Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Windows XP - Újabb figyelmeztetés a Microsoft-tól

Szerző: Driver
A Microsoft jobban buzdítja a cégeket a váltásra mint valaha, bár ez nem is csoda hiszen a Windows XP-nek alig van több ideje fél évnél. Viszont a szomorú tény az, hogy a világ számítógépeinek valamivel több mint 37%-án még mindig XP fut.


A Microsft Security blogja is figyelmeztet arról, hogy milyen kockázatos lehet a dátum lejárta után a rendszer használata. Ezt követően semmilyen javításokat nem fog kapni a rendszer, de további sebezhetőségeket még mindig fedezhetnek fel.

Hiszen a hónap minden második keddjén az összes támogatott rendszer hibajavítást kap, ami könnyen előfordulhat, hogy az XP esetén is szükséges lenne, így arról a támadók tudni is fognak.

De szerencsére a Microsoft forrásai szerint számos cég át fog állni egy frissebb rendszerre ami vagy a Windows 7 vagy a Windows 8 lesz. De sajnos ennek pont ellenkezője is igaz, ugyanis vannak akik maradnak mindaddig az XP-nél amíg a hardver életképes.


További ösztönzésképp egy grafikont is közzétettek, melyek a Windows különböző verzióinak malwarek elleni sebezhetőségét mutatja. Itt is látható, hogy az XP védtelen. Ezzel is szemléltetvén, hogy 12 év mennyire is hosszú idő, főleg a PC iparban.

Statisztika forrása: Net Market Share
Hozzászólások megtekintése (eddig 33 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Phoenix · 10 év
1. Mért van az,hogy a Vista SP2 32 bites verziója biztonságosabb, mint a 64 bites verzió?
A többinél fordítva van.
2. Mi a...? Windows Server 2008 R2 32 bites verzió?
Én úgy tudtam, hogy 2008 R1 volt az utolsó 32 bites.
WindowsFan · 10 év
Hát igen. 12 év sok. A számítástechnikában meg pláne. Sajnos a Vista sokat késett (2003 helyett 2007-ben adták ki), emiatt 2002 és 2006 között iszonyat sok gépre raktak XP-t ugyanis ez volt a legújabb rendszer. És most meg itt a hátulütő: alig csökken az XP részesedése és egyszer mindennek vége.
Amúgy ezzel a 13 évvel a Windows XP minden idők 3. legtöbb ideig támogatott Windows-verziója lett.


@martin05- Ez tényleg furcsa. A Windows Server 2008 R2 már csak 64-bites architektúrákat támogatja. Ugyanakkor az XP-ből volt 64-bites...
Phoenix · 10 év
Ha a "Longhorn" összejött volna,és nem kezdik újra, akkor nem hagyták volna le őket, és most is elsők közt lenne a Microsoft.
@WindowsFan: -

Idézet

Ugyanakkor az XP-ből volt 64-bites...
Csak nem sokan használták/használják.
powerteka · 10 év
Jó, akkor a microsoft adjon pénzt új gépre.
Az ember nem azért használ XP-t mert fanatikus, hanem mert azzal működik csak rendes sebességel a gépe.
Vagy olyan ez, mint a telefon.
Amire kell elég, ezért nem cserélek "okosabbra" és a régi vason marad a régi rendszer is.
Magyar88 · 10 év
Ami igaz az igaz 12 éves rendszer már ős régen kukába való a sok agyatlan pedig nyafog h minek cseréljék le a mert milyen jó az xp és h a többi rendszer sztük rossz aztán amikor beüt a ménkű és szrrá fertőzik a rendszerűket ,belassul a netjük hirtelen stb akkor sikítoznak mint fürdős kva a borbély házban. Szóval a nagy része a dolgoknak itt is az emberi butaság ne továbbja miatt használ xp-t még mindig de van olyan ismerősöm aki azért tette vissza win 8 ról a win 7 et mert ő ős régi játékokkal játszott és h neki win 8-on nem futnak pff szánalmas az illető amellett h buta is de nagyon.
WindowsFan · 10 év
@Magya88- Thumbs up
Phoenix · 10 év
@paradicsomleves: - Ez a Windows 8 gyűlölet dolog már unalmas.
A végen kitiltásra kerülsz, mint user 12.

Bárki, aki Windows 8 utáló, az ne menjen már túlzásba, mert szerintem már mindenkit untat, hogy a Windows 7 jobb meg stb
diobioesz · 10 év
Magyar88! A számítógépeket nem számítástechnikai szakemberek használják. Nem,csak az operációs rendszerek avulnak el a gépek is. Kíváncsi lennék,ha Te 6 éve 220 ezer forintért vettél volna egy amilo v2030-as lapit és most win-8-at szeretnél rá tenni mint én és nem megy,mit raknál rá? Azon még él a xp-marad és gondolom,nem én vagyok az egyetlen. Szerintem,meg ijesztgetés,mert vannak kiváló vírusirtók és lerendezik a rés-problémát. Mielőtt amatőrnek nézel,tájékoztatlak,hogy az vagyok,rádió amatőr.Két gépemen aminek a hardver kiépítése lehetővé teszi,már legális win 8-at futtatok WMC-vel, és kipróbáltam az azóta megjelent 8.1 blue változatokat,meg használni is fogom.Nem kell fellengzős szöveget ereszteni azok felé,akik azt sem tudják miről is beszélsz,illetve nincs lehetőségük új gépet vásárolni. Sokan és sokáig fognak még xp-t használni! SmileEnnyi ez nem több!
yakkodori · 10 év
Egyetértek diobioesz hozzászólásával.
Nem kell lekezelőnek lenni valakivel csak mert XP-t használ..a Microsoft bekaphatja az összes felhívását meg figyelmeztetését, ő nem fog túlórázni a felhasználók helyett se új gépet venni. Aki XP-t akar használni az használja azt, úgyis vállalja a felelősséget ha valami elavultabb rajta és nyilván nem is arra fogja használni amire ma a Win7/8 felhasználók csak alap szintű otthoni dolgokra és nem fogja napi 12 órán át mereszteni a seggét a gép előtt mert van aki dolgozik! És mivel az ő pénze, az ő gépe, had döntse el ő mit akar. És senkinek nincs beleszólása, hogy ki mit használ. Majd ha a főnöke leszel és te fizeted az irodai gépet, rendszert lehet hozzászólásod XY.

Szerintem is ennyivel meg annyival jobb a Win7/8 de ettől még nem csapkodhatok valakit egy bambusz náddal csak mert nekem tetszik az új rendszer ő meg régebbit használ..
janibarat · 10 év
Sok az istenbarma itt is!... Szerintetek mindenki vesz új vasat, mint a legtőbb elkényeztetett gazdag ficsúr? Az XPben meg legalább volt valami kiforrott, átláthatóság, használhatóság. Azt lehetett volna továbbfejleszteni. Azóta csak hanyatlott a Windows, egészen az gagyi 5-7 éves gyerekszintre, a csempés tapicsgolással, és a mégbénább, semmire sem való appjaival. User12 nek és paradicsomlevesnek is teljesen igazat adok. A Surfacet is agyonra dicsérték, miközben HATALMASAT bukott. Szégyen, hogy itt még az Adminok sem ismerik el ezt. Mit kell valamit az égig dicsérgetni ha egyszer sz@r a többség szerint. És mért kell adatokat félre közölni emberekkel?
yakkodori · 10 év
janibarat

Nem kéne szidni másokat, csak mert nem egyezik a véleményeddel..

Egyébként egy mai 100-120 körüli asztali config már visz mindent max grafikán FULL HD mellett.
Ha meg megfelel a közepex-high grafika 1280-1440 felbontásokon akkor 50 körül is van elég erős asztali vas, és az is lazán viszi a Windows 7-8 rendszereket, tudom mert nekem is mindössze olyan van. 50 nem sok érte, és még játszani is lehet rajta. Főleg mert legtöbben 50rugónál jóval többet költenek gyenge laptopra vagy táblagépekre.. Grin

Az XP-t azért kellett tovább fejleszteni, hogy megtalálják a balanszot az innováció és a magas szintű kompatibilitás közt. Ez sikerült is a nyolcassal, ami azért készült hogy a munkahelyeken még több terhet vegyen le az ember válláról nem csak az érintős felülettel de a metro csempés felületével is ami együttesen eléri azt hogy még a mackós tenyérrel megáldott emberek is tudjanak rendesen kezelni egy tabletet és ne az legyen, hogy egy gomb megnyomásakor 4 alkalmazás indul el egyszerre..mert ugye Windows téren egészen a hetesig ezzel volt a gond mert bár megvolt a táblagép ami tudta futtatni az első komolyabb tablet alapú videókártyával..de még mindig nem volt elég tenyér barát a dolog.

Ha nézel régi science fiction filmeket már ott is ezen volt a hangsúly, hogy minél kezelhetőbb legyen akár érintésre is és ehhez nem 2x2 pixel méretű gombok kellenek vagy startmenü, az csak a számítástechnika alapjaiból származó berögződés maradványa.

Az application-ok pedig azért voltak olyan kezdetlegesek mert másra fordították a fejlesztési időt, illetve azok csak bemutatók voltak a cégek számára hogy mit is tudnak alkotni maguknak a cégek de ugyebár az csak promóció volt az egész Win8 az volt eleinte és te már attól egy megváltást vártál ahogy sok más ember nos, pont ez a gond..nem kellett volna.

A surface-t nem dicsérik agyon, azért beszélünk róla hogyha valaki be akarna ruházni rá tudja érdemes-e mert nyilván nem egy utcán kolompoló Pistikét fognak hallgatni aki azt üvöltözi: 'jogot a barbibabáknak és a Windows XP-nek!"
diobioesz · 10 év
Tisztelt yakkodori!
Én teljesen értem az eszme futtatásodat.Kérlek ne dobálózzatok a számokkal,hogy csak 100.000,meg 50.000. Lehet,hogy valaki nem játszik,lehet,hogy valakinek nincs pénze és sajnos a win 8 igen erős hardver kiépítésű gépet kíván és drága! Ha megnézed az apród.hu-t,vagy jófogás.hu-t ,ahol nem a százezer forintos emberek vásárolnak,szinte kivétel nélkül Németből behozott 6-7 éve gyártott gépeket árulnak. A kevés pénzzel nem redelkezők ezt veszik meg,akik meg már-6-7 éve megvették,ugyanazok. Nem bánt itt senki,senkit.Észérveket sorakoztatunk fel. Az én ismeretségi körömben-nem kicsi-két embert tudtam rávenni a win-8-ra,mert azt mondták,hogy jó nekik ami van,majd ha végleg bedöglik akkor váltanak. Az emberek nagy részének kisebb gondja is nagyobb annál,hogy a legújabb gépet szerezze be,de van egy rossz hírem. A cégeknek is.Smile
Krityu · 10 év
Nem értem ezt az új gép, erős gép kell alá vitát itt. Felraktam egy 2005-ös gépre és jobban megy rajta mint az XP. Pont a tábletek miatt ez az első windows ami gyengébb, régebbi gépeken is simán fut, rendesen optimalizálva van. A gép tulajdonosa hozzá nem értés miatt pár hónap alatt mindig kinyírta az XP-t rajta, a 8-ast januárban raktam fel nekik, azóta megy, gyors, vírusmentes. Aggódtam, hogy nem fog tetszeni neki de 2 hét után amikor rákérdeztem mondta, hogy először furcsa volt, de nagyon megtetszett neki.

A többségnek nem tetszikről meg az a véleményem, hogy nagyon sokan ki se próbálták, viszont olvasták a negatív véleményeket és az alapján ítélkeznek, pont ezért van szükség tényleges tapasztalatokkal rendelkezőktől is visszajelzésre.

A Vistát szidták mert új kinézetet elrendezést hozott és erős gép kellet hozzá(sok új szolgáltatás magasabb ram és cpu igény, illetve az előtöltés, amiből a vérpistikék csak annyit értettek meg, hogy jaj ez alapból elfogyasztja a ram felét...). A 7-es ami tényleg csak a Vista optimalizáltabb változata már az egekbe lett magasztalva, mivel addigra már több embernél gépcsere volt és megszokták az új kinézetet.
És most a 8-as amit megint lehúznak az új kinézet miatt, annak ellenére hogy majdnem akkora előre lépés történt optimalizációban mint Vista és 7-es között.
Az aero pedig nem az átlátszó kinézetet jelentette hanem az ablakokban futó folyamatok újfajta kezelését (elkülönítését), így fagyás esetén csak a program száll el, de sokan csak a külcsínt látják.
Spatrik · 10 év
Ez így igaz, a Windows XP élni fog még egy ideig, mert amíg nincsenek a felhasználók teljesen rákényszerítve a váltásra vagy egy jobb gép beszerzésére akkor minek váltsanak a jól bevált rendszerről? Van egy jó védelme az XP-n és így ugyan úgy mehet a facebookozás meg index.hu olvasás mint eddig...nincs semmi indokolt dolog a váltásra/vásárlásra.
Viszont a Microsoft részéről is meg tudom érteni a dolgot, mert valahogy azért tovább kell lökdösni az informatikát, mert a Vistától kezdve (akármilyen "szar" is pár ember szerint) eléggé sokat javult a Windows, bár fejlődni nagyon nem fejlődött semmit, csak a Vistát foltozgatják a mai napig. (kis túlzással...)
Abban mondjuk egyetértek, hogy a Windows 8 nem lett túl nagy siker és tényleg kicsit túlzás az, hogy nem érintőképernyő vezérelt számítógépen is rákényszerít az Modern UI használatára, de erre is van ezer meg ezer megoldás az asztali számítógépeknél jól bevált szokásos Start menü visszahozásával és a z új felület letiltásával...szóval mi itt a probléma? Akinek nem tetszik az nem használja... Nem hiszem, hogy az nagy negatívum lenne a Windowsnak, hogy van egy érintésre optimalizált felülete, amit nem kötelező használni...

Egy kicsit ellentmondva az előzőekkel azért én is törekednék arra, hogy kezdjük elfelejteni az XP-t, így szerintem ha valakinek tényleg öreg gépe van akkor az megpróbálkozhatna valamilyen kisebb gépigényű Linux-al, (most nem nagyon tudom milyen disztró az, amit érdemes öregebb gépekre pakolni) mert ilyen öreg gépen úgy is csak a netezés megy meg talán pár régebbi játék, ami egy Wine-al is simán futni fog. Így még a biztonsággal sem lesz probléma Smile
diobioesz · 10 év
Tisztelt Spatrik!
Az Amilo V2030. a következő parométerekkel rendelkezik: Intel celeron 1.5 ghz.2mb.cache,2gb RAM,80 gb HDD. 64mb VGA.
Ezek a siemens gépek elektronikus csodák!
A win-8-al azt írja ki,hogy a gép hardvereit cseréljem,mikor lefutattam a microsoft felmérőjét azt írta ki,kiválló,telepíthetem. Azonban,ha rá raktam egy nyolcast,mint írtam,szintén állandóan újra indul és hibaüzeneteket kűld a microsoftnak. PAFF!
Említed a linuxt. Az interneten fellelhető össszest kipróbáltam. A gép 1024x768 felbontása miatt,egy negyedét látod a képnek,vagyis nem lehet beállítani. Egy 114.000 város szinte összes számítástechnikai szervizét felkerestem,/már menekülnek,ha meglátnak a laptop táskámmal/ senki nem tudott segíteni. Nekem mint olvashattad,nincs szükségem linuxra,de szerettem volna kipróbálni. Tudod ez a baj,hogy sokan úgy állnak hozzá,hogy "most nem nagyon tudom milyen disztró",de csináld meg. A legjobban azt szeretem,mikor bedobnak egy angol linket és mikor lefordítom,nem is arról van szó. Sok igazságot írtál le,de látod itt tévedtél,mert,ha néhány gépre telepítetted is a win-8-at,tudhatod azt is,hogy a gépeknek vannak korlátai. Azt ígérték,ha olvastad,hogy a win 8.1,már tudni fogja a 1024x768-as felbontást.Akkor,csak el lőttek itt is valamit.
Még egyszer hangsúlyozom,hogy én és családom,csak win-8-at használ,de vannak gépek,amelyek sajnos soha nem fognak felnőni ehhez a feladathoz,tehát rajtuk,mint a szamáron a fül,marad az xp.Smile
Spatrik · 10 év
@diobioesz
Háát igen, igazad van, a laptopok sokszor meggátolják az újítást a nagyon kötött hardverek és driverek miatt. Bár a laptopokat azért nem is tervezik annyira hosszú távra, így azok akik még Windows Vista logóval nem ellátott laptopot használnak azok közül sokak nem tudnak váltani vagy azért mert nincsenek driverek az újabb Windowsokra és egyszerűen nem lehet használni őket vagy még legvégső esetben (ha a gép még a Vistát se bírná el) a Linux se tud mit kezdeni velük. Ez szerintem kb az emberek 1%-át érinti.

Nem azt akartam mondani, hogy a Windows 8 tökéletes, de közel sem annyira rossz mint amilyennek mondják. Tény, hogy van pár baklövés amit az MS javítani akar a 8.1-el, de szerintem így is bőven használható. (ha pár régebbi konfiguráción nem megy, akkor nekik még mindig ott van a Vista/7) A Microsoft újítani akart és meg is tette, de elhiszed, hogy ha nem lett volna a Modern UI akkor is szarozták volna a rendszert? Ma ez a divat...

A Linux egy állati jó rendszer, csak az elején nagyon-nagyon (nem mindig, de sok esetben TÉNYLEG nagyon-nagyon) problémás tud lenni, mert ha valamivel nem kompatibilis alapból, akkor ahhoz terminál+gugli szükséges, de szerintem ennek pont ez a lényege. A Linuxban be lehet állítani mindent, nincs olyan dolog amiről ne tudhatnál és ezért van az, hogy a világon kb. 2% PC-n van Linux, mert senkinek nincs kedve szarakodni vele, ha csak simán netezni akar. Így hát ha alapból olyan peches a normál user, hogy csomó minden nem működik, akkor marad a Win.
yakkodori · 10 év
Tisztelt diobioesz
El lehet menni szépen dolgozni, és akkor meglesz rá a pénz! Smile
Aki meg tényleg annyira ócska gépet vesz 10-ér az meg minek jár egy Tech-oldalra..
Ha szépen spórol az ember és gondolkozik is akkor vehet jobbat.

Krityu: Egyetértek!

diobioesz: Grat, én 200-ért 4 darab tízszerte erősebb gépet vettem volna.
De ha rendesen kutatsz, akkor találtál volna olyan gépet is ami laptop, 1gigás videokarival, 4GB ram és egy 4magos CPU..114.000 FT.

kiter: Azért a Linuxnak is vannak hátrányai, annyi hogy 2 napig olvashatnád a kommentem illetve mivel nem ide tartozik lényegtelen.
Te használd azt, mi meg a Windows-t. Egyébként akkor te minek vagy tagja egy leginkább Windows rendszerrel foglalkozó Hírportálnak? Grin
diobioesz · 10 év
yakkodori! Buta vagy és nagyképű! Nekem jobb gépeim vannak mint neked,biztos vagyok benne,mert megtehetem és képzeld már nem dolgozom és nem is fogok.Neked hagyom...Én nem magamról beszéltem,elolvashattad volna,hanem a számítógépek képességeiről,ha már megszólítasz, tudod én benne vagyok az életbe,nem burokba mint te,ezért tudom,hogy a lakóhelyemen a cégek 90%-a xp-t használ,meg fog is,bármilyen gépe van. Sajnálom,hogy értelmezési problémáid vannak,de bízom abban,hogy mint mindenki,te is idővel kinövöd a csökevényeidet és belátod amit leírtam itt sok évtized tapasztalatával az igaz. Látod én is tudok olyan stílusba írni mint te,de mivel ez nem én vagyok a továbbiakban,kérlek beszélj magadba,mert értelmetlen válaszaidra,nem vagyok kíváncsi.
yakkodori · 10 év
diobioesz: Én vagyok nagyképű? Ez csak normál emberi logika..és pont az mondja, hogy nagyképű vagyok aki azzal villog hogy mennyi gépe van? Nekem meg csak egy vacak középkategóriás? Akkor mire fel lennék nagyképű? Csak azt mondtam hogy érdemes lett volna jobban körbe nézni mielőtt 200-t kidobsz. Egyébként te agonizálsz nem én, az hogy megpróbálsz lerántani a szintedre meg gyenge próbálkozás.. Grin Smile peace
diobioesz · 10 év
yakkodori! Kérlek olvasd el írásaimat,meg a Tiédet.
Aztán rá jössz ki agonizál és ki nem. Ha lehetne,ne személyeskedj,hanem szakmailag próbáld,Smile emberi hangon megközelíteni a témát.
Kívánom sikerüljön!
Minden jót Neked!
yakkodori · 10 év
Grin Nonszenz
diobioesz · 10 év
Igen,amiket írsz...
nonszensz. értelmetlenség, képtelenség, ostobaság. Eredete: angol. Forrás: nincs adat.
Jó éjt!Wink
diobioesz · 10 év
Tisztelt Lalika! Nagyon hasbeszélők vagytok és nem olvassátok el,mire is válaszoltok, írtok. A 20 sz.hozzáSmileszólásomban olvashatod. "Nekem jobb gépeim vannak mint neked,biztos vagyok benne,mert megtehetem és képzeld már nem dolgozom és nem is fogok.Neked hagyom...Én nem magamról beszéltem,elolvashattad volna,hanem a számítógépek képességeiről..." Remélem így már megértesz! Nem veszem el a munkahelyeket előletek,csak hajrá dolgozzatok! Tehát nekem,már nem kell megdolgozni a gépeimért,korábban már megtettem. Sajnos félreértettél...
diobioesz · 10 év
Lalika! Tudod a harmadik korcsoportosok,már nem dolgoznak,mert nyugdíjasok. Erre a variációra nem is gondoltál? Mi voltunk azok,akik Nektek létrehoztunk egy élhető országot 90-re,amit hagytatok szétrabolni. Tudod,mivel gyermekkoromtól ezzel a témával foglalkoztam még ez volt a munkám is aktív koromban,hát bocsájts már meg,hogy tisztességes gépeket szereztem be. Képzeld,még van egy 100w-os RH adó-vevőm is és Ti akartok engem munkára kötelezni. Én nem dicsekszem,ha a témához szólsz hozzá mint én akkor ismétlem a rettenetes sértést amit irányotokba tettem. "Vannak olyan gépek aminek a hardver kiépítése nem teszi lehetővé a win 8 futtatását" Tudod ez a cikkben is benne van.El kellett volna olvasnotok...
Minden jót és még sok tanulást kívánok Neked,hidd el még én is azt teszem...
AdlerT25 · 10 év
Semlegesként azt kell mondanom ott a pont.. Ne veszekedjetek.. Elég látni rengeteg fórumon meg videók alatt, hogy mindenki csak veszekszik. Most még itt, egy tematikus oldalon is?

Egyébként mindenkinek igaza van. Mesélek egy történetet:
Amióta az xp megjelent használtam, szerettem.. Minden ment rajta, és megy is ami egy átlag felhasználónak kell (nah jó azért az átlag is lassan kezdi kinőni)..
Amióta váltottam, (ezt win 7-tel tettem meg új gép vásárlásakor) azóta mindíg nyitott vagyok az új iránt, sőt szeretem ha minél frissebb infókat kapok az új rendszerekről és mindíg késztet hogy kipróbáljam..
A lényeg hogy van egy konfigom amire akkor spóroltam és egyenlőre nem jutok oda hogy ezt fejlesszem, így a windows 8 igaz simán elfut rajta, de van egy két hibája is a dolognak.. Én rá vagyok egyenlőre szorulva a régi IDE csatlakozásra, amiből az alaplapra raktak összesen 1-et, és ezen két merevlemez ott is van. (szükség van mindkettőre sajnos..) és mivel van a gépemben egy ugyancsak IDE csatlakozású DVD meghajtóm azt kötni kell valahová.. hát szereztem egy PCI-RAID vezérlőt.. amit a WINDOWS 8 NEM ISMER FEL... akárhogy szenvedtem eddig a driverekkel akármit töltöttem le nem veszi észre.. még a 7 sem.. csak és kizárólag az XP.. ezért használok 2 rendszert dual bootban, és rá vagyok kényszerülve hogy ez egy ideig így is maradjon...
nem utálom egyik rendszert sem.. sőt örülök hogy így meg tudtam oldani, kiegészítik egymást...
Krityu · 10 év
@AdlerT23: Esetleg egy külső USB-s 3,5 IDE rack megoldja ezt a problémádat. 5E körül mozognak árban. Vagy vadászni hozzá drivert, bár gondolom ezt már megpróbáltad.

@diobioesz: Azon a laptopon menni kellene a 8-nak, ha esetleg emlékszel milyen hibákat dobált jó lenne rákeresni. Gyakran a Win7-8 hibaüzenetei driver vagy hw-es gondra utalnak, ami esetleg XP nem jön elő egyből.
diobioesz · 10 év
Krityu!
Köszönöm,hogy segíteni akarsz,de ez a gép ennyit tud. Tudomásul kell venni,vennem.
Hab a tortán,hogy a win-7 bármely típusa simán "elketyeg" rajta,úgy tudom az 2014-ig lesz támogatott.Írtam PÜ-t Neked.
Én ezt,csak példának,hoztam fel,hogy erre nem hiszem,hogy sok ember fog tudni win-8-at rakni,marad az xp- és a win7-es, Wink
de szívesen hallgatnák meg olyat akinek már sikerült,mert pld. egy v2055-re P1538-ra /ezeket próbáltam már/,simán felmegy.
Magyar88 · 10 év
Folyik itt a vita a dolgokról Grin Elmondanám mindenféle nagyképűség mentesen mivel van akik ezt a hulladék pc met csúcsnak nézi vagy hiszi csak szemléltetésből h milyen ótvar masinám van és megy rajta szuperül a win 8 szóval 4gb ddr 3 memóval és egy GA-EP45T-EXTREME alaplappal összesen 3.5tb-os vinyóval egy nagyon régi 4 magos 2.2 es procival és egy sapphire radeon hd 7770 nes videó karival (előtte 4470 volt) prímán megy a win 7 és win 8 is szóval sokat egy asztali gépen nem kell fejleszteni csak azt szeretném a leírtakkal szemléltetni ahhoz h szuperül menjen a w8 is. Akinek meg végképp nem megy fel egyik rendszer sem ott van ahogy néhányan írták lehetséges alternatívának a legújabb linux az is frissebb mint az xp.
AdlerT25 · 10 év
@Krityu
Driverrel már hiába kínlódok. Megvan az eredeti is hozzá és egész egyszerűen nem kezeli. BIOS-ban is mindent beállítottam ami lehetséges volt hozzá. 7-estől felfelé sajnos semmit nem sikerült kikínozni.
Amit ajánlottál az nem egy lehetetlen dolog. Amint lesz rá kenet szétnézek.. Persze azt nem említettem hogy az alaplapon létezik SATA2-es port is, de még nem jutottam oda hogy olyan csatlakozós meghajtót szerezzek hozzá..
paradicsomleves · 10 év
Én már láttam pentium 2-es gépen 128Mb rammal windows 7 -et futni. Az igaz, hogy aero nem volt rajta de ment a windows 7. Kicsit lassú volt de használható. Csináltam egy tesztet raktam pentium 2-es gépbe directx 9-es videokártyát és avval aero is ment a pentium 2-esenGrin
powerteka · 10 év
Nekem van a legjobb gépem, egy celeron d 2,53, szóval abba lehet hagyni a vitát ;-)
Xp megy rajta és fog is még egy darabig.
GF 4 MX 4000 64Mb vidkarival.
Amit már kipróbáltam, hogy a grafkari (csak xp drivere van) megy win7 alatt úgy, hogy letöltöd a forceware 93.71-et de nem telepíted, hanem winrarral kicsomagolod az exe-t és betallózod a drivert.
Ha még tudok belepofozni ramot, win7 lesz belőle. Per pillanat 2 óra után feladtam, mert ugyebár hiába van 6 modul ha azok nem egyformák.
Jó kis türelem játék cserélgetéssel rájönni melyik működik együtt a másikkal Smile
Thawne27 · 10 év
hát igaz hogy a XP gyors meg minden de akkor is már elavult igy jogos akarja megszüntetni 2014 Áprilisában
powerse · 10 év
Nekem van két gépem, egyik egy laptop S7110 fujitsu siemens XP Home SP3-al, automatikus frissítés letiltva, vírusírtó van. Ha megszünik a támogatás akkor mi lesz?
- eltünnek a driverek (Nem)
- nem tudom bekapcsolni ?
szóval a lényeg marad minden a régiben azért nem dobom ki.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (1)12.5 %
Nagyon jó (7)87.5 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 2

Éppen 2 felhasználó van jelen az oldalon.
  • 7 Vendég
  • 219 Tagok ma
  • 3 Szülinapos
  • 7,957 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!