Van a GPU ami a nagyváros.
Van a videó memória ami legyen mondjuk a tanya.
A városnak van x mértékű igénye kajára.
A tanyának van x mértékű kapacitása, hogy kaját állítson elő(mivel memória igazából tárolnia kell, de ez a magyarázatunk szempontjából most nem lényeges.
És van egy összekötő út a város és a tanya közt, ez a memory bus.
Nos, ha a városnak kell 50x mennyiségű étel, és a tanyán nincs csak 20x, akkor gáz van. Ha a városnak kell 20x, és a tanyán van 50x, akkor is gáz van.
Ha a városnak kell 50x és a tanyán is 50x van, akkor nincs gáz, de még lehet!
Elmagyarázom. Az, hogy hány megás a VGA nem lényeges sokszor, mert ha gyenge a GPU akkor full felesleges 2gigás kártya, mert úgyse lesz 2gigára szüksége. De ha kevés, akkor is gáz lesz, mert akkor meg nagy felbontásban, simítással, stb... szaggatni fog a játék.
VISZONT!
Ha a tanyát és a várost összekötő út csupán 64 sávos, és a városba kellene 256x kaja, nyilván egyszerre, akkor gáz van. Nem fog elférni az úton a sok teherautó!
Vannak 64,128,256 bites kártyák. (lehet van má több is, nemtom)
A bitszám azt jelzi, hogy mekkora sávszélességgel rendelkezik a kártya "fizikai adatvonala" a gpu-tól a vram-ig.
Tehát minél nagyobb ez a szám, elméletileg több adat juthat el a gpu-tól a vram-ig egy időben oda-vissza.
Vettem egy gyenge pillanatomban egy AMD-s konfigot. Két nap alatt eladtam, és gyorsan vettem egy I9 procit, hűtőt belőle. Viszont ami még mindig megvan, az az Rx580. Nem hallom a hangját. Néha futtatok egy tesztet 30 percest, hogy a rajta lévő port lefújja magáról.
Neked van jogod megtekinteni a társalgásokat a fórumon. Neked nincs jogod témát indítani a fórumon. Neked nincs jogod hozzászólni ehhez a témához. Neked nincs jogod szavazást indítani a fórumon. Neked nincs jogod csatolmányt feltölteni a fórumra. Neked nincs jogod csatolmányt letölteni a fórumról.
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Megjelenés
Auto módban az oldal operációs rendszered által preferált színsémát használ.