Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Mac OS X csevegő

Utolsó módosítás 4 napja
Rob65Beküldve 10 hó

senkialfonz Írta:

@senkialfonz -

Tehát: WhateverGreen.kext kivenni a NootRX.kext betenni.
Boot args kiegészíteni agdpmod=pikera

Nálam így minden a régi.

A fiúk a bányában
Wink
dolgoznak !
senkialfonz válaszolt - 10 hó
senkialfonzBeküldve 10 hó
A bányában bizony , elég jó mélyen. Nem sok embert érdekel ez a téma. De nincsen baj kinek a win-né , kinek a linu-né. Nekünk marad a hack-né. És ki lesz a lányoknak? Hm... , azt nem tudom. Egyáltalán járnak ide a szebbik nem képviselői ??
Rob65 válaszolt - 10 hó
Rob65Beküldve 10 hó
Járnak- járnak Smile

Módosította Rob65 2023.11.28. 19:44, 10 hó
senkialfonzBeküldve 9 hó
Csend honol hackintóniában Sad
Kisficek1985Beküldve 9 hó
biztos mindenkinek működik mindene Grin
senkialfonz válaszolt - 9 hó
senkialfonzBeküldve 9 hó
Na, kellett neked elkiabálni. Szeretnék frissíteni 14.2-re de sajna fogja magát és kilép. Hmm.
Kisficek1985 válaszolt - 9 hó
senkialfonzBeküldve 9 hó
i.imgur.com/cWQvYjj.jpg

Csak sikerült kiizzadni. Valószínűleg az új nyomtató kavart be. Azt leválasztottam (frissítés után műk.) - és így sikerült. Bár olyan hosszan csinálta a h kezdtem nézelődni a szép fehér szövegben merre is induljak el hibát keresni.
ugyanmár megy ez neked na Smile nálam eddig semmi hiba kb 2 hónapja Grin
senkialfonzBeküldve 9 hó
Lehet, hogyha komolyabb a hiba akkor nem fogok bele. Bár ahogy ismerem magam, nem hagyott volna nyugodtan a tudat, hogy valami nem stimmel. Nem tudom te hogy vagy vele, de nekem a színbeállítások nem nagyon tetszenek. Azt még nem néztem, hogy van e valami meghajtó a 6700 xt-hez. Eléggé fakók a színek.
senkialfonzBeküldve 9 hó
Megnéztem, nincsen semmi. Bár ez már egy régi téma (legalább is nálam) , GTX 960 , RX 570 és valamelyik win HD anyám tyúkja , teljesen mind1. Nem annyira veszélyes, te azért a 11 jobban hozza magát színekben , az viszont igaz h itt vannak állítási lehetőségek.
nekem az 570es ugyanolyan mint a 960as volt tökéletes win10 alatt minden de most Osx alatt is simán lement a Frissités is ugyh igy marad Grin
senkialfonzBeküldve 9 hó
Nem a 10 tizeneggyel van gond. Hanem a mac és a windows között. A színekben jobb a 11. Tehát bármelyik videokártyát használhatom a mac alatt. Sokkal fakóbb színeket kaptam. Ez az egyetlen hátrányom. De egy hobbistának? - annak megfelelő ez Smile
Módosította senkialfonz 2023.12.20. 19:33, 9 hó
nekem is teljesen jó minden hála égnek ezért marad igy minden
senkialfonzBeküldve 8 hó
Új év új sonoma. Kicsit homályos a kép , de nem ez a lényeg.

i.imgur.com/eCFkRci.jpg
Módosította senkialfonz 2024.01.04. 19:48, 8 hó
papamacoBeküldve 8 hó
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, Hp prodesk 600 G3 ( i3 6100T, 16Gb ram, Nvme ssd) gépre szeretném felrakni a Monterey rendszert, maga a telepítés megtörtént, az EFI átmásolása is, indúl a rendszer az ssd-ről, viszont a intel hd 530 kártyát csak 14Mb-nek látja és hang sincs egyelőre. Előtte ugyan ezt a rendszert már telepítettem egy Lenovo M700 thinkcentre gépre is, ott ment gond nélkül, igaz csak a processzor egyezett meg és a memória, meg a videokártya.
Gondolom a config.plist kellene szerkeszteni, csak az még nem megy nekem.
Kisficek1985Beküldve 8 hó
Itt megtalálsz dolgokat pl efi folder stb

https://www.reddit.com/r/Hackintosh_Expert/comments/1690rvj/success_monterey_126_on_hp_prodesk_600_g3_sff/?rdt=45933
senkialfonz válaszolt - 8 hó
papamacoBeküldve 8 hó
Köszi , de sajnos itt csak fizetős EFI-ket találtam, nekem meg szerkeszteni kellene az efit.
Kisficek1985 válaszolt - 8 hó
senkialfonzBeküldve 8 hó
Szeva.

Üdv a fedélzeten. Az biztosan tudod, hogy 2 fajta módszer létezik. Az open core és a clover. A clover-ről nem tudok nyilatkozni. Régen abbahagytam és már jegyzeteim sincsenek. A módszerek: lopod az EFI-t és szerkeszted,vagy önmagad megcsinálod. Ez utóbbi eléggé macerás. Jobban mondva elég időigényes.

A hang probléma: Először is meg kell nézni, hogy milyen kodeket van. Ez így néz ki: ALC 1234. Ehhez tartozik egy maréknyi szám. Amelyekből egyet kell majd beírnod a configba. Megnézed van e hang , ha nem jó akkor jöhet a következő . Persze kell a megfelelő kext is ennek meg valami Apple....... a neve.
Az NVRAM - boot-args sorába .......alcid=69....... felel a hangért. Ez persze csak egy tipp, azért emlékszem rá mert ezzel sokat szenvedtem anno.

Itt egy link segítségül , ez a postinstall (teendők telepités után)

https://dortania.github.io/OpenCore-Post-Install/universal/audio.html#finding-your-layout-id

Az EFI - t és így configot szerkeszteni nem olyan nehéz, én erre 2 programot használok : az egyik a ProperTree a másik az pedig at xplist , midkettő megy win alol is.

A IGP fel nem ismerésére fejből nincsen ötletem. Ha a CPU ugyanaz mindkét esetben akkor egy kicsit érdekes a dolog.

A végére még egy link , mely inkább a szerkesztést ismerteti , de sok minden másra is jó.

https://www.freecodecamp.org/news/build-a-hackintosh/

Harcra fel! Grin
Módosította senkialfonz 2024.01.19. 14:49, 8 hó
elnézést reggel fél 7kor még nem látok ki Grin
kezdek kétségbe esni itt mindenkinek Jobb a Vasa mint az enyém asszem Grin Sad
Neked van jogod megtekinteni a társalgásokat a fórumon.
Neked nincs jogod témát indítani a fórumon.
Neked nincs jogod hozzászólni ehhez a témához.
Neked nincs jogod szavazást indítani a fórumon.
Neked nincs jogod csatolmányt feltölteni a fórumra.
Neked nincs jogod csatolmányt letölteni a fórumról.
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 2

Éppen 2 felhasználó van jelen az oldalon.
  • 4 Vendég
  • 50 Tagok ma
  • 3 Szülinapos
  • 8,704 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!