Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Windows XP - Kína halasztást kér a Windows XP megölése miatt

Szerző: Kori
A Windows XP hivatalosan 2014. Április 8.-ig támogatott a Microsoft által, mely mindent megtett és jelenleg is megtesz annak érdekében, hogy informálja a felhasználókat a frissítésről, azonban ennek ellenére még mindig nagyon lassan kezd apadni a 2001-ben kiadott rendszer népszerűsége.


Az egyik legnagyobb gondban Kína van a világ országai körül, aki most "könyörög" a Microsoftnak, hogy a Windows XP halálos ítéletét halassza el és egy későbbi időpontot jelöljön meg, mivel a világ legnépesebb országának csaknem 54 százaléka, még mindig a 12 évvel ezelőtt kiadott rendszert futtatja számítógépén.

A Windows 7 is egyre jobban teret nyer az országban, azonban az erre való frissítést az ország szerint csak nehezen engedhetik meg maguknak a polgárok, így annak helyi részesedése jelenleg 38 százalékot ér el. A Microsoft szóvivője, a PCR nevű honlapnak nyilatkozott az ügyben, ahol kijelentette, hogy nem kívánja kiterjeszteni a rendszer támogatásának időtartalmát.

"A Windows XP a maga idejében egy nagyszerű operációs rendszer volt, és rengeteg új biztonsági funkciót hozott a felhasználók számára, mely azonban mára már nem elég ahhoz, hogy hatékonyan lehessen védekezni a modern fenyegetések ellen, mellyel az intézmények is szembesülnek."

"Minden új Windows-verzió kiadása során jelentős biztonsági fejlesztéseket hajtottunk végre, így azok képesek hatékony védelmet biztosítani, és mind az otthoni fogyasztók, mint pedig az intézmények segítséget kaphatnak tőlünk egy modernebb és biztonságosabb operációs rendszer frissítése kapcsán. A honlap mely segíthet: www.get2modern.com"

A Microsoft valószínűleg azért sem kívánja kiterjeszteni a támogatást, mivel a kalózkodás is igen jelentős az országban, így a gépeken futó Windows XP rendszerek egy elég nagy része is illegális úton juthatott a felhasználókhoz, melyektől a cég alig 4 hónap múlva egy csapásra megszabadulhat majd.

A cikket készítette: Kori
Hozzászólások megtekintése (eddig 18 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Phoenix · 9 év

Idézet

Az egyik legnagyobb gondban Kína van a világ országai körül, aki most "könyörög" a Microsoftnak, hogy a Windows XP halálos ítéletét halassza el és egy későbbi időpontot jelöljön meg, mivel a világ legnépesebb országának csaknem 54 százaléka, még mindig a 12 évvel ezelőtt kiadott rendszert futtatja számítógépén.

Olvastam, hogy régebben meg betiltották az XP-t. Most meg könyörögnek, hogy maradjon? Szánalmasak.

Idézet

A Microsoft valószínűleg azért sem kívánja kiterjeszteni a támogatást, mivel a kalózkodás is igen jelentős az országban, így a gépeken futó Windows XP rendszerek egy elég nagy része is illegális úton juthatott a felhasználókhoz, melyektől a cég alig 4 hónap múlva egy csapásra megszabadulhat majd.

Mintha máshol nem lennének illegális XP-k...
Kori · 9 év
Én nem olvastam róla,
de ha volt ilyen, akkor az a vezetés miatt lehetett, hiszen tudjuk mi van Kínában.

Idézet

Mintha máshol nem lennének illegális XP-k...

De a világ legnépesebb országáról beszélünk, így ez elég súlyos gond, ráadásul az IE6 is eléggé lassan veszít erejéből emiatt:

Ha megnézed, akkor láthatod, hogy csak Kínában 22,2 százalék a részesedés, a több országban viszont 1 és 5 százalék alatti... Egyértelmű...
vermilion · 9 év
Szerintem az hogy Kínában még az xp meg a borzalmasan rossz IE6 a legnépszerűbb arról a rezsim tehet a legjobban !

Idézet

Olvastam, hogy régebben meg betiltották az XP-t. Most meg könyörögnek, hogy maradjon? Szánalmasak.

Itt a cikk:

Idézet

http://index.hu/tech/2009/11/18/betiltottak_a_windows_xp-t_kinaban/

Nem akarok senkit bántani de Kína Noooormális????
Kori · 9 év
vermilion -

Idézet

Szerintem az hogy Kínában még az xp meg a borzalmasan rossz IE6 a legnépszerűbb arról a rezsim tehet...

De az is, amit Mesant ír:

Idézet

Nem, sosem volt az, egyrészt mert egymilliárd a népesség, évszázados körülmények és szegénység van...
gabesz1 · 9 év
Mivel Kína a világ legnagyobb felvevőpiaca,az MS-t nem érdekli a véleményük,neki az a célja ,hogy ott is eladja az uj Op.rendszereit.Nem az,hogy a régit használják,mert abból bevétele nem lessz!
Jó a cikk..Thumbs up
TheKornel · 9 év
Minek terjesszen ki egy 12 éves operációs rendszer támogatását a Microsoft, mert a kínaik "könyörögnek" a Windows XP-ig? Nem tudom, meddig akarják ki terjesztetni a Microsoftal a Windows XP támogatását! Talán a Windows 7 Mainstream támogatása végéig? (facepalm) Aztán már Windows XP-re is megjelent az IE8. Nem tudom, hogy miért nem cserélik le IE 8-ra ??? (facepalm)
classy57 · 9 év
Hajaj...mindez igaz , és persze az ellenkezője is Smile
az XP támogatásának a meghosszabitásának a meghosszabbitását éljük már most is jó pár éve .....
Xedszer halasztották el a leállitás már.
Kina elléggé nagy "ürügy" lehetne most is.....nyugtával dicsérd a napot ! Smile
Thawne27 · 9 év
Tisztára bolondok ezek a Kínaiak miért akarnak egy olyan rendszer tovább használni ami amúgy is halálra van ítélve, 12 évig nem volt elég nekik ideje lenne már nekik is áttérniük minimum a Windows Vistára sosem értettem a kínaiakat de most végkép nem nem normális társaság AngryLOL
tomburger · 9 év
Itt Magyarországon sem és külföldön sincs pénze a kisebb cégeknek fejlesztésre. Lecserélhetnék a gépeket, viszont annak mi innánk meg a levét, a vásárlókra terhelnék. A régi konfigok meg már nem képesek futtatni az újabbat és mellesleg egy oprendszer sem két fillér.
TheKornel · 9 év
De akkor legalább raknák fel a Thin PC-t, mert az még elfut a gyenge konfigokon... Wink Azért találták ki. Aztán ott van vannak a Loader-ek, azzal simán lehet aktiválni... Wink - Mintha az XP-t legálisan használnák! Angry De én különben (SZERINTEM!!!) nem nekünk baj ez, hanem nekik,mert nekik lesz teli vírussal a számítógépük! (Windows XP Virus Professional Edition Grin)
Fowler · 9 év
Véleményem szerint meg arra játszanak a kínaiak ezzel a húzással, hogy az újabb (W7; W8.1) rendszerekre történő upgrade-ket minél olcsóbban be tudják szerezni a Microsofttól. magyarul ez nem más mint egy nyilvános alku.
Frooth · 9 év
Abszolút nem tudom megérteni azokat akik egy majd 13 éves rendszert használnak. Sonic, neked is ideje lenne váltani minimum 7-re mert milliószor jobb. Az XP sok jelenlegi hardverrel egyszerűen nem kompatibilis. Nem értem ezt a maradi és csökött gondolkodást. Már elnézést.
Mi indokolja 2013 végén az XP használatát?

"Itt Magyarországon sem és külföldön sincs pénze a kisebb cégeknek fejlesztésre. " Linux?

Mint tudjuk Kína a leggyorsabban fejlődő gazdaság a világon. Manapság eljutottak arra a szintre, hogy saját processzorokat is gyártanak.Mobiltelefonjaik egyre jobbak. (Én is 4 magos CPU-val felszerelt Huawei telefont használok. Minőségre például jobb a Samsungnál.)
Szerintem az XP elterjedtsége azért kimagasló ott mert elavult mivolta miatt azt a rendszert tudják legjobban ellenőrizni. Ott brutális az internetcenzúra és az emberek megfigyelése. Szólásszabadság nuku.
Akit érdekel keressen rá: Nagy Kínai Tűzfal (Great Firewall of China) vagy hivatalos nevén Aranypajzs projekt (Golden Shield Project). Sok mindenre választ fog adni.
vermilion · 9 év
@Frooth:Ez is igaz a szegénység nem magyarázat mind erre Magyarországon is sok a szegény ember meg minden hol a világon ez a emberi butaság ,nem törödömség,és igen a Kinai cenzúra igen erős !
Egyébként Kina elég sok elöretelepített Ubuntut rendelt ezért is lett ez:
http://www.ubuntukylin.com/
Úgy hogy a lehetőség adott (lenne)szegénységtől függetlenül !
Csabi1984 · 9 év
sziasztok. ezután is lesz Xp használó meg az után is. Magyarán Oké,hogy megszüntetik az XP-t De attól még a rendszer menni fog a gépeken. Nagy hír az lenne ha ezáltal tényleg egyetlen XP gép sem menne GrinD
Frooth · 9 év
Nem tudom kit sértegettem. Gazdag és gazda sem vagyok. Egy Windows 7-es gépet sem mérnek aranyárban. De annyira szegény sem lehetsz ha már internetre futja és van mit enned és van hol laknod. Az 50 ezret meg erős túlzásnak találom. Igaz nem ismerlek és te sem ismersz engem így kéretik az ilyen erősen butuska véleményeket megtartani. Vagy minimum úgy megfogalmazni hogy ne tudjam megcáfolni.

Az a baj, hogy egy s más mondatoddal cáfolod saját magad. Egyszer írod, hogyha lesz jobb géped akkor Win 7-et raksz rá. Utána meg azt, hogy nem tudnád megszokni. Teljes a logikátlanság.
Mégis miért nem tudnád megszokni?

A Linux meg leszedi a drivereket szóval azt sem értem.

Fogalmazz érthetőbben mert elképesztő nagy zavar van a fejedben.
Frooth · 9 év
OFF: Ez nem a sirató fal és tényleg ne off-olj. Itt a témát kell megbeszélni és nem saját magunkat sajnáltatni. Ja és csak azt teszik tönkre aki hagyja magát. :OFF
vermilion · 9 év
A Kínaiakat nem zavarja a 100% cpu pörgés vagy csak nem tudnak róla!LOL
Greg28 · 9 év
ezen jót nevettem váltani kéne nem rinyálni! Grin

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (3)75 %
Nagyon jó (1)25 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 7 Vendég
  • 225 Tagok ma
  • 3 Szülinapos
  • 7,957 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!