Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Windows XP - Kínában is elkezdődött az XP és az IE6 leváltása

Szerző: Kori
Pár napja írtunk róla, hogy a Microsoft ismételten felhívta a Windows XP-t használók figyelmét arra, hogy a rendszerük támogatása 2014. Április 8-án véglegesen megszűnik, így egyre sürgetőbbé válik az igencsak elavult operációs rendszer leváltása.


A mielőbbi leváltás a Microsoft részéről nyilván azért különösen fontos, mivel az újabb rendszerre térőktől plusz bevételek fognak beérkezni a céghez, amely üzleti szempontból igencsak fontos tényező. Viszont a felhasználók részéről ez inkább súlyos biztonsági kockázatot fog jelenteni, hiszen a már több mint 11 éves rendszert valósággal megfogják rohamozni a lezáratlan biztonsági réseken keresztül a hackerek 2014. Áprilisa után.

Ebből kifolyólag, ha addig nem is, de legkésőbb 2014. Áprilisában muszáj lesz a cég által kínált (Windows 7, Windows 8, vagy valamilyen nyílt forráskódú operációs rendszert (Pl. Linux) választani magunknak. A támogatás megszűnéséig bár még van pár hónapunk, azért érdemes lesz elgondolkodnunk (Számítógépünk esetleges konfigurációjának frissítése, és az új rendszer megismerése az elsődleges dolgunk. Persze mindezek csak akkor, ha szükséges.) rajta, hogy is álljunk majd át egy frissebb operációs rendszerre, ha már eljött az ideje.

A Microsoftnak elég nagy gondot okoz, hogy Kínában a felhasználók számítógépeinek 54 százalékán még mindig Windows XP található, holott globális szintén a PC-k 37 százalékán
található csak meg a 2001-ben megjelenő rendszer. Ebből kifolyólag érthető a cég igyekezete, hogy minél előbb meggyőzze a felhasználókat a váltásról.

Az Internet Explorer 6 részesedését tekintve Kínában a gépek 22,2 százalékán található meg a Microsoft -szintén igencsak elavult- böngészője, de a Windows XP-vel együtt, annak beépített böngészőjét is szép lassan leváltják a felhasználók. (Az IE6 részesedése egy hónappal ezelőtt Kínában 24 százalék felett volt.) A globális hadszínteret nézve viszont jóval kedvezőbb a helyzet, hiszen a gépek 6,1 százalékán található "csak" Windows XP. A cél továbbra is az lenne, hogy az IE6 piaci részesedése 1 százalék alá essen.

A cikket készítette: Kori
Hozzászólások megtekintése (eddig 10 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kori · 10 év

Idézet

...súlyos biztonsági kockázatot fog jelenteni, hiszen a már több mint 11 éves rendszert valósággal megfogják rohamozni a lezáratlan biztonsági réseken keresztül a hackerek 2014. Áprilisa után.

Ha viszont nem kapcsolódunk a netre, akkor még védve vagyunk a támadókkal szemben... Grin
WindowsFan · 10 év

Idézet

Ha viszont nem kapcsolódunk a netre, akkor még védve vagyunk a támadókkal szemben... Grin

Oké, csak akkor az emberek hogyan fogják nézni az Oprendet Grin
AdlerT25 · 10 év
Jogos Smile
WindowsFan · 10 év
Amúgy géptakarítás közben gondolkoztam, hogy Kína egy kommunista ország. Akkor mégis hogyan jutott el oda is egy "nyugati" op. rendszer és egy szintén "nyugati" böngésző? (és akkor még az is jó kérdés, hogy amikor kijött az IE7 akkor miért nem frissült az IE6 automatikusan?)
Kori · 10 év
Azért Kína sokkal nyitottabb a világ felé, mint mondjuk Észak-Korea, ahol a turisták is csak meghatározott számban léphetik át a határt egy évben. Smile
Driver · 10 év

Idézet

Azért Kína sokkal nyitottabb a világ felé, mint mondjuk Észak-Korea, ahol a turisták is csak meghatározott számban léphetik át a határt egy évben.

Na ja, valamelyik nap épp a Nat Geo-n észak Koreáról volt egy dokumentum film, amiben a komplett csoportot csak azért el akarták küldeni, mert az egyik fotós a volt vezetőjük szobrát fekve fényképezte le (ami nagyon nagy tiszteleteleség számukra). Nem semmi ország...
TheKornel · 10 év
De különben nem a mi bajjunk... nekik lesz teli malware-kkal a gepjük...
yakkodori · 10 év
makarikornel: Jahm..elvégre az XP és az IE6 a maga 963.167 sebezhetőségével biztosan biztonságosabb lenne mint egy friss új rendszer, megfelelő tűzfallal. Grin
Thawne27 · 10 év
hát ebben is igazad van yakkodori az új rendszerek jobbak mint az XP mert az elavult és haladni kell a korral
paradicsomleves · 10 év
AZ XP az jó rendszer csak már nagyon régi.
Mai laptopokra fel se tudom telepíteni.
De azért nem árt haladni a korral.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (4)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 2

Éppen 2 felhasználó van jelen az oldalon.
  • 7 Vendég
  • 218 Tagok ma
  • 3 Szülinapos
  • 7,957 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!