Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Windows XP - Microsoft: "Dolgozunk a SVCHOST hiba megoldásán"

Szerző: Kori
A kellemetlen problémáról korábbi cikkünkben már beszámoltunk olvasóinknak, akiknek emiatt kínszenvedés a Windows Update szolgáltatásán keresztül frissítéseket keresniük Windows XP rendszerükhöz. A probléma hónapok óta fennáll, de a cég ígéretet tett annak orvoslására.


Doug Neal, a Windows és a Microsoft Update vezető szoftverfejlesztési projektmenedzsere azonban nemrég nyilatkozott az ügyről. A szakember elmondta, hogy az első visszajelzéseket még szeptemberben kapták a problémáról, mely hiba elsősorban azokat érintette, akik gépén még az Internet Explorer 6-os és 7-es verziója teljesített szolgálatot. Neal szerint, Internet Explorer 8-at használó ügyfelektől is kaptak jelentéseket, de ezek száma meglehetősen elhanyagolható volt.

Ez felvet egy kérdést: Talán az is segít, ha a felhasználók először Internet Explorer 8-ra frissítenek, majd ezután keresnek frissítéseket? A cég munkatársai a probléma keresése során megvizsgálták a Windows Update napló- fájlokat, melyekből sikerült kideríteni, hogy mire egy átlagos gép a Windows Update szervertől kapott adatláncokat megpróbálja feldolgozni, az nagyjából három órát venne igénybe.

A Windows Update Agent tehát ezeket az adatláncokat nem tudta megfelelően kezelni, s így a svchost.exe fájl folyamatosan 100 százalékos processzorhasználat mellett keresi a rendszerhez kiadott frissítéseket. Neal elmondta, hogy a Microsoft megpróbált megszabadulni ezektől a hosszú adatláncoktól, de az erre való frissítésekkel novemberben és december elején, sajnos nem járt sikerrel.

Kijelentette továbbá, hogy szorgalmasan dolgoznak a probléma megoldásán, melyre egy átfogó megoldást kínálnak majd fel az ügyfelek részére, s ezt a lehető leghamarabb közzéteszik majd. Egyelőre sajnos még gyorsjavítás sem érkezett a problémára, de amint lesz további információnk ezzel kapcsolatban, azonnal jelezzük azt olvasóinknak.

Alternatívaként azonban ajánlunk tagjaink részére egy megoldást, mégpedig egy Windows XP Update Pack-ot, melyet én gyűjtöttem össze még Augusztusban, de megosztom veletek, mert a probléma nem került orvoslásra. Tehát Augusztusig meglesz minden frissítés a rendszerhez. (Ez is valami szerintem.)

A Windows XP Update Pack (August 2013) innen tölthető le:


A cikket készítette: Kori
Hozzászólások megtekintése (eddig 11 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Fowler · 9 év
Így már értem(felvilágosultam Smile ), hogy a csevegőben miért panaszkodnak a 100%-os CPU használatra. Igaz, én már 2009 óta nem használom, váltottam Windows 7-re - a Vista kimaradt.
Azt viszont végképp nem értem, miért nem lehet IE8-t használni IE7, hát még IE6 helyett.
vermilion · 9 év
Van erre is megoldás:
1. Start menü -> Futtatás, majd írd be idézőjelek nélkül, hogy "services.msc" -> OK
2. Az "Automatikus frissítések"-re klikkelj kétszer
3. Győzödj meg róla, hogy a "Bejelentkezés" fül alatt a bejelentkezés mint helyi rendszerfiók van kiválasztva és nincs pipa az "A szolgáltatás együttműködhet az asztallal" előtt. Ha nem így lenne, állítsd be így.
4. Ellenőrizd le, hogy a szolgáltatás engedélyezve van-e az adott hardware profilon. Ha nem lenne, engedélyezd.
5. Menj vissza az "Általános" fülre; az indítás típusa automatikus legyen. Indítsd el a szolgáltatást (ha nem futna), az "Indítás"-ra klikkelve.
6. Ismételd meg a fenti lépéseket a "Háttérben futó intelligens átviteli szolgáltatás"-on is.
Windows Update összetevők újraregisztrálása és a Windows Update átmeneti könyvtár ürítése

1. Start menü -> Futtatás
2. Idézőjelek nélkül írd be, hogy "REGSVR32 WUAPI.DLL" és nyomj ENTER-t.
3. Ismételd meg a következő parancsokkal is:

REGSVR32 WUAUENG.DLL
REGSVR32 WUAUENG1.DLL
REGSVR32 ATL.DLL
REGSVR32 WUCLTUI.DLL
REGSVR32 WUPS.DLL
REGSVR32 WUPS2.DLL
REGSVR32 WUWEB.DLL

4. Futtasd a "net stop WuAuServ" parancsot (idézőjelek nélkül; lehetséges, hogy újra kell indítanod a gépet, mielőtt a net stop parancs működne)
5. A Windows könyvtárban a SoftwareDistribution könyvárat nevezd át mondjuk SDold-ra
6. Az alábbi paranccsal indítsd el a Windows Update szolgáltatást: net start WuAuServ
Kori · 9 év
vermilion -
Ez a megoldás talán neked, vagy nekem nem okoz problémát, de egy átlagfelhasználó nem hiszem, hogy ezeken végigmegy. Az igazi egy hotfix lenne, vagy pedig a Windows Update szolgáltatás frissítése, hiszen közvetlenül ezt engedélyezzük frissítés előtt.

Legutóbbi elég régen nem frissült már:

Az Update Pack csak egy alternatíva, de használható az integrált XP is.
Én ennyit tudtam tenni az ügyben. Smile
jakab · 9 év
@vermilion
Én ezeket mind végig próbáltam, amik csak felelhetőek voltak a netten. De híd el semmi nem segített és szerintem a Microsoft már nem is akarja, hogy megjavuljon. Érdekes, hogy pont a támogatás megvonása ellőtt jelentkezik ez a hiba és nálam csak újra telepített gépnél. Tehát előtte szépen frissített gond nélkül, kori integrált augusztusi Xp-je volt, ami ugye alapból IE8-as.
De még kipróbáltam másik három xp-t is.
Aztán hála korinak:
Windows Thin PC SP1 x86 Integrated Nov. 2013 IE9 Hun.-Kori lett feltéve.Smile
paradicsomleves · 9 év
A windows XP jó windows volt régen de sajnos ma már eljárt felette az idő. Lassan már a microsoft is ki dobja a kukába az XP-ét ideje lenne váltani.
A windows 7 olyan jó és sikeres mint az xp és még szép a felülete is.
Láttam p2-es gépeken windows 7-et üzemelni p3-as gépeken meg aero is volt alatta.
Simán lehet jó gyenge gépekre windows 7-et rakni.
Kori · 9 év
paradicsomleves -

Idézet

A windows 7 olyan jó és sikeres mint az xp és még szép a felülete is.
Simán lehet jó gyenge gépekre windows 7-et rakni.

Thumbs up Ha meg nem, akkor mehet rá a Thin PC is, mint a fenti példából láthattuk. Smile
Magyar88 · 9 év
A cikk szuper! Köszönjük! Smile
A májkroszoftot Grin pedig nem értem minek javítaniuk a fent megnevezett hibát. Elvégre egy több mint 12 éves rendszerről van szó amiben már folt hátán folt van és őskövület a rendszerek közt is már! Arról nem is beszélve hogy a mai igényeknek és biztonságnak már egyáltalán nem felel meg amolyan folt hátán folt luk hátán luk rendszer vagy összefoglalva ementáli sajt. Smile
Phoenix · 9 év
@Magyar88: -

Idézet

A májkroszoftot pedig nem értem minek javítaniuk a fent megnevezett hibát. Elvégre egy több mint 12 éves rendszerről van szó amiben már folt hátán folt van és őskövület a rendszerek közt is már!

1. Extended supportban van, és ez azt jelenti hogy legalább a biztonsági frissítéseket csinálniuk kell április 8-ig.
2. Köze van a biztonsághoz ennek a problémának! Szóval, ha nem érted...

Admin: Kicsit finomabban, ha lehet.
Greg28 · 9 év
Win 8 alá én már nem adom az tuti az XP-t sosem szerettem,de elismerem,hogy egy sikeres széria volt! Smile
Killerwolf91 · 9 év
Azért annyit lehet segíteni az átlag felhasználónak is, hogy adunk hozzá egy CMD-t Smile Gyorsba összedobtam egyet, én is most szembesültem a problémával 2 gépnél is, én meg nem szeretek 1 dolgot 2x megcsinálni, inkább egyszer megcsinálom úgy, hogy utána már csak el kell indítani Smile Én leteszteltem az egyik gépen, működik, a commandot kell elindítani, a további 2 fájl az automatikus átnevezéshez kell (csak így lehet megoldani, a windows beépített rename utilja nem rendelkezik joggal). Azért visszajelzések jöhetnek, ha okés/van vele valami baj!

dropbox linkem:

Idézet

https://dl.dropboxusercontent.com/u/54550575/XP_SVCHOST_Update_Problem.zip

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (2)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!