Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Windows 7 - Továbbra is forgalmazza a Windows 7-et a Microsoft

Szerző: Kori
Egy októberi cikkünkben még arról számoltunk be olvasóinknak, hogy egészen 2014. közepéig vásárolhatunk még Windows 7 operációs rendszerrel előtelepített számítógépet magunknak, azonban ezt az időpontot a Microsoft váratlanul kiterjesztette.


Mindezt azonban elég érdekesen tette a cég, hiszen új időpontként 2014. Október 30.-át jelölte meg, miközben December első heteiben sokaknak feltűnt, hogy a Windows-életciklus oldalon a dobozos változatok végleges értékesítési időpontjaként 2013. Október 30. volt feltüntetve, vagyis a rendszert elvileg már több mint egy hónapja nem lehet üzletekben kapni.

A hír futótűzként terjedt, ámde a Microsoft később az angol "Windows lifecycle" oldalán már "To be determined", azaz a cég azonnal cáfolta is ezt az értesülést és jelezte, hogy a későbbiekben fogja csak meghatározni a ciklus végét. A Magyar és az Angol oldalon azonban ismét azt olvashatjuk, hogy a dobozos változatok értékesítése ez év Október 30.-án megszűnt.

Olyan az egész, mintha a Microsoft sem tudná eldönteni a dolgot, azonban egy dolog biztos: Windows 7-el telepített számítógépeket még egészen jövő év Október 30.-ig vásárolhatunk. Bár utóbbi időpont is érdekes, mivel az Angol oldalon most is a "To be determined" jelzés látható, míg a Magyaron egyértelműen ez az időpont van feltüntetve.

A cikket készítette: Kori
Hozzászólások megtekintése (eddig 7 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
vermilion · 9 év
A népszerűségét nézve nem lenne meglepő ha kitolnák az időpontot ,ezt szerintem tudják ők is többet vennének belőle mint a win 8-ból és így beismernék hogy még mindig a win 7 a" fő "rendszerük hiába szerették volna hogy a win 8 legyen! SmileAmúgy ez is jó lett!(Mármint a cikk)!Wink
Kori · 9 év
Szerintem már nem fogják kitolni ezt a 2014. Október 30. időpontot, hiszen itt a 8.1 is, mely a Windows 8 szervizcsomagjaként tekinthető, így már nincs mire várni. Azonban ez a 2013. Október 30. dátum eléggé érdekes...
Thawne27 · 9 év

Idézet

Azonban ez a 2013. Október 30. dátum eléggé érdekes...

Miért érdekes Kori?
De azért ez kedves volt az MS-töl, hogy ilyen hosszú lesz a Forgalmazása a WIn 7-nek.
paradicsomleves · 9 év
De ha pl vennék egy windows 8-as gépet de nekem meg van a windows 7-es telepítő akkor rá mehet a 7-es.
Akkor is mi dönthetjük el mit teszünk rá.
Én pl meghagynám a 8-ast nem tenném rá a 7-est.
Persze ha nem fagyna naponta mint ahogy az én laptopomon csinálja.
Kori · 9 év
Lalika -

Idézet

Miért érdekes Kori?

Szerintem a cikkből kiderül, ha figyelmesen elolvasod:

Idézet

...a dobozos változatok végleges értékesítési időpontjaként 2013. Október 30. volt feltüntetve, vagyis a rendszert elvileg már több mint egy hónapja nem lehet üzletekben kapni.

Vagyis, a Microsoft csendben akarta elintézni a dolgot, aztán olyan mintha meghátrált volna, mivel túlságosan felkapta a sajtó a hírt.

paradicsomleves -

Idézet

De ha pl. vennék egy Windows 8-as gépet de nekem meg van a Windows 7-es telepítő akkor rá mehet a 7-es. Akkor is mi dönthetjük el mit teszünk rá.

Annak idején sokan éltek azzal a lehetőséggel melyet a Microsoft kínált vagyis, hogy Windows 7-es PC vásárlásakor rendkívül olcsón megkapták a Windows 8-at is. Ez nagyon jó lehetőségnek kínálkozott, hiszen így mindkét rendszer a felhasználó birtokába került, aki eldönthette melyiket használja, esetleg később vált az újabbra. Ezt a promóciót azonban nem biztos, hogy a következő Windows esetében is felajánlja majd a Microsoft. (Talán Windows 8-as PC-esetében.)
Kori · 9 év
Microsoft válasza:
“We apologize for any confusion this may have caused our customers...” “We’ll have more details to share about the Windows 7 lifecycle once they become available. Additionally, we are confirming that the Retail software end of sales date for Windows 7 did happen on October 30, 2013.

Akkor marad a 2014-es dátum... Smile
sanyi228 · 9 év
Jó operációs rendszer szerintem a Windows8-nál is jobb.Nekem jobban tetszett. Smile

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (6)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 2

Éppen 2 felhasználó van jelen az oldalon.
  • 9 Vendég
  • 221 Tagok ma
  • 3 Szülinapos
  • 7,957 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!