Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Windows XP - Alig 3 hét van hátra, de továbbra sem csökken a részesedés

Szerző: Driver
2014. április 8. - Már nincs messze a dátum amivel egy hosszú korszak zárul le az informatika történetében, megszűnik a Windows XP támogatása. Ennek persze be kell következnie, de a dolgok jelenlegi állása alapján, nem lesz túl jótékony hatású.

NetMarketShare

A NetMarketShare jelenlegi adatai alapján, a világ számítógépeinek mintegy 29-30%-án még mindig Windows XP fut, a februári statisztikákat elnézve. Ráadásul még csak nem is csökkenést, hanem növekvést mutat a decemberi és januári adatokhoz képest. Ez kicsit kétségbe ejtő lehet, ilyen közel a támogatás megszűnéséhez.

Windows XP Avast felhasználók

Az Avast ügyvezető igazgatója, Ondrej Vlcek is hasonlóan borúsnak véli a helyzetet, ugyanis a cég statisztikái is hasonló arányt mutatnak, náluk a 211 millió ügyfélből körülbelül 23,6% még mindig XP-t használ. Mindemellett részletesebben ki is fejti véleményét a dolgról.

Windows XP vs Windows 7

Szerinte nagy hiba az XP-t magára hagyni a Microsoft részéről, főleg, hogy nem igazán sikerült a felhasználókat rávenni az újabb rendszerekre való átállásra. Ráadásul ezzel nem csak a Windows XP felhasználókat teszik ki veszélynek, hanem az egész ökoszisztémát, - a hálózatra kapcsolt könnyen megfertőzhető gépek segítségével más nem XP-s operációs rendszert is képesek így megtámadni. Jelenlegi statisztikájuk szerit már most is hatszor gyakrabban támadják meg az XP-t futtató gépeket mint a Windows 7-et használókat. Ez a szám így csak nőni fog.

ATM

De nem csak az otthoni felhasználók jelentenek problémát, hanem az ATM automaták is. Felmérések alapján, a világ összes automatájának körülbelül 95%-án még mindig a Windows XP Embedded kiadása fut, melynek szintén véget ér a támogatása. Nekik és a további céges XP-s gépeknek különösen fontos lenne a váltás, hiszen elsődleges célpontokká válhatnak a támadók számára. Példának az egészségügyi rendszereket hangsúlyozzák ki, ahol számos beteg kórlapja és személyes információi találhatóak meg, ami így rossz kezekbe kerülhet.

Egy másik támadási pontot jelent majd még az Internet Explorer is, melynek sebezhetőségeit főképp szeretik kihasználni a támadók. Windows XP-n legfeljebb a 8-as verzió érhető el, ami korántsem képes olyan védelmet nyújtani mint az újabb verziók. Ez a támogatás megszűnésével tovább romlik, hiszen ezután már a biztonsági réseket sem fogják befoltozni. Így jobb ha valamilyen alternatívát választunk helyette.

Persze azért attól nem kell félni, hogy április 8-al eljön a világvége a Windows XP felhasználók számára. Viszont az idő és a javító keddek múlásával, egyre több és több olyan biztonsági rés derülhet ki, ami XP-n is kihasználható. Utóbbit valamennyire lehet kompenzálni védelmi szoftverek használatával, melyek még éveken át nyújtanak támogatást a rendszernek, de koránt sem jelentenek teljes megoldást.

RBS

Egyébként már számos bank, főleg az egyesült királyságból, folyamodott a Microsoft felé elég jelentős összeggel, hogy támogassa számukra egy kicsit tovább a Windows XP-t, legalábbis addig amíg sikerül átállniuk egy újabb operációs rendszerre. Valószínűleg a későbbiekben további bankok is csatlakoznak majd a sorhoz, de mégis kicsit érthetetlen a megkésett reakciójuk, hiszen már ők is évek óta pontosan tudják, mikor ér véget a támogatás.
Hozzászólások megtekintése (eddig 32 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
paradicsomleves · 9 év
Épp itt az ideje hogy vége legyen.
Elavult, régi, 12 éves, könnyen támadható rendszer, ajánlom mindenkinek a Windows 7-re vagy 8,1-re való váltást. Vagy még talán a Vista is még mindig jobb mint az XP.
Kori · 9 év
Én a környezetemben azt tapasztalom, hogy egyre többen érdeklődnek (Még csak most kezdték mindezt el.) a Windows 7 és a Windows 8.1 iránt, a még mindig Windows XP-ét futtatók, viszont a többség számára már talán késő (3 hét még sok idő, annak aki már döntött a váltás mellett, és ehhez minden adott [pl. minimális rendszerkövetelmények.] számára.) lesz, mire a váltás megtörténik.

Amúgy, Grat. a cikkhez Driv3r, remekül össze lett rakva. Smile Én még beleraktam volna a Windows 7 és Windows 8.1-es árakat is, ha valaki még most döntene éppen, az tudja mivel számoljon, de ettől függetlenül remek lett.
paradicsomleves · 9 év
Én már 2006 óta nem használok XP-étGrin
Driver · 9 év
Biztos lesz némi csökkenés, de három hét alatt már nem lehet megváltani a világot. Aki tudott az már szerintem úgyis váltott, aki nem, meg nem is hinném hogy fog. Úgy tűnik egy ideig még biztos nem tűnik el az XP, támogatás ide vagy oda...

Idézet

Én még beleraktam volna a Windows 7 és Windows 8.1-es árakat is...
Majd a későbbiekben még úgyis lesz XP-ről cikk abba akkor belekerül. Bár talán komplett géppel együtti ajánlatokat is bekerülhetnének mert szerintem a többségnek arra is szüksége lenne. Grin
Kori · 9 év
paradicsomleves -

Idézet

Én már 2006 óta nem használok XP-ét

Én - ha már itt tartunk, és még témába vág - 2009 végén álltam át (XP-ről, a Vista-át kihagytam, bár teszteltem egy pár hétig.) Windows 7-re, majd 2012 Szeptemberétől (Új gép vásárlása után, bár a rendszerfrissítéshez ez nem volt szükséges.) Windows 8-ra. 1 évre rá pedig Windows 8.1-re.
paradicsomleves · 9 év
Én 1 hete váltottam 8.1-re kénytelen voltam új laptopot venni miatta mert 2 aceren naponta fagyott apámnak meg nekem is. Acer Aspire 5750G és 5755G-én mindig fagyott hírtelen egér megállás fagyással. Az új Asus laptopomon meg több mint 1hete megyen és éjszaka is járattam és nem fagy megy rendesen vége a 8.1 :d
Phoenix · 9 év
Engem csak a Minecraft meg a videókártya köt az XP-hez. (Bár lehet, hogy dual-bootba felteszem a Windows 7-est is.)
tomburger · 9 év

Idézet

Példának az egészségügyi rendszereket hangsúlyozzák ki, ahol számos beteg kórlapja és személyes információi találhatóak meg, ami így rossz kezekbe kerülhet.

Hagyjuk már! Itt, Miskolcon a rendelőkben még 98-as fut, úgyhogy ez nem veszély! pff

Idézet

Viszont az idő és a javító keddek múlásával, egyre több és több olyan biztonsági rés derülhet ki, ami XP-n is kihasználható.

Szerintem elég szégyen, hogy 12 év távlatában még vannak új hibák. Ezeket az újabb oprendszereket is amint kiadják jönnek tömegesen a frissítések. Windows 7-nél is szerintem már jócskán 100 felett számolhatjuk.

Idézet

Egyébként már számos bank folyamodott a Microsoft felé elég jelentős összeggel, hogy támogassa számukra egy kicsit tovább a Windows XP-t, legalábbis addig amíg sikerül átállniuk egy újabb operációs rendszerre.

Mért? Azt ne mondják, hogy nem volt idejük átállni! A bankoknak pedig pénzük is van a modernizációra, úgyhogy megtehették volna.

Bocs, hogy minden mondatot kommentáltam! Wink
janika65 · 9 év
Mi az igaz abból, hogy a win8 állitólag egyértelműen mindent mintegy kémprogram küld a szolgáltatónak illetve a Microsoft és a Nemzetbiztonság felé? (csak hallottam erről nem tudom kamu -e).
Kori · 9 év

Idézet

Szóval, helyette raktam fel vírusirtóm (Avira) mellé + tűzfalat (Outpost) + kémprogram ellenit (Spyware Terminator) + reklámszűrő bővítmények (Avira, ABP) + takarítót (Wise Care)... Rendesen leszívják az internetemet ugyan, de ideiglenesen csak nyújt valamennyi + védelmet, ha már Microsoft nem fog.

Tévedés, a Microsoft is nyújt, viszont a biztonsági szoftverek nem védenek majd meg a biztonsági réseken keresztül történő támadásokkal szemben.

classy57 · 9 év
Sonic
Nem tudom pontosan milyen gépeket használsz , de sztem lenne megoldás ....de csak akkor tudok segiteni ha , tudom a hardver pontos adatait , alaplap ,chipset , proci , ram , video ,
És milyen oprendszert szeretnél ??
classy57 · 9 év
Ez az Xp siratás a "ködszurkálás" kategoriája , az az igazság hogy az xp már 2005-6 -ban "végetért" ,csak a Vista fiaskója elnyújtotta a haláltusáját.Ekkor már a Mac Osx egy teljesen más világot , felhasználoi környezettet mutatott ,nyújtott , és mint ilyen /a Vista felülete is erre hajjadzott/ egyértelmüen meg is határozta a küllemről alkotott nézetünket . A nem kicsit , inkább nagyon Hítech-nek gondolt Osx- számitógép és az egyébb Media , Tv , Mozifilmek általl sugalta megoldásaira gondoljatok ,és az ekkortájt divatos skin babrálókra . Akkoriban minden kicsit erősebb hardverrel rendelkező barátunk , az amugy XP-s rendszert igazándibol nem is Tweek-elő de egyébként skin- progikkal átbabráló megoldásokkal , végülis , az amugy pokolba kivánt Vistát /Osx-et idézték . Hi hi... Sad
Az még elképesztőbb hogy az Xp majd még csak ezek után hozza ki a sp 3-at .......A világ pedig el is temeti a jobbsorsra érdemes Vista-t. Hmm... Ekkor még mindig csak 2008-at irunk . Ekkor még ahhoz képest hogy már egyszer meg volt az Xp temetési dátuma /2007/,és ezt felülirták , és persze ujra meg megint ujra , és még ujjabb dátumot irtak ki , ez a nem semmi csúcs kategóriája !!
Na ... erre szoktuk volt , mi MAGYAROK azt mondani , van az a pénz amennyiért korpásodik a kedves bátyánk amugy 10 éve "gyárilag" kopasz feje.... Sz"al , van aza pénz....
Mostanában az a szóbeszéd járja .... hogyisvanez?... vannak a kevésbbé "feketeseggüek" ... pl. a Kinaiak és a bankok ......Hé te Bittbenható Atyám ...khm ...ki vagyol a nettemben.... ez érthető is , hisz" a mai Kinában a világ számitógépei mennyiségének kb 30-35% található , és ebből több mint a felén még jelenleg is Xp fut. A másik hatalmas gond az ATM rendszerek hasonló gondja....
Elképesztő tragédiához vezethetne ha ez a pár száz millió gép , mondjuk 2014 május x.edikén mind bot-kliensé válna.....
No persze, ezt nem veszi a lelkére a mi kedves Microsoftunk.....tehát ....tovább támogatja az amugy már 6-8 éve elavult gépeket -oprendszereket .... Óh kedves Kina ....és ts....
Hajaj ! Vannak a kékek , meg még a Még-Kékebbek ......aha.....meg a Sötétkékek....

Még valami , a profi rendszerekkel kapcsolatban nincs sok kedvem viccelődni , ezek a zárt , vs , embeddeb rendszerek már itt vannak 10 éve......,folyt köv.
classy57 · 9 év
Ezek a régóta ismert, windows 7 embeddeb indrustie ... másnéven , Thin - pc . Ezeket a rendszereket a speciális hálózati beágyazott rendszerként találták ki , mint pl a különböző áruházláncok , a patika és a háziorvosi hálózatok kliens gépeiként ...De sajnos ezeket még ma is régi , elavult rendszereken keresztül üzemeltetik a host-ok .
Sajnos vannak közöttükmég olyanok is amik win 98-at használnak. JUJ !!!!
Az hogy a legtöbb patika-szoftwer ma már Xp alapú , ehhez képest jó hir is lehetne , de az hogy 6 éve már létezik megoldás az erről való átállásra , az már kevésbé.
Ez a lehetőség 2010 ota létezik akár 7-es verzióban , és amugy az xp-n is létezett.
Az beágyazott rendszer már régota létezik , de ha nem akarják használni akkor persze minek???
A megnyomorodott Xp sajnos tovább fog élni , mert amig lószar van addig veréb is lesz....
Ami engem elkeserit ebben az hogy még ma is találkozom olyan megnyilvánulásokkal , hogy a mai , "modernebb" rendszerek igy sz@rok meg ugy sz@rok , csak az Xp a király , és persze csakis akkor ha az összes frissités ki van kapcsolva , ezek után elgondolkodok azon , hogy ismerve a magyarok "ügyeskedését" , ha lesz a kinaiaknak külön frissités ,mert mért is ne lenne , azt MI megszerezzük !!! Ebben 10000000%-ra biztos vagyok !! És amugy büszkén fogják a Old geekek bereszelni , az XP matuzsálemekbe , hogy a papa még egy kicsinyt szennyezhesse a világhálót .......jah ....amugy béke veletek.... Smile
classy57 · 9 év
Egy beágyazott rendszer (angolul embedded system) olyan speciális célú számítógép, melyet egy konkrét feladat ellátására terveztek.[1]
Az általános célú számítógépekkel (mint amilyen például a személyi számítógép) szemben egy beágyazott rendszer csupán néhány előre meghatározott feladatot lát el, és sokszor tartalmazhat olyan feladat-specifikus mechanikus és elektronikus alkatrészeket, melyek nem találhatók egy általános célú számítógépben. Mivel a rendszer feladatai a tervezés idején is jól ismertek, a tervezők a feladatnak megfelelően tudják optimalizálni a rendszert, csökkenteni a költségét és méretét, növelni megbízhatóságát.
Fizikai méretüket tekintve a beágyazott rendszerek a hordozható eszközöktől (például digitális óra, MP3-lejátszó) az egészen nagy méretű helyhez kötött berendezésekig (például egy közlekedési lámpa irányító rendszere, egy gyár folyamatirányító rendszere, vagy egy atomerőmű irányító rendszere) terjednek.

Tehát , az ilyen rendszerek arra valóak amire éppen kitalálták őket , a speciális "testreszabásukkal" gyak. bármilyen feladatra képesek ....ha az a feladat hogy megfigyeljenek egy épületett , akkor az , ha az a munkája hogy , időnként zenét szólgáltasson megfelő helyekre , akkor az !
STB....
vermilion · 9 év
Ócska sajnálkozás egy minimum öt éve elavult sz@r rendszerért a kékhalál atyáért .
Egy olyan gépet amin a 7-es vagy a 8-as elfut már 20-30 ezerért lehet venni mi a kérdés?
A többi humbuk!Tongue
classy57 · 9 év
Örülök hogy többek beálltak a sorba , mögém Smile és segitetek meggyőzni az Xp-s barátainkat a váltás szükségszerűségéről .
Részemről rajta leszek , a még hátralevő két-három hét alatt , hogy rávilágitsak helyzet komolyságára.Wink
Magyar88 · 9 év
Büszkén jelentem ki hogy én Win 8.1 Upd 1.-et használok hála Korinak. Az előző rendszereket is win 7, win 8. stb is Korinak és az észhez térítő cikkeinek köszönhetően tettem fel anno és most is csak azokat használom amiket ő integrál és hoz össze. Tőle tanultam meg azt is hogy minden programból,driverből és szoftverből csak a legújabb,legfrissebb amit használni szabad. Valamint a sok sok letöltött chip magazin és pc word is besegített ama részben hogy miket érdemes programban használni és mit hogy állítgassak be. Egyébként nem akarsz összehozni Kori egy olyan cikket is hogy aki linuxra vállt mert az ócskavasa nem bírja az xp-nél újabb rendszereket az miket telepítsen fel honnan szedhet le drivereket,tűzfalat,vírusirtót stb-t a linuxára? Csak egy ötlet de szerintem néhány főnek segítene a váltásban xp-ről.
classy57 · 9 év
Magyar88
Nyitott kapukat döngetsz , ilyen leirások vannak az oldalon , de odaát a WindowsMix-en is , és vannak a Unixos rendszerekhez értő társunk is jó néhány , ugyhogy csak kérdezni kell és sztem mindenre van , lesz megoldás . Smile
vermilion · 9 év
@Magyar88:-

Idézet

honnan szedhet le drivereket,tűzfalat,vírusirtót stb-t a linuxára?

Ezek közül egy se kell Linuxra !
Másrészt a Linuxot is meg kell tisztelni egy rendes géppel mindenféle öreg sz@rra azt se lehet felrakni .
Egyébként a Linuxra semmit nem kell sehonnan leszedni a rendszer tartalmaz minden összetevőt a programokat is ha mást akarsz használni mint ami fent van arra van a szoftverközpont !

MS marketing és a Windows XP:
MS Marketinges 1: Ha vacak OS-t csinálunk, senki sem akar váltani rá Sad
MS Marketinges 2: Ha jót csinálunk, senki sem akarja majd lecserélni Sad
MS Marketinges 3: Új számítógépet meg már alig vesznek, inkább mobilt Sad
MS Marketinges 4: ... azt se tőlünk Sad
MS Nagyvezír: Akkor most mit csináljunk?
Valaki a tömegből: Szilvás buktát, mert azt szeretem!
Thawne27 · 9 év
Ezek a megrögzött Xp-s felhasználók nem értik meg, hogy ideje váltani az XP-röl, minimum Vistára vagy 7esre, de ők a bolondok ha a sok biztonsági réseket kihasználjak a hackerek és a vírusok Grin na meg persze a bankok is van elég pénzük hogy váltsanak, akkor miért nem teszik meg, lusták!!!
Magyar88 · 9 év
Classy57 Köszönöm szépen a segítséget Smile
Mint írtam nálam igaz win 8.1 upd 1 van fent eme masinán viszont sajnos van egy öreg masinkám is amire a jó istenkének nem megy fel semmi más rendszer csak az xp és a linux szóval arra linuxot tettem muszályból hogy az xp-t felszámoljam arról is. Akkor utána turkálok amit írtál ama oldalakon. Smile
Greg28 · 9 év
Viszlát xp! Grin
Adam · 9 év
Hát ez elég szomorú tény. Attól félek, hogy az MS még is beadja a derekát és kitolja a támogatását. De minek? Tessék már lecserélni azt a nyomorult XP-t! Nem hiszem el, hogy a vállalatoknak, meg a nagy multinacionális cégeknek nincs pénze váltani, holott milliókat termelnek naponta. Szégyen, itt ismét a lesz*rom szindrauma van. De még ha tovább támogatnák a rendszert, akkor is, az nem baj, hogy a legsebezhetőbb rendszer, és jóval nagyobb a feltörések száma, mint a többinél? Vagy a cégek számára nem a bizalmas adatok megőrzése a cél? Ja, bocs, nem!
paradicsomleves · 9 év
Teljesen egyet értek veled.
Sőt én már 2012 ben meg szüntettem volna az XP támogatását.
Nem értem minek ennyi ideig támogatni egy elavult rendszert.
maga idejében jó volt az xp de már a múlté.
Sok pentium 3-as gépeken láttam 7-est némelyiken még aero is volt. lehet hogy ilyen p3-as p2-es gépeken lassú de legyen türelme az embernek ha nem akarja a hackereknek kínálni a gépét.
Adam · 9 év
Így van! Mondjuk ezt már elmondtam egyszer, de szerintem az a réteg, aki azért nem akar váltani, mert "gyenge a gépe hozzá" hülyeség, mert az újabb rendszerek (7,8,8.1) elfutnak gyengébb gépeken is, persze, az Aero-t lehet nem bírja futtatni meg ilyenek, de bőven elfut. Akinek meg tényleg annyira gyenge gépe van, hogy csak na, az meg dobja ki nyugodtan, mert azzal még az általános feladatokat sem lehet ellátni így, 2014-ben! (gondolok itt pl: 1 magos celeron proci, 512 ram, ezek ma már semmik!)
WindowsFan · 9 év
19 nap és szoszi van, Windows XP! Grin
Viccet félretéve, szerintem borzalmas képet fest ez a helyzet. Szerintem a Microsoft felelős ezért, mert a Windows Vistára rengeteget vártak a felhasználók és sokan hiába, mert túl gyenge volt a gépük az új operációs rendszerhez és "megrekedtek" a régi rendszernél.
Magyar88 · 9 év
Az xp kipusztulásának tiszteletére vettem a fáradtságot és össze dobtam eme xp búcsúztató képes videós műveimet egy packba! Remélem sikerült megragadnom a dolog pillanatát Grin http://data.hu/get/7534318/Xp_Kampec.rar
janika65 · 9 év
Ugyanezt az ukash virust kaptam ma a windows 8.1-re....
filep · 9 év
kiváncsi lennék miket nézegetnek meg tőltőgetnek le azzok akik ezt a száp virusokat beszedik

mert főnőkőm gépén is volt és most egy monitor őlő virusa is van amit semmilyen virus irto nem távolit el meg eltávolitó progi

nála egyértelmü Javán jőtt be mondjuk

nem is csodálom esztelenül klikel a főnőkőm felesége meg a gyerekeik meg minden hülyeséget leszednek
janika65 · 9 év
Milyen oldalakat? A chrome-on beléptem a facebookra onnan egy új lap nyitásával egy torrent filmet kerestem amit meg se találtam és amikor kiléptem a chrome-ból, nem engedte a chromeot kikapcsolni... ezzel a vírussal. Csak a reset segitett.... visszapakoltam utána a win7-et véglegesen.
classy57 · 9 év
Na erről is irtam egy pár napja .... Smile

Még évekig készíthet majd foltokat a Windows XP-hez a Microsoft
A Microsoft a Windows XP áprilisban esedékes végleges nyugdíjazását követően is készíthet majd javításokat az operációs rendszer legsúlyosabb problémáira - derül ki a The Register egy új cikkéből. Ugyanakkor ezen foltokat a hétköznapi felhasználók már nem, csak a cég legfontosabb ügyfelei kaphatják majd meg, akik ráadásul meglehetősen borsos árat lesznek kénytelenek fizetni az idén már 14 éves operációs rendszer támogatásának tovább biztosításért......olvasd tovább a linken !
http://pcforum.hu/hirek/15834/Meg+evekig+keszithet+majd+foltokat+a+Windows+XP-hez+a+Microsoft.html
classy57 · 9 év
CryptoPrevent egy apró segédprogram , lezárja bármelyik Windows operációs rendszert (XP, Vista, 7, 8 és 8,1), hogy megelőzze a Cryptolocker malware vagy "Ransomware" beépülését , amely titkosítja a személyes fájlokat, majd kínál dekódolást váltságdíj fizetetés ellenében
http://cryptoprevent.en.softonic.com/
screenshots.en.sftcdn.net/en/scrn/69676000/69676032/cryptoprevent-02-245x188.png

Egyébként ha CryptoPrevent telepitetünk, valójában védelmet nyújt a legkülönbözőbb rosszindulatú támadás ellen , nem csak a Cryptolocker-rel szemben !

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (5)83.3 %
Nagyon jó (1)16.7 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 2

Éppen 2 felhasználó van jelen az oldalon.
  • 7 Vendég
  • 217 Tagok ma
  • 3 Szülinapos
  • 7,957 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!