Kategória: 
Nézet: 
Windows 10
A hét közepén csendben kiadásra került két összegző frissítés a Windows 10 stabil kiadásaira, azonban nem a nyilvánosság számára. Hanem a Release Preview gyűrűn, ami mobil esetén már eddig sem volt újdonság, most viszont PC-nél is életre keltették. Így kipróbálható a PC-s build 10586.240 és a mobilos 10586.242 a tesztelők számára.
Windows 10
Igen, megint egy új előzetes érkezett a Windows 10 PC és Mobile kiadásából. A build 14332-ben ezúttal pár apróbb újdonság mellet inkább a hibajavításokra összpontosítottak a fejlesztők Redmondban, amelyből mindkettőnél van is szép számmal. Ezen kívül pedig a tesztelők is besegíthetnek a hibák felderítésesében a "Bug Bash"-el.
Windows 10 - Facebook, Facebook Messenger és Instagram
Megjelentek a Facebook hivatalos fejlesztői csapata által készített teljesen új Windows 10-es alkalmazások. Ezek a Facebook alkalmazást és a Facebook Messenger-t jelentik, amelyek már elérhetőek a Windows 10-es PC-k és táblagépek esetén az áruházból. Továbbá mobilon megjelent az Instagram új alkalmazása is.
Google Chrome
Érdekes részletre bukkantak a Chrome OS-ben a felhasználók, amely szerint a rendszer hamarosan több mint egy millió alkalmazás futtatását teszi majd lehetővé a Google Play segítségével. Ez azt jelentheti, hogy szinte minden Android alkalmazás futtathatóvá válhat majd azon.
Windows 10
Megint új előzetesek érkeztek a Windows 10 PC és Mobile kiadásából is. Az igazi újdonságok hada azonban most a PC előzetest érintik, ahol megérkezett a kicsit átszabott startmenü, a Windows Ink, átalakult értesítési központ, tálca, illetve egyéb apró módosítások a felhasználói felület terén.
Megérkezett az Ubuntu 16.04 LTS (Xenial Xerus)
Hivatalosan is megérkezett az Ubuntu 16.04-es kiadása. Méghozzá egy LTS kiadásról van szó, ami azt jelenti, hogy hosszú távra is lehet vele tervezni, mivel a következő 5 évben biztosan támogatott lesz. Ennek érdekében a Canonical igyekezett is egy beton stabil rendszert összehozni, de nem féltek néhány újdonságot is belecsempészni.
Windows Mobile
Ismételten egy Windows 10 Mobile előzetes landolt a tesztelők számára. A build 14327 hoz egy kevéske újdonságot is, de főképp inkább a hibajavítások terén büszkélkedhet jelentősebb változásokkal. Mindennek ellenére természetesen azért ismert hiba is akad még jócskán.
Windows Mobile
Jelen pillanatban a Windows 10 mobilon csak és kizárólag 32 bites formában érhető el. Eddig talán szükségtelen is volt, hogy 64 bites rendszert használjanak, hiszen értelme főképp csak 4 GB felett van. Azonban most kiderült, hogy ez a jövőben hivatalosan is változni fog, vagyis jön a 64 bites verzió.
Android
Még a múlthét folyamán vált elérhetővé a következő Android fejlesztői előzetesének második kiadása. Így a korábbihoz képest néhány újabb újdonsággal találkozhatnak a tesztelni vágyó felhasználók, de ahogy az is, úgy ez sem alkalmas még a mindennapi használat kihívásaira.
Windows Mobile
Új előzetes érkezett a Windows 10 Anniversary frissítéséből a gyors gyűrűn. A múlt héten csak PC előzetest kaptunk, most pedig csak mobil kiadást, azaz hosszabb idő valamilyen okból külön-külön jött a két kiadás. Viszont akár legutóbb PC esetén, úgy most a mobil kiadásnál is rengeteg igazán hasznos újdonságot láthatunk.
Windows 10
Ismételten elérkezett a hónap második keddje, vagyis új stabil frissítések érkeztek a Windows 10 PC és egyúttal mobil kiadására is. Az utóbbi időben pedig már ezekről az összefoglaló frissítésekről is közölnek mindkét esetben egy hivatalos változási listát, így megtudhatjuk, mi változott.
Windows 10
A Windows 10 évfordulós frissítésébe egy újabb érdekes újdonság kerül majd be, viszont egy olyan helyre, amit valószínűleg nem szeretnénk látni soha. Ez pedig nem más mint a rendszer kék képernyője, amely ezentúl egy QR kódot is tartalmaz majd, amellyel kicsit segítenek a probléma könnyebb kiderítésében.
Windows Vista
Pontosan 1 év maradt hátra a Windows Vista kibővített támogatásából, ami annyit jelent, hogy azt követően már semmilyen biztonsági javítást nem fog kapni. Tehát már csak ennyi ideje maradt annak aki netán még mindig Vistát futtatna, szerencsére a statisztikák alapján ez az arány már most igen alacsony.
Windows 10
Nagyon sok érdekes újdonsággal érhető el a Windows 10 PC előzetesének legújabb kiadása a gyors frissítési gyűrűn. Az újdonságok között ott van a Linux Bash kezdeti verziója, végre valahára a sötét mód, és egyéb felhasználói felületet érintő módosítás, valamint a mobilokkal történő szorosabb együttműködés.
Oldalunk sütiket használ a megfelelő működéshez.
További információ a sütikről itt.