Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Mac OS X csevegő

Utolsó módosítás 2 napja
senkialfonzBeküldve 2 napja
Annak az efi nek, ami a külső meghajtón van jónak kell lennie a telepített inditásához is (tök egy forma). Az már egy másik kérdés h a rendszet megtalálja e? A biosban megtudod nézni h az a lemez amelyiken a monti van , szerepel e uefi indítás gyanánt , mondjuk f8,f12..... lap függő. Ha minden rendben akkor nem tudom mi a gond.

Tedd fel az efit valahova és megnézem h itt " butul" - e.
papamacoBeküldve 3 napja
Sziasztok. Bele futottam egy olyan problémába, hogy feltelepítetettem a monterey rendszert egy asrock h81m-dgs r2.0 lapra, tökéletesen működne, de hiába másolom át az EFI-t, ha kiveszem a telepítőt, akkor nem tud bebootolni. Opencore EFI-t használok. Mi lehet a probléma?
senkialfonz válaszolt - 2 napja
papamacoBeküldve 20 napja
Közben megoldottam.... Smile
papamacoBeküldve 22 napja
Sziasztok.
Egy újabb kérdésem lenne, telepített már valaki hackintosh-t x99 xeon processzoros gépre?
Kollégámnak próbálnék segíteni egy machinist x99 mr9a típusú e5 2680 v4 processzoros gépre telepííteni, de már az elején elakadok, nem sikerül egy bootolást össze hozni a gépen. Némi kutakodás a neten, a bios-t beállítottam, de a boot az meg áll , bármilyen EFI-t használok.
Ebben tudna e valaki segíteni?
senkialfonzBeküldve 2 hó
Az első kérdés az hogy clover vagy opencore? Mondjuk ez abból a szempontból lényeges most h hol kell beavatkozni a hiba elhárítása szempontjából.

A második pedig h felismeri e vga részt?

Próbáltad cserélni a kimeneteket?

Az elmélet pedig valahogyan így néz ki:
Amikor a mac elindul nem ismeri fel a konkrét video kimenet fajtákat.Nem tudja, melyik port a HDMI, melyik a DVI, stb.Azt hiszem valami alapértelmezést használ, talán Framebuffer néven szerepel a cloverban (az opennél nem emlékszem mi a név) , talán "AppleIntelFramebuffer".

Lehet h ennek köze lehet a hibádhoz.Persze ez csak egy tipp.
papamacoBeküldve 2 hó
Sziasztok.
Hp prodesk 600 G3 gépre felraktam a Ventura rendszert, szinte minden tökéletes, egyedül a videokártya az ami nem teljesen ok.
Hackintool programmal megcsináltam az intel HD 630 videokártyához leírtakat, megy szépen, a 4k filmeket is rendben lejátsza, de induláskor, amint megjelenik az asztal képe, megszűnik a video jel kb 10-15 másod percre.
Esetleg valami ötlet, hogy mi okozza és miként lehetne megoldani a problémát?
senkialfonz válaszolt - 2 hó
senkialfonzBeküldve 2 hó
Nos a projekt bezárva. Végül is egy montereyt sikerült felrakni de vannak hiányosságok is.

Qualcomm Atheros QCA6174 - ez a wifi kártya a szakirodalom szerint a bűdös életbe nem fog menni. Persze lehet cserélni , de ez már nekem nem gyere be.

Van hang probléma is , de ez megoldható lenne...

Amitől legjobban féltem a vga (AMD) rész , ezzel semmi gond.

Konklúzió: aki laptopon akar " mekkelni" az jól nézze meg az összetevőket mert...
senkialfonzBeküldve 2 hó
Ne légy már ilyen... hiszen már a hybridben is ott van. Smile
BlueEyesBeküldve 2 hó
na arra azért még várjunk egy kicsit Tongue
senkialfonz válaszolt - 2 hó
senkialfonzBeküldve 2 hó
Új projekt. Sajnos ez AMD front és ráadásul APU. Ebben a világban az köztudott h igen nehéz velük boldogulni , főleg ha még laptop is az istenadta.

Az alany : LENOVO IdeaPad 3 15ALC6 és ebben leledzik egy Ryzen 3 5300U . A wint lényegében kiröhögi de... Szóval 17 lopott EFI és jó pár oldal hasznosság tanulmányozása , eddig csődöt mondott.

De az LGT után szabadon : " Nem adom fel amig egy darabban látsz... " Grin
senkialfonz válaszolt - 2 hó
senkialfonzBeküldve 3 hó
Gyertek mesterek , már blue is beszállt a mac világba ! Grin
BlueEyes válaszolt - 2 hó
senkialfonzBeküldve 3 hó
Ne irigykedj már mactestvér ! Grin
senkialfonzBeküldve 3 hó
Egy dolog, kimaradt az előzőekből. Az pedig egy program, amit úgy hívnak, hogy Python . A mac az letölti önmagának. A wint !? - azt nem tudom sajnos mit csinált.

Ez ahhoz kell h a ProperTree működjön.
Módosította senkialfonz 2024.01.20. 20:52, 3 hó
Kisficek1985Beküldve 3 hó
#7
kezdek kétségbe esni itt mindenkinek Jobb a Vasa mint az enyém asszem Grin Sad
senkialfonz válaszolt - 3 hó
Kisficek1985Beküldve 3 hó
#6
elnézést reggel fél 7kor még nem látok ki Grin
senkialfonzBeküldve 3 hó
Szeva.

Üdv a fedélzeten. Az biztosan tudod, hogy 2 fajta módszer létezik. Az open core és a clover. A clover-ről nem tudok nyilatkozni. Régen abbahagytam és már jegyzeteim sincsenek. A módszerek: lopod az EFI-t és szerkeszted,vagy önmagad megcsinálod. Ez utóbbi eléggé macerás. Jobban mondva elég időigényes.

A hang probléma: Először is meg kell nézni, hogy milyen kodeket van. Ez így néz ki: ALC 1234. Ehhez tartozik egy maréknyi szám. Amelyekből egyet kell majd beírnod a configba. Megnézed van e hang , ha nem jó akkor jöhet a következő . Persze kell a megfelelő kext is ennek meg valami Apple....... a neve.
Az NVRAM - boot-args sorába .......alcid=69....... felel a hangért. Ez persze csak egy tipp, azért emlékszem rá mert ezzel sokat szenvedtem anno.

Itt egy link segítségül , ez a postinstall (teendők telepités után)

https://dortania.github.io/OpenCore-Post-Install/universal/audio.html#finding-your-layout-id

Az EFI - t és így configot szerkeszteni nem olyan nehéz, én erre 2 programot használok : az egyik a ProperTree a másik az pedig at xplist , midkettő megy win alol is.

A IGP fel nem ismerésére fejből nincsen ötletem. Ha a CPU ugyanaz mindkét esetben akkor egy kicsit érdekes a dolog.

A végére még egy link , mely inkább a szerkesztést ismerteti , de sok minden másra is jó.

https://www.freecodecamp.org/news/build-a-hackintosh/

Harcra fel! Grin
senkialfonz válaszolt - 3 hó
Módosította senkialfonz 2024.01.19. 14:49, 3 hó
papamacoBeküldve 3 hó
Köszi , de sajnos itt csak fizetős EFI-ket találtam, nekem meg szerkeszteni kellene az efit.
Kisficek1985 válaszolt - 3 hó
Kisficek1985Beküldve 3 hó
#3
Itt megtalálsz dolgokat pl efi folder stb

https://www.reddit.com/r/Hackintosh_Expert/comments/1690rvj/success_monterey_126_on_hp_prodesk_600_g3_sff/?rdt=45933
senkialfonz válaszolt - 3 hó
papamacoBeküldve 3 hó
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, Hp prodesk 600 G3 ( i3 6100T, 16Gb ram, Nvme ssd) gépre szeretném felrakni a Monterey rendszert, maga a telepítés megtörtént, az EFI átmásolása is, indúl a rendszer az ssd-ről, viszont a intel hd 530 kártyát csak 14Mb-nek látja és hang sincs egyelőre. Előtte ugyan ezt a rendszert már telepítettem egy Lenovo M700 thinkcentre gépre is, ott ment gond nélkül, igaz csak a processzor egyezett meg és a memória, meg a videokártya.
Gondolom a config.plist kellene szerkeszteni, csak az még nem megy nekem.
senkialfonzBeküldve 3 hó
Új év új sonoma. Kicsit homályos a kép , de nem ez a lényeg.

i.imgur.com/eCFkRci.jpg
Módosította senkialfonz 2024.01.04. 19:48, 3 hó
Neked van jogod megtekinteni a társalgásokat a fórumon.
Neked nincs jogod témát indítani a fórumon.
Neked nincs jogod hozzászólni ehhez a témához.
Neked nincs jogod szavazást indítani a fórumon.
Neked nincs jogod csatolmányt feltölteni a fórumra.
Neked nincs jogod csatolmányt letölteni a fórumról.
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!