firmware frissítéseinek értesítései (pl. Surface eszközöknél), amelyek újraindítást igényelnek. Ezek telepítésekor érdemes szemmel tartani a Settings > Update & security > Windows Update oldalt.
  • [Játékok] Néhány hardveres konfiguráción a játékos sávban közvetítéskor megjelenő kép zölden villoghat. Ez a hiba a nézőknél nem jelentkezik, tehát sem a képet sem a minőséget nem befolyásolja, csupán csak számunkra van jelen.

Egyelőre nem egyértelmű, hogy ez lehet-e a végleges befutó, bár a fenti listában vannak olyan hibák, melyek egyértelműen azt sugallják, hogy nem. Mivel pedig még van idejük a fejlesztőknek (hiszen ez korábbi összeállítású rendszer), így több mint valószínű, hogy csak a jövőhéten kapjuk meg a végleges verziót. Egyébként ehhez az előzeteshez már készült magyar nyelvi csomag is, ugyanakkor az ismert hiba miatt az csak manuálisan telepíthető.

Forrás: MicrosoftFrissítés: Megjelent a build 15061

Még a hét utolsó napján rádobtak egy lapáttal a Windows fejlesztői, és megjelent a heti harmadik Windows Insider előzetes PC-re. Mint az látható ez csupán egyetlen építéssel frissebb mint a 24 órával sem öregebb társa, így jóformán alig van különbség. Egészen pontosan csak pár hibajavítás akad, az ismert hibák listája viszont teljes mértékben azonos a fentebb láthatóakkal.

Javítások

Ebben az előzetesben javításra került egy eddig ismeretlen hiba, amely miatt az MP4 videók lejátszáskor eltorzulhatotthattak. Javítva lett még a telepítési élményben (OOBE) egy összeomláshoz vezető hiba, amely új fiók létrehozásakor jelentkezett, ha rákoppintottunk a születésnap mezőre. Továbbá még a hiányzó VPN kapcsolatok kerültek kijavításra, valamint pár Direct3D 9 játék, amely nem indulhatott el a korábbi előzeteseken.

Forrás: Microsoft

Hirdetés

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

#1 csepi11 napja
A rendszer egy kis munkával magyarra állítható.Forrás:SolidRock-üzenőfal,és Wzor Twitter oldala.A langpack tartalmazza a magyart is.
#2 Csicso8211 napja
Szerintem még mindig sok a komoly hiba, pl. ez a játékmód egy kiemelt új fícsör illene rendben lennie. Természetesen a legfontosabb, hogy TUDNAK a hibáról.
#3 geo5911 napja
Rejtett tartalom:
https://cloud.mail.ru/public/DJ5E/eFY1cvJVQ/LP/x64/
magyarosítás 15061-hez
#4 paradicsomleves10 napja
Mi ez ez hogy alkotói update?
#5 Anonymus10 napja
paradicsomleves
"Windows 10 Creators Update" magyarra fordítva.
Fejlesztőknek szánt verzió.
De javítsatok ki, ha nem.
#6 Csicso8210 napja
#4 paradicsomleves - netről másoltam : Windows 10 Creators Update fókuszában az alkotói lehetőségek bővítése áll, konkrétan a 3D dolgokra is ráfeküdtek pl. a paint program is tud majd 3D-ben dolgozni stb. Tehát nem kimondottan a fejlesztés hanem a kreativitáshoz alkotáshoz fog rendelkezésre állni több eszköz.

Azért is néztem utána mert eddig az elnevezéssel nem foglalkoztam csak a listát olvastam hogy mi lesz benne mit változtatnak stb. de a végső koncepciót nem tudtam én sem.
#7 Driv3r10 napja
Az alkotói frissítés a "Creators Update" immáron biztos magyar megnevezése, tehát innentől ezt is fogom használni. Így már remélem érthető.
#8 djbundy8 napja
fast ring: Windows 10 Insider Preview 15063 (rs2_release)
Oldalunk sütiket használ a megfelelő működéshez. Az oldalon történő böngészéssel ön elfogadja a sütik használatát.