A bányában bizony , elég jó mélyen. Nem sok embert érdekel ez a téma. De nincsen baj kinek a win-né , kinek a linu-né. Nekünk marad a hack-né. És ki lesz a lányoknak? Hm... , azt nem tudom. Egyáltalán járnak ide a szebbik nem képviselői ??
Csak sikerült kiizzadni. Valószínűleg az új nyomtató kavart be. Azt leválasztottam (frissítés után műk.) - és így sikerült. Bár olyan hosszan csinálta a h kezdtem nézelődni a szép fehér szövegben merre is induljak el hibát keresni.
Lehet, hogyha komolyabb a hiba akkor nem fogok bele. Bár ahogy ismerem magam, nem hagyott volna nyugodtan a tudat, hogy valami nem stimmel. Nem tudom te hogy vagy vele, de nekem a színbeállítások nem nagyon tetszenek. Azt még nem néztem, hogy van e valami meghajtó a 6700 xt-hez. Eléggé fakók a színek.
Megnéztem, nincsen semmi. Bár ez már egy régi téma (legalább is nálam) , GTX 960 , RX 570 és valamelyik win HD anyám tyúkja , teljesen mind1. Nem annyira veszélyes, te azért a 11 jobban hozza magát színekben , az viszont igaz h itt vannak állítási lehetőségek.
Nem a 10 tizeneggyel van gond. Hanem a mac és a windows között. A színekben jobb a 11. Tehát bármelyik videokártyát használhatom a mac alatt. Sokkal fakóbb színeket kaptam. Ez az egyetlen hátrányom. De egy hobbistának? - annak megfelelő ez
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, Hp prodesk 600 G3 ( i3 6100T, 16Gb ram, Nvme ssd) gépre szeretném felrakni a Monterey rendszert, maga a telepítés megtörtént, az EFI átmásolása is, indúl a rendszer az ssd-ről, viszont a intel hd 530 kártyát csak 14Mb-nek látja és hang sincs egyelőre. Előtte ugyan ezt a rendszert már telepítettem egy Lenovo M700 thinkcentre gépre is, ott ment gond nélkül, igaz csak a processzor egyezett meg és a memória, meg a videokártya.
Gondolom a config.plist kellene szerkeszteni, csak az még nem megy nekem.
Üdv a fedélzeten. Az biztosan tudod, hogy 2 fajta módszer létezik. Az open core és a clover. A clover-ről nem tudok nyilatkozni. Régen abbahagytam és már jegyzeteim sincsenek. A módszerek: lopod az EFI-t és szerkeszted,vagy önmagad megcsinálod. Ez utóbbi eléggé macerás. Jobban mondva elég időigényes.
A hang probléma: Először is meg kell nézni, hogy milyen kodeket van. Ez így néz ki: ALC 1234. Ehhez tartozik egy maréknyi szám. Amelyekből egyet kell majd beírnod a configba. Megnézed van e hang , ha nem jó akkor jöhet a következő . Persze kell a megfelelő kext is ennek meg valami Apple....... a neve.
Az NVRAM - boot-args sorába .......alcid=69....... felel a hangért. Ez persze csak egy tipp, azért emlékszem rá mert ezzel sokat szenvedtem anno.
Itt egy link segítségül , ez a postinstall (teendők telepités után)
Az EFI - t és így configot szerkeszteni nem olyan nehéz, én erre 2 programot használok : az egyik a ProperTree a másik az pedig at xplist , midkettő megy win alol is.
A IGP fel nem ismerésére fejből nincsen ötletem. Ha a CPU ugyanaz mindkét esetben akkor egy kicsit érdekes a dolog.
A végére még egy link , mely inkább a szerkesztést ismerteti , de sok minden másra is jó.
Neked van jogod megtekinteni a társalgásokat a fórumon. Neked nincs jogod témát indítani a fórumon. Neked nincs jogod hozzászólni ehhez a témához. Neked nincs jogod szavazást indítani a fórumon. Neked nincs jogod csatolmányt feltölteni a fórumra. Neked nincs jogod csatolmányt letölteni a fórumról.
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Megjelenés
Auto módban az oldal operációs rendszered által preferált színsémát használ.