Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Svájc is Windows 7-re vált át

Szerző: jedike
A 2001-ben elkezdett svájci átállást hasonló problémák övezték, mint az orosz ill. német kísérleteket: a Microsoft rendszerek kiváltására választott nyílt forrású megoldások mind funkcionalitásban, mind használhatóságban elmaradtak utóbbiaktól egyes esetekben a kompatibilitás döcögőssége vagy teljes hiánya okozott komoly gondot. A Scalix megbukott az Outlook-kal és Exchange-gel szemben, de az OpenOffice.org sem bizonyult alkalmasnak a Microsoft Office telepítések kiváltására.

A rendszerrel elégedetlen közalkalmazottak weblapot is indítottak és ezen keresztül panaszkodtak pingvines rendszerrel kapcsolatban. A problémát a média is felkapta és rendszeresen jelentett az átálással kapcsolatos problémákról.


A történet egész oda vezetett, hogy idén nyáron végül kirúgták az átállásért felelős projektvezetőt és a múlt hét végén a kanton vezetése bejelentette, hogy teljesen leállítja a Linuxra áttérést, és helyette a jövő év folyamán a már elavult konfigurációkat inkább a Windows 7-tel frissíti majd.

Forrás: swissitmagazine.ch
Hozzászólások megtekintése (eddig 0 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 7 Vendég
  • 226 Tagok ma
  • 3 Szülinapos
  • 7,957 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!