Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Windows XP - 100%-os CPU használat az SVCHOST miatt

Szerző: Driver
A hiba már több mint egy hónapja tapasztalható a Windows XP-t használó felhasználók jelentős részénél. A hibát az svchost.exe okozza, mely folyamatosan 100%-on járatja a processzort.


Maga az svchost a szolgáltatások futtatásáért felelős, mely több rendszerfolyamatot foglal magába. A hibát egészen pontosan a Windows frissítésekért felelős szolgáltatása okozza, mely valamiért egy rendkívül hosszú adatláncot próbál meg feldolgozni a szerver irányából, ami nagyon terheli a processzort. Így akár percekig, sőt akár órákig is eltarthatnak bizonyos esetekben a szükséges frissítések megtalálása.

Magáról a problémáról a Microsoft már tud, de az e havi patch kedden nem érkezett semmilyen javítás rá. Átmeneti megoldást talán az jelenthet, ha kikapcsoljuk az automatikus frissítéseket és manuálisan keressük meg azokat, így legalább csak akkor fogja a szolgáltatás a processzort terhelni.

A Windows XP támogatása mint tudott 2014. április 8-án megszűnik. Mindenképpen jó lenne tudni róla, hogy a Microsoftnak egyáltalán szándékában áll-e ezt a hibát addig kijavítani, de könnyen lehet az is, hogy ez nem fog megtörténni. Amennyiben mégis, biztos beszámolunk majd róla.
Hozzászólások megtekintése (eddig 18 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Phoenix · 9 év
Nem ártana kijavítaniuk...

Bár Kori XP 2014 Áprilisi kiadásánál nem lesz szükség rá. Wink
Pindrus · 9 év
ÓÓÓ, hogy az a magasságos...
A múlthéten vagy ötször telepítettem a Dell Inspiron 1300 laptopra XP rendszert. Mindig különböző verziókat, mint Black edition, meg Student edition. Mindig is ezeket használtam, és sosem volt velük semmi baj, most is csak azért telepítettem, mert már elég viseltes volt a rendszer.
Mondom vagy öt verzát telepítettem fel, mert állandóan pörgött a ventilátor a 100% CPU használat miatt...
Azt hittem valamit eltoltak az integrálások alkalmával... erre fellépek ide, s mi akad a szemembe, na mi?
Hát az erről szóló cikk...
Ezt a szívást!!!
Azonnal ki is kapcsoltam a frissítést, és figyelem a megoldást, ha lesz.
Angry
Kori · 9 év
martin05 -

Idézet

Nem ártana kijavítaniuk...

Bár Kori XP 2014 Áprilisi kiadásánál nem lesz szükség rá.

norcsu -

Idézet

Ki tudja.... lehet hogy csak üzletpolitika. (gondolom én)
Lehet hogy pont ezt akarják hogy mindenki váltson 7-es, vagy 8-asra.

Norcsunak lesz igaza, mivel a probléma már az augusztusi integrált Windows XP rendszerek készítésekor is fennállt. Küszködtem vele rendesen. A Windows Update honlapon való frissítések keresése után lép fel az említett "hiba", mely aztán úgyis marad... (Legalábbis nálam, nem akart helyreállni, pedig én Virtuális gépben próbáltam.)

Idézet

Azonnal ki is kapcsoltam a frissítést, és figyelem a megoldást, ha lesz.

Megoldás: Integrált Windows XP, és Automatikus frissítések kikapcsolása. Smile
Pali · 9 év
Nálam XP-n mindig úgy van alapként állítva, hogy kereshet frissítést, de csak akkor töltse le és telepítse a frissítéseket, ha én azt engedélyezem. Ha olyankor kezdene keresni frissítéseket, amikor nem kéne, egyszerűen kilövöm a fenébe a svchost.exe-t és a wuauclt.exe-t, semmi baja nem lesz attól, hogy megszakítom a keresést. Azért kicsit fáj, hogy Microsoftnak még csak most jutott eszébe ezen gondolkozni, amit már évek óta nem ártott volna megoldani, lassan végleg vége XP-nek, miben fogadjuk, hogy ezt sosem fogják kijavítani?

Különösebben a kis gépemre felraktam a XP mellé a Win7 Startert-t, és ahogy én tapasztaltam, Win7 akkor sem eszik kevesebbet, mint az XP, és semmivel sem gyorsabb az XP-nél (sajnos a videokártyája miatt voltam kénytelen ezt is telepítenem Confused)
gabesz1 · 9 év
Egyetértek Sonic-al,amig meg nem születik a megoldás a MS részéről,le kell tiltani ezt a két szolgáltatást!Smile
pasla09 · 9 év
Anno nekem is volt így... A Windows Update honlapon letiltottam a Microsoft Update-et, így visszaállt a hagyományos Windows Update, és nem volt több gondom vele.
pinokkio · 9 év
Nekem meg az oldotta meg a problémát,hogy a IE 8 at telepitetem megint és rendben működött minden.Nem volt utána 100% terhelés és a frissitések is jöttek sorban.Smile
nyakas · 9 év
Ez a hiba általában azoknál a masináknál jelentkezik, melyekre az integrált sp2 volt alapból telepítve, és arra update-en jött az sp3. Több gépen is ugyan az amegoldás: Windows Update futásának teljes körű kigyomlálása.
TheKornel · 9 év
Szerintem meg direkt belerakta az MS, hogy a svchost.exe "bezabálja" a memóriát, mert hogy "Vegyük meg!" A Windows 8-8.2-et, meg minden ló****! Persze akiknek gyenge gépük van, még a 1 GB memóriájuk sincs? Azok mit csinálnak? Angry Felrobban a gép, mert túlmelegszik? Angry Az legalább szedjen le egy By.Kori integrált rendszert, és telepítse! Smile
jakab · 9 év
Sziasztok!

Igen ez tuti direkt van, de mi lesz azokkal a gépekkel, amik nem bírnak el erősebb rendszert? Esetleg Kori készít majd még integrált Thin Pc-t (jó lenne) Smile? Vagy tudtok valami alternatívát? Disappointed
pinokkio · 9 év
Linux mint,vagy Ubuntu a alternatívák.Wink
diobioesz · 9 év
pinokkio! Játszani valóban jók én is kipróbáltam őket,de amire nekem szükségem van az Windows. Én is találkoztam a teljes processzor lefoglalásról,de azt hittem leállt már próbaképpen a frissítés,mert 5 perc után is csak a csíkokat húzta,aztán kiléptem. Köszönöm az információt,legalább kevesebb rejtély vanWink
trgzdsgjtzjg · 9 év
Nekem Windows 7-nél is gyakran előfordult ez a probléma, amikor valamilyen letöltő oldalról akartam letölteni valamit. Muszáj volt újraindítsak, mert a net se ment addig.
Phoenix · 9 év
A bugfix (hiba javítás), ha nem számit biztonsági frissítésnek, akkor erre sose lesz javítás. Sad

De mivel ez kapcsolódik a biztonsághoz, szerintem ki kell majd adniuk egy javítást erre. Wink
fulop · 9 év
például nekem xp-m van és a cpu használat 1%-3% közt van (cool)
cscsi · 9 év
Sziasztok!
A svchost.exe nálam is megnövelte a CPU használatát, 50% on volt állandóan. A YouTube-on találtam rá megoldást, nálam működik, azóta 1-2% on mozog.
Link: http://www.youtube.com/watch?v=-oVMiX...oVMiXpRIP4
Pindrus · 9 év
Újabb hírek a problémával kapcsolatban.:

Idézet

Deleted link!

Admin: Ez nem hír, logikus. Másfelől meg, nem kérünk más oldalakról híreket.
darude321 · 9 év
Mivel a probléma csak akkor áll fenn, ha az alapértelmezett Windows Update helyett a Microsoft Update szolgáltatást használjuk (ami az Office csomag frissítéseit is kezeli), ezért ha visszaállítjuk a Windows Update-et, akkor megszűnik a rendszererőforrások túlzott használata is.
Ehhez először is
kattintsunk a start menüre -> sugó és támogatás -> itt a windows updatera kattints.
Baloldalt keresd a beállitások modósitása menüt.
majd a megjelenő lap alján pipáljuk ki a Microsoft Update letiltásáról és helyette a Windows Update használatáról szóló lehetőséget.

Ez azonnal megszünteti a problémát és a következő újraindítás után örömmel konstatálhatjuk, hogy a gép normális sebességgel működik és ezzel az automatikus frissítési lehetőség is "megmarad".

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (3)50 %
Nagyon jó (2)33.3 %
Jó (1)16.7 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 10 Vendég
  • 226 Tagok ma
  • 3 Szülinapos
  • 7,957 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!